Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

VAHAP AKAY: “YİNE AYNI HEYECANLA YOLLARDAYIZ”

VAHAP AKAY: “YİNE AYNI HEYECANLA YOLLARDAYIZ”
31 Mart Yerel Seçimleri için çalışmalarına tüm hızı ile devam eden Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, “Yine aynı heyecanla yollardayız, yine aynı hevesle yeni döneme hazırlanıyoruz” dedi.

Güne Çerkezköy Belediyesi Pilates kursiyerleri ile buluşarak başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ardından Karadağlar Tekstil Atölyesi’ni ziyaret ederek, burada bulunan işçiler ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nda Beyaz Ay Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Kadın Girişimciler tarafından düzenlenen panele katıldıktan sonra Çerkezköy Yıldızlar Spor Kulübü’nü, UMAY Derneği’ni ziyaret etti ve Bağlık Mahallesi’nde bir pastanede vatandaşlar ile buluştu.

“YENİ YEHEDFLERLE YENİ YOLA ÇIKIYORUZ”

Seçimlere az bir zaman dilimi kaldığına dikkat çeken Vahap Akay, “2014’ten 2024’e geldik. 115 bin nüfusla başlamıştım 2014 yılında Belediye Başkanlığına, ikinci seçimde 175 bin oldu. Şimdi ise 215 bin oldu. Çerkezköy büyümeye devam ediyor. Çerkezköy’de geçen gün rakamlara baktım. 10 yılda bir sosyal belediyecilik ortaya koymaya çalışmıştık. Her doğan çocuğa giden bir belediye olalım istemiştik. 2016 yılından bu yana her doğan bebeğe bir kutu götürüyoruz. Çerkezköy’de son 8 yılda 21 bin 200 bebek dünyaya gelmiş. Dolayısıyla genç nüfus olan bir Çerkezköy’de, her geçen gün büyüyen bir Çerkezköy’de, yeni dönemde, yeni 5 yılda yeni işlerle, yeni hedeflerle yeniden yola çıkmaya hazırlanıyoruz” dedi.

“ÇOK CİDDİ İŞLER YAPTIK”

Çerkezköy’ün büyümesi, gelişmesiyle beraber ihtiyaçları da artmaya devam ettiğini vurgulayan Vahap Akay, “Bu dönem merkez ve etrafında, Fevzipaşa’da, Gazi Mustafa Kemal Paşa’da, Gazi Osman Paşa ve ana arterlerde, İstasyon’da kısmen ciddi altyapı işleri yaptık. Bu dönem 3 buçuk yıllık bir dönemdi, bir buçuk yılı pandemiyle geçen bir süreç yaşadık. Bu döneme dair hedeflerimizi yeni kitapçığımızda ortaya koyuyoruz. 2019-2024 döneminde sosyal açıdan çok ciddi işler yaptığımızı söyleyebiliriz. Tabii ki eksikler mutlaka vardır ancak 2019-2024 döneminde özellikle Bağlık adına Bağlık’ın 2 yakası tekrar yeni bir viyadükle bir araya geldi. Ulaşım açısından Tepe Bağlantı Yolu devreye girdi” ifadelerini kullandı.

“40 BİN EKMEK SATIŞINA ULAŞTIK”

Düğün salonlarını hizmete açacaklarını ifade eden Akay; “Yıldırım Beyazıt ve Kızılpınar’da yaptığımız düğün salonlarını bu hafta açıyoruz. Kent ormanında 170 dönümden 580 dönüm ilaveyle yaklaşık 700 dönüm yaşam alanı ortaya çıkıyor. Bu dönem için en önemli işlerden bir tanesi halk ekmekti. Yaklaşık bu yıl 40 bin ekmek üretimine geçti halk ekmek fabrikası, 14 noktada 40 bin ekmek satışı gerçekleştiriyoruz. Şimdi yeni dönemde yeni hedefimiz var. İnşallah halk et ile buluşacağız bu dönemde. Vatandaşı ucuz etle buluşturma hedefiyle yola çıkıyoruz” dedi.

“CİDDİ ALTYAPI İŞLERİNE GİRECEĞİZ”

Altyapı çalışmalarının devam edeceğini aktaran Akay; “Fevzipaşa’da ve İstasyon’da ciddi altyapı işlerine gireceğiz. İçme suyu hatlarımızda bazı alanlarda ciddi sıkıntılarımız var. Bu dönemde yaptıklarımızda sorun yok ancak yeni ihtiyaç olan yerlerimiz var. Kızılpınar bunların başında geliyor. Kızılpınar’da yeniden kazacağız maalesef, içme suyu hatları değişecek. 2015 yılında içme suyu hatlarını teslim aldık. Aradan 5-6 yıl geçti Kızılpınar’da içme suyu hatları çöktü. Yeniden bir kazı yapma durumundayız. Çerkezköy’de tabii ki altyapı sıkıntıları var, aynı zamanda şehir büyüdü. Çerkezköy’de artık yeni trafik çözümlerine ihtiyacımız var. Gümrük üstünde yeni Turgut Özal Bulvarı’nı bu dönem açmayı planlıyoruz. Atılım Beton Kavşağı’ndan Tepe’ye yeni bir güzergah açılacak” diye konuştu.

“KENT LOKANTASI AÇILACAK”

Vatandaşların ucuz ekmeğe ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirten Akay; “Yine bu dönem geçiş yollarıyla ilgili Kızılpınar-Veliköy arasındaki plan sorununu çözdük. O ara bağlantı yolu da açılacak. Yapacağımız birçok yeni iş var. Bunlardan bir tanesi Amfi. Amfi’nin altında bir otopark alanı, Güveniş Caddesi’nde yeni bir otopark alanı, ihaleye çıkmaya hazırlanan Akbank arkasına katlı otopark yapacağız. Merkez ve etrafında otoparkı artıran Atatürk ve Öztrak Caddelerinde de artık uzun süreli parklanmaların kaldırıldığı bir yeni dönem yaşayacağız. Amfi’de hemşeri derneklerini buluşturan yeni bir alan yapacağız inşallah. Yine amfinin içerisinde bir kent restoranı, kent lokantası kuracağız. Bu dönem Bağlık’ın diğer yakasında bir yeni düğün salonu yapacağız. Yine Bağlık’ın diğer yakasında yeni bir spor alanını, bir futbol sahası yapacağız.  Yeni caddelerimizi yeni düzenlememize göre yapacağız. Atatürk, Öztrak, Narin, 29 Ekim Caddeleri bu dönem Çerkezköy’ün sorumluluğunda olan caddelerdi. İnşallah bu dönem ana arterlerde yeni düzenleme içerisine gireceğiz. Çerkezköy’ü aydınlık caddelerle, aydınlık sokaklarla buluşturacağımız bir yeni dönem hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“YENİ HEDEFLER VAR”

Sosyal belediyecilik anlayışına devam edeceklerini aktaran Akay; “Yine aynı heyecanla yollardayız, aynı hevesle yeni döneme hazırlanmaya çalışıyoruz. Bu niyetlerle, bu düşüncelerle daha sosyal bir belediye olmayı hedefliyoruz. Daha sosyal bir belediye, vatandaşıyla daha fazla kucaklaşan bir belediye olacağız. Bugüne kadar her doğan bebeğe giden, vatandaşına hoş geldine giden, zor durumdaki vatandaşla ulaşmaya çalışan, bir şekilde destek olmaya çalışan bir belediye olmaya çalıştık. Yalnız başına yaşayan yaşlısına sıcak yemek servisi götüren, zor durumda olana bir şekilde destek olmaya çalışan bir belediye olmaya çalıştık. Bu yaptıklarımızı yeni 5 yılda biraz daha yukarı çıkartma hedefiyle yeniden yollardayız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!