Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

TOKATLILAR’DAN DEMİRCAN’A TAM DESTEK

TOKATLILAR’DAN DEMİRCAN’A TAM DESTEK
Tekirdağ’da faaliyet gösteren 15 Tokat derneği, Çerkezköy Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bünyamin Demir’in ev sahipliğinde toplandı. Toplantıda Tokatlılar Büyük Birlik Partisi Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Turan Demircan’a tam destek vereceklerini açıkladılar.
MUSTAFA ÇETİN

Pembe Köşk Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa, Çerkezköy Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bünyamin Demir, Çerkezköy ve Kapaklı’daki Tokat derneği başkan ve yöneticileri ve Tokatlı vatandaşlar katıldı.

“DEMİRCAN, VEKİLLİĞİ HAK EDİYOR”

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Tokat dernekleri olarak Büyük Birlik Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Turan Demircan’ı destekleme kararı aldıklarını ifade eden Çerkezköy Tekkeyeni Köyü Derneği Başkanı İbrahim Şahin, “Eğer partisi O’nu Tekirdağ’da birinci sıraya layık gördüyse biz de hemşehrileri olarak ona sahip çıkmalıyız. Bu da bizim hemşerileri olarak görevimizdir. Demircan vekilliği hak ediyor. Kendisi yıllardır bu mücadelenin içindedir. Çerkezköy ve Kapaklı’da 25 bin Tokatlı hemşerimiz var. Fakat temsilde sıfırız. Buradan bütün siyasi partilere seslenmek istiyoruz. Bu saatten sonra biz hiçbir partinin arka bahçesi olmayacağız. Bizim insanımıza değer verenlerin yanında olacağız. Bunun partisi yok. Bu bizim onur görevimizdir. Tekirdağ’da 45 bin Tokatlı Turan Demircan’ın arkasında durursak, biz O’nu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndeririz. Bu hayal değil. Bazı yerlerde ‘oyunuz boşa gidecek’ diyorlar. Bunların hepsi de hikayedir. Bu seçimde baraj yok. Biz Turan Demircan’ın arkasında durursak onu meclise göndeririz. Bu da bizim onurumuz olur” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

14 Mayıs sabahı Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçeceklerini ifade eden Çerkezköy Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bünyamin Demir, “Bu süreçte derneğimizi birçok siyasi parti ve milletvekili adayları ziyaret ederek bizleri onure etmiştir. Tokatlılar olarak Tekirdağ’da yaklaşık 45 bin nüfusa sahip, Çerkezköy ve Kapaklı bölgesinde ise 25 bin nüfusa sahip büyük bir aileyiz. Bugün 15 derneğimizi bir çatı altında topladık. Her zaman bütün partilere eşit mesafede olduk ve bugün de eşit mesafede olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ancak burada özel bir durum vardır. Bizim büyük ailemizin içerisinden bir kardeşimiz, bu bölgede yaşayan bir Tokatlı hemşerimiz, Anadolu’dan gelen bir kardeşimiz, bizi burada bağrına basan Tekirdağlı kardeşlerimiz ve cennet vatanımızın insanlarını Ankara’da temsil etmek üzere aday oldu. Bu kutlu yarışta bizde hemşerileri olarak kendisini yalnız bırakmadık ve 15 derneğimizle burada kendisini ve ekibini misafir ederek yanında olduğumuzu ifade etmek istedik. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz. Biz aile bireyleri olarak her zaman yanındayız” diye konuştu. Gümüşhaneli iş insanı Hüseyin Gümüş de Demircan’a destek vererek, “ Biz Büyük Birlik Partisi adayının Kızılpınar’da 2008 seçimlerinde belediye başkanı yaptık. Şimdi niye yapamayalım? Tokatlı dernek başkanlarının bir araya gelerek öz evladını desteklemesini yürekten kutluyorum” dedi.

"ARTIK YETER"

Tüm Tokatlı hemşerilerine teşekkür eden Büyük Birlik Partisi Tekirdağ Milletvekili adayı Turan Demircan, “Hani bazen sözün bittiği yer vardır ya, ‘Bende Türkçe bitti, söz bitti’ dersiniz ya, bugün bu ortamı bana sağladınız ya Allah hepinizden razı olsun.Bu yola çıktığımızda ve devam ettiğimizde hiçbir yerden bir kuruş bile destek almadık.  Partim, şahsım ve bütün teşkilatlarım, bütün ilçe başkanlarım elini taşın altına koyarak büyük bir mücadele ve özveriyle, çoluk çocuğumuzun süt paralarıyla, rızıklarıyla bu yollarda mücadele verdik. Bu kutlu mücadelemize de devam edeceğiz. Bizler dava adamıyız. Bizlere bu görevi layık gördüler ve bizlerde bu meydanlara çıktık. Yüzde 1 de bin de oy alsam, 500 de alsam, 75 bini alıp Meclis’e de gitsem ben yine buradayım. Yarın da buradayım, Allah nasip ederse ömrümün sonuna kadar da burada olacağım. Tekirdağ’ımızın vekil sayısı ise sekiz oldu. Vefakar, cefakar Anadolu insanının, Karadeniz insanının, Doğu insanının ekmek için gelip, mücadele verdiği bu yerlerde bizler vekil sayımızı 8’e çıkardık ama bize 1 tane vekilliği bile çok gördüler. Bunu özellikle yaptılar ve hala yapıyorlar. Bizim Anadoluluğumuz artık sadece kimliğimizdedir. Biz hiç unutmadık ve unutmayacağız. Biz de bu Trakya’nın bir parçasıyız, biz de Tekirdağ’ın parçasıyız ama ne yazık ki ne Çerkezköy’den ne Kapaklı’dan ne de Saray’dan bir tane bile adayımız yok. Adayımız hiçbir siyasi partide yoktur. Bize buraları layık görmediler. Bu vekilliklerden en az ikisi bizim olmalı, Anadolu’nun olmalı, Doğu’nun olmalı. Bugün ben elimi taşın altına koydum. Bu mücadele sadece Turan Demircan’ın mücadelesi değildir. Neden temsilci noktasında biz yokuz? Artık temsil noktalarında biz olmalıyız. Bu cesareti, güveni bulmalıyız. Kimseden aşağı yanımız yok, fazlalığımız var. Bir sürü inşaat mühendisimiz, doktorumuz, avukatımız var. Bu kardeşlerimizin artık bir yerlerde olması gerekiyor. İnşallah buna öncülük yapacağız. Bizim Hasan Tahsin, Yunanlılar bastığı zaman ilk kurşunu attığında bilmiyordu ki Kurtuluş Savaşı’nı başlatacağını. O orada Kurtuluş Savaşı’nı başlattı, bugün Tokatlılar olarak, Tokat olarak ben başlatıyorum. Artık yeter. Cidden yeter. Bu vurdumduymazlık, bu aymazlık yeter. Bizim bir yerlerde temsil edilme hakkımız olmalı. Çerkezköy’de hiçbir yerde yokuz. Gerçekten bir mücadeleye girmemiz gerekiyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez barajsız bir seçime gireceğiz. İttifak içerisinde dahil olan partilerin tamamı yüzde 7’yi aldığı takdirde ki zaten sıkıntı yok. Alacağımız 70-75 bin oy Allah nasip ederse bizi meclise taşıyacak. Oyum boşa gider endişesi yaşamayın. Oldu ki 70 binde kaldım ve gidemedim, bu Cumhur İttifakı’ndaki diğer partilere baştan başlayarak gidecek. Oylar CHP’ye gider’ diyenlere inanmayın. Hiçbir yere gitmez Allah’ın izniyle hiçbir oy boşa gitmeyecek, bu kardeşiniz de Meclis’e gidecek” açıklamasında bulundu.

“MÜCADELEYE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ”

İnanmanın başarmanın yarısı olduğunu ve tüm hemşerilerine sonuna kadar güvendiğini ifade eden Demircan, “ Tekirdağ’da 45 bin Tokatlı bulunuyor. Samsun’undan Ordu’suna, Van’ından Kars’ına, Sivas’ından Yozgat’ına, sadece Mikro Milliyetçilik de değil, 30 yıldır ben buradayım. Benim annem Keşan’da, babam da Çorlu’da vefat etti. İkisinin mezarı da Çerkezköy’de. Ben öz Çerkezköylüyüm artık, kimse bunu başka yerlere çekmesin. Üç kardeşiz, üçümüz de buradayız. Biz buraya gelirken gemileri yaktık ama memleketimizi hiç unutmadık. Biz artık Çerkezköylüyüz. Benim başlattığım belki bir kıvılcım olacak. Allah nasip ederse 14 Mayıs akşamı ve 15 Mayıs sabahında oy pusulalarından çıktığımızda bakacağız. Orada Tokatlılar, Ordulular, Samsunlular, Yozgatlılar, Anadolu orada kendini görecek. Çerkezköy, Kapaklı halkı orada kendini görecek. Benim partimin gücü ve durumu bellidir. Biz şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun yetimleriyiz. Bizde durmak olmaz. Mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Bin oy aldığımızda da meydanlardaydık, şerefimizle, haysiyetimizle, namusumuzla cebimizden harcadık, koşturduk, mücadelemizi verdik ve yılmadık. Bundan sonraki mücadelemizde de yılmayacağız. Allah’ın izni ile inşallah beni Meclis’e göndereceksiniz. Ben mecliste mazlumların ve sizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olacağım. Milletvekili seçilmem durumunda evimi Ankara’ya götürmeyeceğim. Haftanın beş günü Çerkezköy’de olacağım. Buradan sizlere şeref ve namus sözü veriyorum. Ben tekrardan söylüyorum; eğer orada devletin, milletin bir kuruşuna tenezzül edersem, ihale peşinde koşarsam, rant ve menfaat peşinde koşarsam Rabbim bana bunu nasip etmesin. Bu kadar açık. Hısım akraba deyip, devletin milletin malını peşkeş çekeceksem Rabbim bana bunu nasip etmesin. Bugünü hayatım boyunca unutmayacağım. Vekil olayım olmayım ama Turan Demircan her zaman burada olacak. Bu mücadelenin de peşinden koşacaktır. Seçimler bir vasıta bir araçtır, hiç kimseyle siyaset yüzünden kötü olmayalım. Siyasetçiler bugün var, yarın yok” dedi. Kahvaltının ardından Demircan, hemşerileri ile davul zurna eşliğinde belediye meydanında bulunan partisinin standına yürüdü.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!