Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YEL’DEN CHP VE İYİ PARTİ’YE; “VİCDANINIZ RAHAT MI?

YEL’DEN CHP VE İYİ PARTİ’YE; “VİCDANINIZ RAHAT MI?
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çerkezköy Erzurumlular Derneği’ni ziyaret etti. Burada bir konuşma gerçekleştiren Yel, CHP ve İYİ Parti’ye eleştirilerde bulunarak, ‘Yamalı Bohça İttifakı’ benzetmesi yaptı. CHP ve İYİ Parti’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Yel; “Özellikle CHP’li kardeşlerimize söylüyorum; ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürkçülükle alakası var mı?’ Var diyorlarsa kendilerini sorgulamaları lazım. Daha iki haftadır yapmış oldukları kongrelerde HDP çığırtkanlık yapıyor. HDP ile birlikte hareket eden İYİ Parti’lilerin gönülleri rahat mıdır? Ben rahat olduklarını zannetmiyorum. CHP’liler, İYİ Partililer HDP ile kol kola yürümekten dolayı vicdanları rahat mıdır?” dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Çerkezköy Erzurumlular Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Çerkezköy Erzurumlular Dernek Başkanı Necat İlhan ve yönetimi ile dernek üyeleri  Yel'i karşılarken, Dernek Başkanı İlhan kapılarının tüm partilere açık olduğunu belirterek, AK Partililere ziyareti için teşekkür etti. Gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Yel, Millet İttifakı’na sert eleştirilerde bulundu.

“KENDİ ADAYLARINI BİLE BELİRLEYEMEDİLER”

Yel, yaptığı konuşmasında; “Bugün güçlendirilmiş parlamenter sistem diye yanıp yakılanlara baktığımız zaman, aslında çok uzak değil bundan 20 yıl öncesini hatırlatmak istiyoruz. 20 yıl ve daha öncesi Türkiye çok iyiydi de biz ondan sonra mı çok kötüye gittik? Şimdi tam tersi oldu, bunları hatırlamamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihi içerisinde baktığımız zaman 68 yıl parlamenter sistem içerisinde yönetildiğimizi ama onun ötesinde de başkanlık sistemiyle yönetildiğimizi görüyoruz. Dolayısıyla bize şu anda atıp tutan Zillet İttifakı’na baktığımız zaman, kendilerinin bu sistemle iktidara gelmelerinin mümkün olmadığını ve o nedenden dolayı da saldırılarını yoğunlaştırdığını görüyoruz. Cumhur İttifakı’nın çalışmasından rahatsız olan dış güçleri anlıyoruz. Onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi silahlarını üretmesini, bölgede söz sahibi olmasını istemiyorlar, onları anlıyoruz. Ama burada bizimle birlikte yaşayanları anlamakta güçlük çekiyoruz. Dolayısıyla birbirine hiç benzemeyen bu yamalı bohça ittifakı diyebileceğimiz zillet ittifakı ‘Erken Seçim’ diye birleşiyorlar ama kendi aralarında adaylarını bile belirleyemediler. Bizim 2002 yılından beri sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde yapılan yatırılmalara bir bakalım. Bizlerin çok daha iyi müreffeh bir ülkede yaşamamıza ve bundan sonrasına da emin adımlarla yürüyeceğimize güvenimizin artmasına neden oldu. Bundan sonra gideceğimiz yol belli. Bizden önce bir sonraki ay memur maaşlarını nasıl ödeyeceklerine dair kara kara düşünen hükümetler vardı, şimdi 2023, 2053, 2071 hedefleri olan bir Türkiye var. Diğer partiler tarafından bu kıskanılmaya başladı. Ve iftiralara başladılar. Ama biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi ile karşılaştık. Peki bütün bunlar bu kadar etkilemesine rağmen, ‘Allaha şükürler olsun’ diyebileceğimiz bir sağlık sistemimiz var. Biz şehir hastanelerini yaparken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu eleştiriyordu, bu kadar hastaneyi napacaksınız diyordu. Biz 3 ayda Çam ve Sakura Hastanesi’ni yaptık. Sürekli olarak gelişen ve büyüyen, kendi silahlarını üreten, savaşların kendi yönünü belirleyecek bir ülkeden bahsediyoruz. Fransa’ya rağmen, Rusya’ya rağmen söz sahibiysek, tüm dünyaya meydan okumuşken, güçlü Türkiye ile oldu bu iş. Bunların hepsi vizyon sahibi olan, dünya lideri olan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oldu. Bundan sonra da güçlenerek, refah seviyesini yükseltecek ve vatandaşımızın cebine daha çok paranın gireceği müreffeh bir ülke için çalışıyoruz ifadelerine yer verdi.

“VİCDANINIZ RAHAT MI?”

Eleştirilerini sürdüren Yel; “Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bir açıklama yaptı ve dolar bir haftada düşmeye başladı. Asgari ücret zamları içerisinde en fazla olan yüzde 50 oranına ulaştık. İnşallah aynı şekilde yüzde 50’ye yakın da emekli zammı yapacağız. Fiyatların bundan sonra artmaması, üretimin artması için de her türlü gayretimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Milletimize en iyi hizmeti yapacak olan AK Parti sizlerin hizmetkarı olmaya devam edecek. Zillet İttifakı’nın temsili olan, İstanbul’a gelen zatıalinin bir tane hizmeti yok. Tamamen AK Parti Belediyelerinin yaptığı hizmetlerin üstüne yatan bir belediyeden bahsediyoruz. Şimdi de sürekli şikayetler var. Neyle ilgili? PKK Terör Örgütü, DHKPC’li, FETÖ’cülerin işe alındığına dair şikayetler var. Bununla ilgili teftişler başladı. Sonuçlanınca görücez bakalım. Bu konuda da ‘Bu CHP’li Belediye’ diye bir düşüncemiz yok. Eğer PKK’lı işe başladıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan da gözünün yaşına bakılmayacak. Özellikle CHP’li kardeşlerimize söylüyorum; ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürkçülükle alakası var mı?’ Var diyorlarsa kendilerini sorgulamaları lazım. Daha iki haftadır yapmış oldukları kongrelerde HDP, çığırtkanlık yapıyor, HDP ile birlikte hareket eden İYİ Parti’lilerin gönülleri rahat mıdır? Ben rahat olduklarını zannetmiyorum. CHP’liler, İYİ Partililer HDP ile kol kola yürümekten dolayı vicdanları rahat mıdır? Hepimiz vatansever insanlarız. Buna baktığımızda da vatanını, milletini seviyormuş gibi görünenlerin de hangi istikamete çekildiklerini iyi değerlendirmemiz lazım. Kimlerle yol yürümemiz gerektiğini iyi değerlendirmemiz gerekiyor. O bakımdan bizler gerekli olan gayreti sergiliycez. Hepimiz vatandaş olarak kendimizi de sorguluycaz ve Recep Tayyip Erdoğan’ın açmış olduğu yoldan yürümeye devam edeceğiz. Bu dava Fatih Sultan Mehmet’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Atatürk’ün davası. Kutsal bildiğimiz bu davada canımızı vermeye, kanımızı akıtmaya razıyız. Alnımız ak, gönlümüz pak şekilde bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam diyeceğiz” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!