Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

URUK; “ADALET İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

URUK; “ADALET İÇİN BİR ARAYA GELDİK”
CHP Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Ülkem Uruk, Kapaklı'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Uruk, "6 partinin birliktelik yapması çok önemli bir konu. Siyasi görüşlerimiz aynı olmayabilir, çözüm stillerimiz de aynı olmayabilir. Ancak bir arada olmamızı gerektiren ortak bir payda var. Adalet. Bugün milli görüşçüler de, liberaller de, sosyal demokratlar da, sünniler de aleviler de inanmayanlar da adalet istiyor” dedi.

Toplantı, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki İstasyon Cafe'de gerçekleşti. Toplantıya CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Safiye Savaş Buz, Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Ferdi Bosnalı, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Deniz Bilge ve bölgede görev yapan basın mensupları katılım sağladı. 

“ZAFERİMİZİ KUTLAYACAĞIZ”

Toplantının açılış konuşmasını CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz, "6'lı masa ortaklarımızla bir yola çıktık. Bugün yavaş yavaş bir zafere doğru gidiyoruz. CHP örgütlerinin en iyi çalıştığı dönem bu dönemdir. İki üç gün sonra bu coşkulu zaferi kutlamak için Kapaklı Belediye meydanında sizleri de aramızda göreceğimizi umut ediyoruz. Siyasette gençlerin önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. 30 yaşında pırıl pırıl bir milletvekili adayımız karşımızda. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

“OMUZ OMUZA SAHADA ÇALIŞTIK”

DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Safiye Savaş Buz, “Mustafa kardeşimizi DEVA Partisi ilçe başkanı olarak mecliste görmeyi arzu ediyorum. DEVA Partililer olarak bu süreçte birleşe birleşe, omuz omuza sahada çalıştık” dedi.

“URUK'U VE KILIÇDAROĞLU'NU CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ”

Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç ise, “CHP Tekirdağ Milletvekili adayımız Mustafa Ülkem Uruk en genç milletvekili adayımız olarak yanımızda. 6'lı masanın ortağı olarak kendisini ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu canı gönülden destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN BEKASI İÇİN ORTAK PAYDADA BİRLEŞTİK”

Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Ferdi Bosnalı, “6'lı masanın birleşmesi bizim için çok önemliydi. Biz partimizin amblemlerini bir kenara koyarak milletimizin bekası için ortak paydada birleştik. İnşallah sonu hayırlı olur” dedi.

“EKONOMİK KRİZİN OLDUĞU DÖNEMDE SEÇİME GİDİYORUZ”

Programın son konuşmacısı ise CHP Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Ülkem Uruk oldu. 14 Mayıs'taki genel seçimlerin önemine dikkat çeken Uruk, "Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek seçim çok önemli bir seçimdir. Ekonomik krizin olduğu bir dönemde seçime gidiyoruz. İnsanların cebini yakan, geçim kaygısını arttıran bir süreçtir bu. Bu süreç bir şekilde aşılır. Millet İttifakı olarak bu süreci kolaylıkla aşacağımızı düşünüyoruz. Şu anda seçim güvenliğinden, sandık güvenliğinden insanların endişe ettiklerini görüyoruz. İktidar geçmişte yaptıklarıyla bu durumu tetikliyor olabilir. Bizim üzerimize düşen görev, sağ duyulu davranmak ve birlikteliği sağlamaktır." dedi.

“ERZURUMLU HEMŞEHRİLERİMİZİN ALNINA ÇALINMAYA ÇALIŞILAN BİR KARA LEKEDİR”

Uruk, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Erzurum'da bir provokasyon meydana geldi. 21. yüzyılda böyle olayların yaşanması tabi ki canımızı sıktı. Yine de şunun bilinmesi gerekiyor; ne Ekrem İmamoğlu yolundan döner, ne Mansur Yavaş bir adım geri atar, ne de Kemal Kılıçdaroğlu gözü pek liderliğinden vazgeçer. Bu sadece bize yapılan bir provokasyon değil, aynı zamanda Erzurumlu hemşehrilerimizin alnına çalınmaya çalışılan bir kara lekedir. Tüm hemşehrilerimize, Cumhurbaşkanımıza ve yardımcılarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Bir annenin beslenme çantasını nasıl doldurduğunu biz biliyoruz; birinci-ikinci sınıfa giden öğrencilerin bile 50 TL harçlıkla okula gönderilmek zorunda olduğunu biliyoruz; bu bölgenin devlet yatırımlarından ne kadar mahrum kaldığını biliyoruz; hastanelerin dış cepheleri güzel oldu, tabelalar çok güzel ışıklandırılmış ancak içinde doktor olmadığını, cihazların eksik olduğunu biz biliyoruz; Kapaklı 9 sene önce kurulmuş bir ilçe olmamasına rağmen adliyeden mahrum kaldığını biliyoruz; derelerimizden hala zehir aktığını biliyoruz. Bugün bu Trakya topraklarında her 5 kişiden biri arasında kanser vakası görülüyor. Trakya'nın, Tekirdağ'ın, Kapaklı'nın sorunlarını iyi biliyoruz. Derdi olana, dert anlatmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Ekonomik krizi tarif etmeye gerek mi var Allah aşkına? Bu 200 TL Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük banknotu. Bir devletin en büyük parasıyla yarım kilo kıyma olur mu? Geçen sene bile pazar filesinin bir kısmı bunla doluyordu. Demek istediğim, kimseye derdini tekrar anlatmak için karşınıza çıkmadım. Biz bunları çözmek istiyoruz. Kapaklı'ya her sene 7 ile 10 bin kişi arasında göç geliyor. Her sene 10 bin kişiye bakacak okul, altyapı ve üstyapı gerekiyor. Bir kere bunun bir planlama ekseninde gitmesi ve Çerkezköy'ün, Kapaklı'nın, Saray'ın hak ettiği değeri görmesi lazım. Ekmek kaygısıyla Anadolu'nun bütün illerinden gelen, buraya katma değer sunan bir ilçedir Kapaklı. Bunun gözetilmesi gerekiyor. 6 partinin birliktelik yapması çok önemli bir konu. Siyasi görüşlerimiz aynı olmayabilir, çözüm stillerimiz de aynı olmayabilir. Ancak bir arada olmamızı gerektiren ortak bir payda var. Adalet. Bugün milli görüşçüler de, liberaller de, sosyal demokratlar da, sünniler de aleviler de inanmayanlar da adalet istiyor. Bunun dışında herkes aynı düşünseydi yaşanılamaz bir ülke olurduk. Demokrasi de böyledir, bunun için bir araya geldik” diye konuştu. Konuşmaların ardından Uruk ve ilçe başkanları gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!