Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YÜCEER; “ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GELECEK YOK ŞU AN”

YÜCEER; “ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GELECEK YOK ŞU AN”
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Hukuku, çocuklarımızın geleceğini öngörmemiz lazım. Ekonomimizi düzeltiriz. Eğitim en sıkıntılı olduğumuz alan. Çocuklarımız için gelecek yok şu an. Eskiden fakirliği yenmenin tek yolu eğitimdi. Artık Türkiye’de eğitimle de bu kırılamıyor. Acı olan gerçek bu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Çerkezköy’de bir dizi ziyarette bulundu. Sendika, hemşeri dernekleri ve STK’ları ziyaret eden Yüceer, sorunları dinledi.

“AÇIKLIK VAR”

İlk olarak CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Yüceer, ardından TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. Yüceer, burada TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan ve sendika üyeleri tarafından karşılandı. Kumaş sektöründe bir durgunluk olduğunu ifade eden Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, “Son 1,5 yıldır bir durgunluk vardır. Konfeksiyon örme üzerine olan işletmelerin durumu iyiydi. Sadece bizim bölgemizde değil diğer bölgelere de sorduğumuzda durum aynı. TEKSİF Sendikası’nın Türkiye genelinde 50 bin üyesi var. Bölgemizde ise 3 şubede toplam 10 bin üyemiz var. Yeni örgütlendiğimiz firmalar var. Örgütlenmek çok zor. Kanunlar bizden yana değil. Çalışanlar nasıl Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne kayıt yaptırması zorunlu ise ama sendika öyle değil. Kanunda özgürsün diyor. Sendikacı da baskı yapamaz sana işveren de baskı yapamaz. Örgütlendiğimizde işveren hemen işten çıkarıyor. Kanun yüzde 51 örgütlendiğinde gireceksin diyor. Çalışma Bakanlığı zaten direk yazıyı gönderiyor bize bu iş yerinde örgütlenebilirsin diye. Ama Çalışma Bakanlığı işverene de yazı gönderiyor ama ona da kanunda açıklık vermiş.  10 gün içinde itiraz süre hakkın var diyor.  İşveren itiraz edince süreç 3-4 yıl sürüyor. Bu süre zarfında da bir bakıyorsun mahkeme sonuçlandığında 20-30 kişi kalmış. Bu kanun açıklarından dolayı yol alamıyoruz” dedi.  Zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Türkkan, “öyle bir şey çıkardılar ki kısa çalışma diye. Önü açık, işverenin elinde bırakıyor sen kısa çalışmadan faydalanacak durumdasın. Ancak işveren kısa çalışma yerine nakdi ücrete gönderiyor. İşveren ne diyorsa onu ödüyor orası da. Böyle bir açıklık var” dedi.

“ACI OLAN GERÇEK BU”

Sendikaların her zaman yanında olduklarını kaydeden Yüceer, “Bu bir niyet işi. Yasalarda eksiklerimiz var tamam. Basit şeyler onlar. 3-5 kanun teklifiyle çözülecek şeyler. Asıl önemli olan niyet, o yasaları uygulamak, uygulatmak. Şu an her şeyin önünde biz eşitiz. Ama uygulamada o kadar güzel yöntemler kullanılıyor, hükümet gözünü kapatıyor ki hakimi, savcısı, onu, bunu herkes sağır dilsiz oluyor. Sıkıntı orada. Bize düşen bu yasaları uygulatma iradesi göstermek. Onun için de niyet iyi olmalı. Türkiye’nin her şeyden önce bir huzura ihtiyacı var. Güvenliğe ihtiyacı var. Artık bir şeyleri öngörmemiz lazım. Hukuku, çocuklarımızın geleceğini öngörmemiz lazım. Ekonomimizi düzeltiriz. Eğitim en sıkıntılı olduğumuz alan. Çocuklarımız için gelecek yok şu an. Eskiden fakirliği yenmenin tek yolu eğitimdi. Artık Türkiye’de eğitimle de bu kırılamıyor. Acı olan gerçek bu” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTELİ İŞSİZ SAYISI 10 MİLYON OLDU”

Eğitim konusuna da değinen Yüceer; “Okulların 6 Eylülde açılacağı ile ilgili bir karar çıktı. Ama şu an öğretmenlerin 3’te 1’inin hala 2. doz aşısı yok. Bu çok ciddi bir rakam. Bugüne kadar artık öğretmenler aşılanmalıydı. Çok geç kalındı. Eğitim şu anda her seferinde bir bakan değişiyor. Kurumsal bir sistem yok. Her çocuk üniversiteli olacak diye bir şey yok. Üniversiteli olmak güzel bir şey ama bize iş imkanı sunmadıktan sonra bir anlamı yok. Bir sürü bölüm uydurmuşlar. Artık iyi usta yok. Siz usta bulabiliyor musunuz? Usta çırak ilişkisi Türkiye’de kalmış değil. Kimse, babasının, amcasının, dedesinin mesleğini yapmıyor. Üniversiteli işsiz sayısı 10 milyon oldu. Bu sayı giderek de artacak. Türkiye’ye bir göç var ama Türkiye’den de bir göç var. İnsanlarda artık bir karamsarlık var. Eğitim sistemini bitirmek için ellerinden geleni yaptılar. Eskiden mahalle okulundan doktorluğu kazanıyorduk. Ama şimdi mümkün değil. Artık çocukların eşit şartlarda okuyabilmesi çok zor. Bir de niteliksiz bir eğitim var. Bir çok bölüm açtılar ama iş imkanı yok. Sen bu bölümü açıyorsan o çocuğa iş garantisini vermek zorundasın.” ifadelerini kullandı.

STK’LARI ZİYARET ETTİ

Yüceer, daha sonra sırasıyla Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Trakya Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi, Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği, Türkiye Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi, Çerkezköy Emlakçılar Derneği’ne ziyarette bulundu. Yüceer’e ziyaretlerinde CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve yönetimi de eşlik etti.   

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!