Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YAŞAR KUŞ, “BEN ADAY OLMAYAYIM DİYE ÜYE YAPMIYORLAR” 

YAŞAR KUŞ, “BEN ADAY OLMAYAYIM DİYE ÜYE YAPMIYORLAR” 
Çerkezköy Şoförler Odası eski Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifine bir süre önce üye olduğunu daha sonra üyelikten çıkarıldığını ifade ederek, kendisinin aday olmasından çekinildiği için üyelikten çıkarıldığını iddia etti.

Yaşar Kuş, Glory Arena Cafe Restaurant’ta düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili açıklamada bulundu. Yaşar Kuş’un basın açıklamasında Çerkezköy S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Ömer Göktaş, Karahanlılar Lojistik Başkanı Bülent Karahanlı, SS 67 Nolu Kapaklı Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Talip Bakay ve S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Selahattin Güner ve Adar Turizm Sahibi Kamber Adar da hazır bulundu.

“KOOPERATİFE MUSTAFA APAK BAŞKANIMIZIN DÖNEMİNDE ÜYE OLDUM”

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine giriş süreci hakkında konuşan Yaşar Kuş, “1998 yılından 2016 yılına kadar Çerkezköy Şoförler Odası Başkanlığı, aynı zamanda kurucu ve eski başkanıyım. 1992 Mayıs ayından itibaren Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine kayıtlı ve hala taşımacılık ile uğraşan bir esnafım. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifinin dönemin Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı olan Mustafa Apak başkanımın sayesinde üyesi oldum. Mustafa Apak başkanımız sayesinde kooperatif üyeliği ile tanıştım. Defalarca kredi kullandım. 2001-2002 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifine Başkan adayı oldum. Gayet normal bir şekilde Muzaffer Yaztepe başkana hayırlısı olsun dedik ve yolumuza devam ettik” dedi.

“HAKKIMI ARIYORUM”

Kuş, şöyle devam etti, “2016 yılında cezaevine girdiğimden dolayı oda başkanlığından ayrıldım. 2017 yılında çıktıktan sonra tekrar mesleğime geri dönüş yaptım. Eski araçlarımı değiştirmek için Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifine müracaatta bulundum. Biz Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifiyle muhatap olmamız gereken yerde bankadan arandım. Banka bizimle muhatap olmaz böyle durumda. Benim araçlarımda haciz olduğu ve kredi kullanamayacağım tarafıma iletildi. Bende bankaya gittim. Bankaya müracaatımın olmadığını dile getirdim. O günden sonra bu konu ile alakalı defalarca müracaatta bulundum, dilekçe verdim. En son Eylül ayında iade taahhütlü kredimin kabulü için gerekli evrakları resmi olarak istedim ve bir sonuç bulamadım. Tamamıyla Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi yönetiminin isteği ile oluyormuş bu işler onu anladım. Nedeni korkuları? Ve benden sonra birçok kişinin kredi kullandığını da gördüm. Arkadaşlarımdan aldığım son duyuma göre bana ‘Sen aday olacakmışsın, ondan dolayı seni üye yapmayacaklar’ dediler. Kredi Kooperatif Birliklerinin üst birlikleri olan Marmara Bölge Birliği var. Marmara Bölge Birliği ve Ankara’da genel merkezli Tez-Koop. var onlara da dilekçemi yazdım. Odaların ve kooperatiflerin bağlı olduğu Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkârlar Genel Müdürlüğüne dilekçemi yazdım. Hakkımı aramak istedim ve hakkımı arıyorum”  ifadelerini kullandı.

“KOOPERATİF MÜDÜRÜ, BAŞKANIMIZ SENİ ÜYE YAPMIYOR DEDİ”

Yaşar Kuş ,“O koltukta kalıcı olduklarını zannetmesinler. Geçtiğimiz Cuma günü Ankara’da bir arkadaşım vasıtasıyla “Yaşar Salı günü dilekçen ile ilgili yazışmalar başlayacak ve Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifine gelecek. Ama bununla ilgili bir haberim var sen aday olamıyorsun” diye öğrendim. Nedenini sorduğumda ise geçen yıl genel kurul seçimlerinin iptal edildiği ve Ocak ayında tekrar seçim olacağı cevabını aldım. Cumhuriyet savcılığına da mağduriyetim ile ilgili giderek hem Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatif başkanlığının hem de yanındaki yönetimine karşı hakkımı arayacağım. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Müdürüne gittim ve iade taahhütlü evrak attığımı belirtim. Bana başkanla görüşülmesi gerektiğini söylendi. Daha sonra yanıma gelip “Hakkında yapılacak bir şey yok, başkanımız seni üye yapmıyor” dendi. Bu konu ile alakalı kanunen bütün haklarımı arayacağım. Bu koltuklarda ömür boyu oturacakların zannetmesinler. Geçmiş seçimlerde kimsenin hiçbir koltukta kalıcı olmadığını bütün Çerkezköy canlı olarak gördü” diye konuştu.

“BENİM HAKKIMI GASP ETTİKLERİ İÇİN ADAY OLMAYA HAK KAZANAMADIM”

Kuş, “Ben Ocağın 26’sı veya 29’ da seçim olduğunu gayet iyi biliyorum. Buradan bütün esnaf arkadaşlarımızın bilgisi olsun diye bu gün bir açıklama gereği duydum. Ocağın 26 veya 29’unda yüzde 90 eminim ki Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifinin seçimi olacak. Benim hakkımı gasp ettikleri için aday olmaya hak kazanamadım. Bunun ne kuranda nede kanunda yeri yoktur. Mademki çok dürüst insanlar iseler beni neden üye olarak almadılar. Çerkezköy’ün ve kamuoyunun çok dürüst bildiği insanlar benim hakkımı yediler. Benim bu açıklamamın ardından yasal bir dayanakları varsa ellerinde çıkıp açıklasınlar. Benim seçilmememle alakalı bir şey varsa bunu onlar değil, ilçe seçim kurulu açılması gerekiyor. İlçe seçim kurulu seçilme hakkın yok demeli. Seçime kadar da kimse bana müdahale edemez” dedi 

“ÇERKEZKÖY’DEKİ ESNAF ARKADAŞLARIMA AKTARACAĞIM”

Yaşar Kuş, ”Birazda diğer odalara da değinmek istiyorum. Ben 19 sene Çerkezköy Şoförler odasının ekmeğini yedim doğrularını da yanlışlarını da söylemekle mükellefim. Pandemi döneminde esnaf sıkıntı çekerken 1 ay bile almadıkları maaş var mı? Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifine gitmeden o maaşları hangi dürüst zihniyetle çoluklarına çocuklarına yedirdiler. Esnaf pandemi döneminde kan ağlarken 2-3 tane makam araçlarını hangi zihniyet ile değiştirdiler. Bu araçları satarken Kooperatif üyelerine sormaları gerekmiyor muydu? Esnafın ortak olduğu araçları sattılar. Ben kooperatife zamanında kaç tane araç aldım ve hangi esnaf ararsa arasın ücretsiz gönderirdik. Bu araçların Kooperatif müdürünün oğluna nasıl satıldığını ocak ayında genel kurulda çıkaracağım.  Onların yaptığı yanlışları ve bana yapılanları Çerkezköy deki esnaf arkadaşlarıma aktaracağım” dedi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!