Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TUNALI: “KADINA ŞİDDETİN HİÇBİR ŞEKİLDE GEREKÇESİ OLAMAZ, OLMAMALI”

TUNALI: “KADINA ŞİDDETİN HİÇBİR ŞEKİLDE GEREKÇESİ OLAMAZ, OLMAMALI”
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Kadın Politikaları Başkanı Gülbin Tunalı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıl 400’ün üzerinde kadın katledildi. Bu yıl ise 234 kadın, aile içi ve kadına yönelik şiddet kapsamındaki cinayetlerde hayatını kaybetti. Her yıl yüzlerce kadınımız şiddetle katlediliyor. Şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olmaz, olamaz. Kadına şiddet, insanlığa ihanettir” dedi.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Kadın Politikaları Başkanı Gülbin Tunalı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açıklamada bulundu.

“KALICI TEDBİRLER ALINMALI”

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına ve yüzlerce kadının her yıl şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden Tunalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “25 Kasım 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo'ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo'nun: ‘Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler’ şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra boğazlanıp dövülerek vahşice öldürüldüler. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde meydana gelen bu acı olaya dayanmaktadır. Bugün, kadına yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Ülkemizde 2019 yılı içerisinde şu ana kadar 400 civarında kadın katledildi. Bu yıl ise şimdiye değin 230’un üzerinde kadınımız katledildi. Kadına şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz, olmamalı. Çağlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu topraklarında kadın kutsal görülmüş ve övülmüştür. Ümmetinden olduğumuz sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed, 'Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah'tan korkunuz. Zira siz onları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız' diye buyurmuştur. Yolunda ilerlediğimiz Atatürk, 'Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' diyerek kadının önemini vurgulamıştır. Hal böyle iken kadınlarımızın şiddetle, vahşice katledilmeleri hepimizin canını yakıyor. Bu gidişe bir son verilmeli ve kadına şiddetin önlenmesi için kalıcı tedbirler alınmalıdır. Kadın her şeyden önce annedir, eştir, can parçası kız evlattır. Kadına şiddete dün de hayır dedik, bugün de hayır diyoruz, yarın da hayır diyeceğiz. Kadınların özgür yaşam koşullarında yaşaması en doğal hakkıdır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!