Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.22
  • ALTIN
    2247.2
  • BIST
    8718.11
  • BTC
    65685.4$
VAHAP AKAY

UĞUR MUMCU İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

UĞUR MUMCU İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı, 27 yıl önce evinin önünde, otomobiline konulan bomba düzeneğinin patlaması sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu için anma programı düzenledi.
MUSTAFA ÇETİN

27 yıl önce evinin önüne konulan bombanın patlaması üzerine hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu için CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından anma programı düzenlendi. Programa Çerkezköy Belediyesi Başkanvekili Gökay Keleşoğlu, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve partililer katıldı.

“TEHDİTLERE RAĞMEN YILMADAN, KORKMADAN YAZMAYA DEVAM ETTİ”

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Daha çok demokrasi için aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak Atatürk gibi, egemen güçlere karşı mücadele etti. Bu cinayet faili meçhul olarak değerlendirildi, hala da o şekilde değerlendirilmektedir. Faili meçhul değil, failleri çok açıktır. Türkiye’deki siyasi iktidarları dizayn eden emperyalist güçler, bu cinayetin de gerçek sorumlularıdır. Katillerin bulunmamasının sebebi tam da budur. Zannettiler ki ilericilere, devrimcilere yapılan bu suikastlar Türkiye’deki aydınlık yüzleri yıldırtacak. Ama biz Türkiye’deki ilericiler sadece ve sadece halkımıza güveniyoruz. Halkına güvenmeyip, çeşitli manipülasyonlarla iktidara gelmek, belirli bir süre için çare olabilir. Örneğin siyasetini sadece din sömürüsüne endeksleyen tüm iktidarlar, düşmüştür. Bunu görmek için Türkiye tarihini görmek yeterli olacaktır. Halk unutmaz, halk affetmez. Elbette ki Uğur Mumcu da unutulmayacak, katilleri de halkımızın gözünde affedilmeyecektir. Onun mücadelesi, bizim mücadelemize her zaman örnek olacaktır. Işıklar içinde uyusun. Bugün ayrıca Diyarbakır’a evim diyen ve Diyarbakırlıların da ‘baba’ olarak tanımladığı yurtsever Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın da hain bir pusu ile katledilişinin yıl dönümü, ruhu şad olsun. Türk siyasetinin aydınlık yüzü, gazeteci, Dış İşleri eski Bakanımız İsmail Cem’i de özlemle saygıyla anıyoruz.” dedi.

“ÇEŞİTLİ YAPILANMALARA KARI KALEMİNİ KULLANMAKTAN HİÇ ÇEKİNMEDİ”

Mumcu’nun kalemini kullanmaktan hiç çekinmediğini ifade eden Çerkezköy Belediyesi Başkan Vekili Gökay Keleşoğlu, “İyi bir gazeteci olması ile birlikte vatanını seven, kalemini vatanına hizmet için kullanan iyi bir yazar, iyi bir gazeteciydi. O yıllarda ülkemizi terör belasının içine çekmek isteyen, terör örgütleri, cemaatler çeşitli yapılanmalara karı kalemini kullanmaktan hiç çekinmedi. Bu yolda da canını vererek, haince, alçakça katledilerek bir vatan şehidi olmuştur. Ölümünün 27. Yılında onu saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR ÖZLEM İLE ANIYORUZ”

Gazeteci Mumcu’yu özlemle andıklarını belirten CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yalçın Çakır, “Türk aydınlanmasının en önemli isimi,  basınımızın önemli neferi, devrim şehidimiz Uğur Mumcu’yu katledilişinin 26’ıncı yılında rahmetle ve büyük bir özlem ile anıyoruz.  Yaşamının en verimli çağında kalleşçe pusuya düşürülen Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu Kalpaksız Kuvacı Uğur Mumcu’nun karanlık güçler tarafından katledilişini nefretle kınıyoruz. Bildiğimiz üzere Uğur Mumcu, bir bilim adamı titizliğiyle ‘tarikat, cemaat ve şeriat’ örgütlerinin karanlık ilişkilerini araştırıp bizleri bilgilendirmeye, uyarmaya çalışmıştı. Basın şehidi olan Uğur Mumcu, ‘Toplumu ayakta tutan temel dayanaklardan biri, adalet duygusudur. Bu duygu bir kez yara aldı mı demokrasinin temelleri sarsılmıştır’ dediği için, katledilmişti.  Mumcu, ‘Tekbir sesleriyle Atatürkçülük, Said-i Nursi hazretlerine yapılan övgülerle Atatürkçülük, sağdan üç-beş oy alma uğruna, solculuk adına gerici sakal sıvazlayan Atatürkçülük. İşte yasaklı ve kısıtlı demokrasinin ulaştığı nokta budur’ demişti. Bu yüzden o karanlık güçlerce katledildi. Mumcu bilgece, ‘Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz!’ demişti. Toplumun aydınlanmasını istemeyen karanlık güçlerce katledildi. Sevgili Mumcu, yıllar önce o şaşmaz öngörüsüyle ülkemizin geldiği bugünkü karanlık noktayı, demokrasiyi seçim sandığına kapatan 11 yıllık AKP iktidarını işaret etmişti bizlere. Şimdi konuşmacılarımız, yaşamakta olduğumuz bu karanlıktan nasıl çıkacağımızın da yolunu göstereceklerdir, inanıyoruz! 24 Ocak gününün Uğur Mumcu’ya anmak değil, anlamak olması gerekir.  Uğur Mumcu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların aksine Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Gaffar Okan ve Necip Hablemitoğlu gibi yerleri doldurulmayacak laik Türkiye Cumhuriyetinin simgelenmiş muhafızlarını ortadan kaldıran ’Derin Komuta Merkezlerini’ tespit edip tetikçilerinin arkasındakilere dikkat çekmenin bedelini canıyla ödedi. Uğur Mumcu pek çok kitap ve sayısız makale yazmış, uzun yıllardır Cumhuriyet Gazetesinde köşe yazarlığı yapmış, sağlığında ve ölümünden sonra sayısız ödül almış cesur bir gazeteciydi. Uğur Mumcu’yu katledişinin 26’ıncı yılında saygıyla anıyor, biz cumhuriyet halk partisi Çerkezköy gençlik kolları örgütü olarak onun uğruna canın verdiği değerleri savunmaya devam edeceğimizi saygıyla duyuruyoruz.” dedi

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!