Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TÜRK METAL İŞÇİLERİ 1 MAYIS’I BURSA’DA KUTLADI


TÜRK METAL İŞÇİLERİ 1 MAYIS’I BURSA’DA KUTLADI
Türk-iş Konfederasyonu'nun aldığı karar ile bu yıl Türk- İş Konfederasyonu'na bağlı sendikalar 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Bursa’da kutladı.

Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak ve yaklaşık 3 bin sendika üyesi de otobüslerle Bursa’daki etkinliklere katılarak işçilerin 1 Mayıs coşkusuna ortak oldu. Türk- İş’e bağlı olan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi bu yıl üyeleri ile birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramını Bursa’da kutladı. Türk Metal Sendikasının bu yılki kutlamalarına Bursa, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir’den gelen on binlerce üyesi ile katıldı.

MİTİNG DÜZENLENDİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, TÜRK-İŞ öncülüğünde merkezi Bursa olmak üzere tüm Türkiye’de kutlandı. Türk Metal Sendikası TÜRK-İŞ öncülüğünde on binlerce emekçinin katılımıyla Bursa’da büyük bir miting düzenledi. Bursa’da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sabahın erken saatlerinde TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye işçilerin Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bir araya gelmesi ile başladı. Toplanma alanında bir araya gelen on binlerce emekçi kortej halinde Hastane alanında yer alan miting meydanına ulaştı. On binlerce Türk Metal üyesinin katıldığı kutlamalarda Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan miting meydanına kadar kortejin önünde yürüdü.

İŞ KAZALARINA DEĞİNDİLER

Bursa’da 1 Mayıs kutlamaları, Ankara Seymen Ekibinin gösterisi ile başladı. 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunması ile devam edildi. Kutlamalarda kürsüye ilk olarak TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar çıkarak kısa bir selamlama konuşma gerçekleştirdi. Ağar’ın ardından kürsüye TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay çıktı. Ülkede yaşanan ekonomik krizin nedeninin emekçiler olmadığını ama krizin bedelini emekçilerin ödediğine dikkat çeken Atalay, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, “Ekonomik krizin nedeni biz değiliz” sloganı ile kutladıklarına dile getirdi. Sözlerine çalışma hayatının gündeminde yer alan sorunlara değinerek devam eden Atalay, örgütlenmelerde yaşanan sorunlara, vergi sistemindeki adaletsizliğe, asgari ücrete ve iş kazalarına değinerek konuşmasını tamamladı.

KATILIM YOĞUN OLDU

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın konuşmasının ardından 1 Mayıs kutlamaları sona erdi. TÜRK-İŞ’in Bursa’da gerçekleştirdiği 1 Mayıs kutlamalarına, Bursa halkıda büyük destek verdi. Kutlamalara Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ ile birlikte Genel Başkan Yardımcılarımız Yusuf Ziya Odabaş, Mürsel Öcal ve Mesut Erdem de katıldı.

ÇERKEZKÖY’DEN 3 BİN KAPAKLIDAN BİN İŞÇİ KATILDI

Tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ Temsilcisi Murat Koçak, “Bu yıl genel merkezimin aldığı karar neticesinde 1 Mayıs İşçi Bayramını Bursa’da tüm işçilerimizle birlikte kutladık. Çerkezköy’den yaklaşık 3 bin Kapaklı’dan da bin sendika üyemizle birlikte Bursa’da ki kutlamalara katıldık. Hayatı kolaylaştırmak, toplumun ihtiyaçlarını gidermek için gecesini gündüzüne katarak büyük bir özveriyle çalışan, sanayide çarkları döndüren, fabrikalarda bacaları tüttüren, ekonomiyi ayakta tutan emekçiler, içinde bulunduğumuz koşullarda büyük zorluklarla mücadele ediyor. Türk-İş emeğin çelikten kalesidir. Tüm halkımızın güvencesidir, demokrasinin güvencesidir” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!