Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TÜRK METAL’DE MUTLU SON

TÜRK METAL’DE MUTLU SON
Türk Metal Sendikası’nın MESS ile 130 bin işçiyi kapsayan grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kısa bir süre önce anlaşmazlık ile sonuçlanarak arabulucuya gitmişti. Arabulucu ile yapılan görüşmelerde de anlaşma sağlanamaması nedeniyle sendika grev kararı alması üzerine hak arama eylemleri başlattı. Ardından MESS Sendika ile yeniden görüşme talep etmesi üzerine yapılan görüşmeler sendikanın hazırladığı toplu iş sözleşmesi taslağını kabul ederek anlaşma sağlandığı belirtildi.

Türk Metal Sendikası, Birleşik Metal-iş ve Özçelik-iş Sendikaları MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi anlaşması üzerine ortak bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklaması şöyle: “Anlaşma sonucunda, üyelerimiz için MESS ortalamasına yıllık olarak yüzde 66.67 oranında zam alınmıştır. Bunun açılımı şöyledir. Birinci 6 ay herkesin saat ücretine yüzde 10 bunun üzerine 3 lira 70 kuruş seyyanen zam alınmıştır. Bunun MESS ortalamasındaki karşılığı yüzde 27.44’tür.ikinci 6 ay herkesin saat ücretine yüzde 30 oranında zam yapılacaktır. Enflasyonun bu oranın üzerinde gerçekleşmesi halinde, enflasyon oranı geçerli olacaktır. Sözleşmenin üçüncü ve dördüncü 6 aylarında ise enflasyon oranında artış yapılacaktır. Sosyal haklara birinci yılında yüzde 35 artış sağlanmıştır. İkinci yılında ise enflasyon oranında zam alınmıştır. Kurban bayramı birinci yıl için bütün gruplara yüzde 75 oranında arttırılmıştır. Son olarak, ilki bu ocak ayı olmak üzere herkese net 400 liralık erzak çeki,2023 Ocak ayında yine net 400 liralık erzak çeki verilecektir” denildi.

“DİRENE DİRENE KAZANDIK”

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ta yapılan sözleşmenin günün ekonomik koşullarına göre çok iyi bir sözleşme olduğunu ve her toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Türk Metal Sendikası üyelerininin yaşam koşullarını günün ekonomik yaşam koşullarına ezdirmemek ve hak ettikleri ücreti almak için mücadele verdiklerini dile getirdi. Koçak, “MESS ile yapılan bu dönemdeki Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Sendikamız Genel Başkanı Bilge liderimiz Pevrul Kavlak’ın liderliğinde yine kazandık. tarih yazmıştır. Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde haklı mücadelemizi direne direne birlik olduk bir olduk hep birlikte olduk kazandık. MESS Grup sözleşmesinde yine birlikte  tarih yazdık kazandık. Genel başkanımız Pevrul Kavlak olmak üzere emeği geçen genel Merkez Yönetim kurulumuza, Şube başkanlarımıza şükranlarımızla teşekkür ederiz.  Ayrıca tüm metal işçisi kardeşlerimi de de bu süreçte de her zamanki gibi sendikalarının yanında verdikleri kararlı mücadelelerinden dolayı alınlarından öpüyoruz. Grup Toplu İş Sözleşmemizin camiamıza üyelerimize ve işverenlerimize hayırlı olsun” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!