Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YÜCEER: “TÜM İNSANLARIMIZA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

YÜCEER: “TÜM İNSANLARIMIZA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”
CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Candan Yüceer; “Aday adaylığı süreci ile birlikte genel seçim ve kurultay derken alanı bırakmadık. Eylül’den bu yana alandayım. İlçelerimize ikinci ve üçüncü turlarımızı yaptık. Gideceğimiz çok yer var. 11 ilçe, 366 mahalle ve 1 milyon 200 bine ulaşmış bir Tekirdağ var. Tüm insanlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Çerkezköy’de seçim çalışmalarını sürdüren CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığını ve şehir içi yolcu taşımacılığı yapan SS 25 Nolu Akarsu Otobüsleri ve Minibüsleri Kooperatifini ziyaret etti. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu tarafından kapıda karşılanan Yüceer oda üyeleriyle bir araya geldi. Yüceer’i ziyarette CHP İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve partililer yalnız bırakmadı.

TARIM VE HAYVANCILIĞI CANLANDIRACAĞIZ”

Beş aydır sahalarda olduğunu kaydeden CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, “Aday adaylığı süreci ile birlikte genel seçim ve kurultay derken alanı bırakmadık. Eylül’den bu yana alandayım. İlçelerimize ikinci ve üçüncü turlarımızı yaptık. Gideceğimiz çok yer var. 11 ilçe, 366 mahalle ve 1 milyon 200 bine ulaşmış bir Tekirdağ var. Tüm insanlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. Pandemi dönemi yaşadık. Tarım ve hayvancılık stratejik bir şeydir. Yeri doldurulamaz ve satın alınamaz. Tekirdağ’da verimli topraklarımız var fakat geride kalıyoruz. Bu gerçekten çok acıdır. Biz de tarım ve hayvancılık konusunda beklentileri karşılayacağız. Tarım ve hayvancılık konusunda ciddi projelerimiz var. Bu yüzden tarım ve hayvancılığı önemsiyorum. Özel ilgi göstereceğimiz alanların başında yer alıyor. Bu konularla alakalı seçimden sonra çalıştay yapacağız. Durum tespiti yapıp yol haritamızı belirleyeceğiz. Tekirdağ’da tarım ve hayvancılığı canlandıracağız” dedi.

"YOL HARİTAMIZI ÇİZDİK"

Tekirdağ’da hayata geçireceği projeleri hafta sonunda gerçekleştirdikleri lansmanda anlattıklarını kaydeden Yüceer, “Su sorunu başta olmak üzere bölgemizin enerji ve ulaşım ile alakalı sorunları var. Su sorunuyla alakalı ciddi sorunları biliyoruz. Bir tarafımız sanayi bir tarafımız ise tarımdır. Su kaynakları noktasında her geçen sene daha derine iniyoruz. Yüzde 84 yer altı suyunu kullanıyoruz. Bu sorunu yapısal olarak çözmeye çalışacağız. Bu işin uzmanlarıyla oturduk, fikir alışverişinde bulunduk ve projelerimizi hazırlayıp yol haritamızı çizdik. Tekirdağ hızlı sanayileşen, çarpık kentleşen, çok hızlı göç alan bir ildir. Ulaşım konusunda da ciddi sıkıntılar ortaya çıkıyor. Ulaşım konusunda bakanlığa sunulan ana planlarımız var. Onu hızla hayata geçirip ulaşım güzergahlarını, toplu taşıma güzergahlarını artırarak revizyona gideceğiz. Ulaşım güzergahlarımızı 2040 vizyonuna göre yapıp planlı hale getireceğiz. Bir deprem gerçeğimiz de vardır. Bunu da unutmamamız gerekiyor. Bu gerçeği hiç yaşanmamış olarak kabul edersek aynı yanlışa düşeriz. Bunu bir yıl önce gördük. Türkiye’nin yüzde 80’i deprem bölgesindedir. Bu noktada risk haritası çıkartıp, kentsel dönüşüm ve güçlendirmeyi sağlamak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak Kentsel Dönüşüm A.Ş ile güçlendirme yapıp, konutlar yapacağız. Vatandaşlarımızı da güvenli ve güçlü konutlarda yaşatacağız. Herhangi bir durumda ulaşılamayacak bir tek mahallemiz, konutumuz kalmayacak şekilde risk afet planlamasına gideceğiz. Tekirdağlı vatandaşlarımızdan spor tesisi, Pazar alanı, sosyal tesisler, düğün salonları gibi talepler alıyoruz. İlçe belediyeleri ile işbirliği içinde bu eksiklikleri gidereceğiz. Otopark ihtiyacı da çok fazladır. Çerkezköy’ün otopark sorunu krize dönüşmüştür. Bir an evvel bu sorunu giderip ulaşımı rahatlatmak gerekiyor. Alternatif yollarla ve otoparklarla trafiği rahatlatacağız. Tekirdağlı vatandaşlarımızdan spor tesisi, Pazar alanı, sosyal tesisler, düğün salonları gibi talepler alıyoruz. İlçe belediyeleri ile işbirliği içinde bu eksiklikleri gidereceğiz. Otopark ihtiyacı da çok fazladır. Çerkezköy’ün otopark sorunu krize dönüşmüştür. Bir an evvel bu sorunu giderip ulaşımı rahatlatmak gerekiyor. Alternatif yollarla ve otoparklarla trafiği rahatlatmamız gerekiyor. Projelerimizi hazırladık ve tüm ilçelerimizin ihtiyaçlarını gidereceğiz” dedi.

“TEKİRDAĞ OLARAK EĞİTİMDE SINIFTA KALDIK”

Tekirdağ’da eğitim ve sağlık konusunda da problemler olduğunu ifade eden Yüceer, “Gerek mobil sağlık gerekse koruyucu sağlık konusunda desteklerde bulunacağız. Eğitim konusunda sadece Tekirdağ değil tüm Türkiye’de sorun vardır. Okulları yıktılar fakat yerlerine yapmadılar. Pandemi dönemi geçirdik. 1.5 yıl okullarını kapatan tek ülkeyiz. Ona rağmen bu süre zarfında bir çivi dahi çakılmayan, okulları güçlendirmeyen, yıkılan okullar için yerlerine yenilerini yapmayan tek ülkeyiz.  Hükümet eğitimi pas geçiyor. Tekirdağ olarak çok göç alan bir iliz. Eğitim konusunda elimizden geleni yapacağız. Ayrıca sosyal yardımları da artırmamız gerekiyor. Sosyal yardımlar konusunda tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışacağız. Hayatı kolaylaştırmak, hayatı güzelleştirmektir. İhtiyaçları gidermektir” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu da Büyükşehir Belediye başkan adayı Yüceer’e, tarım ve hayvancılık konusunda sıkıntılarını iletti ve çiftçiye destek verilmesini istedi.

ŞOFÖRLERLE BİR ARAYA GELDİ

CHP Tekirdağ Büyükşehir belediye Başkan Adayı Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Ziraat Odası ziyaretinin ardından şehir turu yaparak esnafı selamladı. Ardından Cumhuriyet Mahallesinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan SS 25 Nolu Akarsu Birlik otobüsleri ve Minibüsleri kooperatifini ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Ömer Göktaş yönetim kurulu üyeleri ve kooperatif üyesi şoförler ile birlikte candan Yüceer’i karşıladılar. Bu ziyarette Kooperatif Başkanı Ömer Göktaş şehir içi taşımacılık yapan şoför esnafının sıkıntılarının olduğunu ve çözüm bekleyen sıkıntılarının da olduğunu dile getirerek bunların çözümlenmesini istediklerini dile getirdi. Yüceer, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan şoför esnafının sıkıntılarını bildiğini ifade ederek, göreve geldiğinde bu konuda yetkileri dahilinde çözümlenmesi için gereken çalışmayı yapacağını belirtti. Yüceer özellikle Çerkezköy’ün devamlı gelişerek büyümesi ve göç almasıyla birlikte şehir içi ulaşımının daha sağlıklı hale gelmesi konusunda da gerekli çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!