Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

YILDIZ’DAN ÇERKEZKÖYLÜ GAZETECİYE DAVA

YILDIZ’DAN ÇERKEZKÖYLÜ GAZETECİYE DAVA
Çerkezköy Havadis Gazetesi imtiyaz sahibi A. Kadir Kıldıze, ‘6 yaşındaki çocuk evlenebilir’ açıklamasıyla gündeme gelen Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkıyor.
MUSTAFA ÇETİN

‘6 yaşındaki çocuk evlenebilir’, ‘çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapıyor’ ve ‘kadınlar dövülebilir’ gibi açıklamalarıyla gündeme gelen Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız, sosyal medya üzerinden kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Çerkezköy Havadis Gazetesi imtiyaz sahibi A. Kadir Kıldıze’den davacı oldu.

NELER YAŞANDI?

Çerkezköy Havadis Gazetesi imtiyaz sahibi A. Kadir Kıldıze, sosyal medya platformu Twitter üzerinden tartışma yaşadığı bir kullanıcıya; ‘Beğendiğin Necip Fazıl kumarbaz, Nurettin Yıldız pedofili’ şeklinde cevap vermiş, bu ifadelerin ardından Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız da Kıldıze’den şikayetçi olmuştu.

ÇERKEZKÖY EMNİYETİNDE İFADE VERDİ

Bahse konu Twitter paylaşımının ardından Çerkezköy Emniyetine ifadeye çağrılan A. Kadir Kıldıze, emniyette verdiği ifadede kendisini şu şekilde savundu; “Nurettin Yıldız’ı şahsen tanımam. Kendisini medyaya yansıyan vaazlarından tanırım. Daha önceki vaazlarında kullandığı ‘altı yaşındaki kız çocuğu evlenebilir’ ifadesi dünyanın her yerinde ‘pedofili’ olarak değerlendirilir. Eğer Türkiye bir hukuk devleti ise bu adamın bu ifadeleri nedeniyle ceza alması gerekir. Aklı ve vicdanı olan her savcının bu şekilde düşüneceğini düşünüyorum. Kullandığım ifade hakaretten çok durum tespitidir. Tarikat ve cemaatlerin bu ülkeye çok büyük zararlar verdiğini 15 Temmuz 2016 tarihinde hepimiz gördük. Eğer Nurettin Yıldız gibi şahıslara önlem alınmaz ise bu şahısların tıpkı Fethullah Gülen gibi ülkenin başına bela olacağını düşünüyorum. Üzerime atılan suçlamaları da kabul etmiyorum. Söyleyeceklerim bundan ibarettir.”

15 BİN TL İSTEDİ

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız’ın şikayetçi olmasının ardından önce Arabuluculuk Bürosuna intikal eden dosya kapsamında Yıldız’ın avukatı Çerkezköy Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi A. Kadir Kıldıze’den, 15 bin TL ödemesi karşılığında davadan vazgeçeceklerini bildirdi. Kıldıze ise suçsuz olduğu gerekçesiyle bu teklifi kabul etmedi ve dosya mahkemeye taşındı.

DURUŞMA 7 OCAK’TA ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE

Kıldıze’nin arabuluculuk teklifinde istenen parayı kabul etmemesinin ardından mahkemeye taşınan dosyanın ilk duruşması 7 Ocak Salı günü İstanbul Çağlayan Adliyesinde görülecek.

“BEN SUÇLU DEĞİLİM, YILDIZ SUÇLU”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çerkezköy Havadis Gazetesi imtiyaz sahibi A. Kadir Kıldıze, kendisinin suçlu olmadığını ifade ederek; “Nurettin Yıldız isimli şahıs, yasalarımızda ve medeni kanunumuzda açıkça yazılı olan evlenme yaşını hiçe sayarak basiretsiz bir açıklama yapmıştır. Yasalarımıza göre zaten suç olan bu eylem her türlü evrensel, biyolojik, kültürel ve sosyolojik kaidelere de aykırı bir durumdur. Bu açıklamayı duyduğumda, her sorumlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi, üstüne üstlük eğitim görmüş bir insan ve görevi topluma haber vermek, toplumu uyandırmak olan bir gazeteci olarak tepki gösterdim. Zira ülkemizde çocuklar, özellikle de kız çocukları maalesef toplumun en dezavantajlı kesimi durumundalar. Fetva adı altında yapılan bu tür açıklamalar, maalesef toplumun kanayan yarası olan bu sorunu bitirmek yerine daha da büyütüyor. Bu nedenle asıl suçlu olan ben değil, Nurettin Yıldız gibi fetva adı altında toplumu zehirleyenlerdir” şeklinde konuştu.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!