Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ZÜMBÜL; “BAYRAM ALIŞ VERİŞİNİ YEREL ESNAFIMIZDAN YAPALIM”

ZÜMBÜL; “BAYRAM ALIŞ VERİŞİNİ YEREL ESNAFIMIZDAN YAPALIM”
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, vatandaşlara bayram alış verişlerini yerel esnaftan yapma çağrısında bulundu. Çerkezköy ve Kapaklı bölgesinde yerel esnafın ürünlerinin kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler olduğunu dile getiren Zümbül; “Biz istiyoruz ki küçük esnafa var olan yerel esnafa sahip çıkılsın biz zaten bu işin temsilcisiyiz ve sözcüsüyüz sonuna kadar yardımcı olsunlar diyoruz” dedi.

Zümbül, yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; “Vatandaşımızın yerel esnaftan alışveriş yapmasını istiyoruz. ‘Yerel esnafına sahip çık’ diye zaten bir sloganımız da var, bir görselimiz de var. Bu Türkiye genelinde olan bir şey. Şu an kuaför, berber arkadaşlarımız, pazarcılarımız, gıda işi yapanlar hepsi bu günleri bekliyor. Bayram öncesi ve okulların tatil olmasını da, iş yapmak için, çarkı döndürmek için vatandaşın derdini dinliyor. Günü gelince parası olmayan vatandaşımız gidiyor. Giyim de olsa pazarlar kuruluyor. Veresiye bir şekilde anlaşıyorlar ama büyük marketlerde, mağazalarda öyle bir durum yok. Biz istiyoruz ki küçük esnafa, var olan yerel esnafa sahip çıkılsın. Biz zaten bu işin temsilcisiyiz ve sözcüsüyüz. Sonuna kadar yardımcı olsunlar diyoruz vatandaşımıza. Berberler, kuaförler pazar günleri bayram öncesi açıyorlar. 2017’de Türkiye’de yasal olarak pazar günü ruhsatnamesi kaldırıldı. Esnafımızın çoğu açık. Bayram öncesi de hareket var, yanlarına çırak alıyorlar, çalıştırıyorlar. Bu bütün esnaf için geçerli. Berber arkadaşlarımız pazar günleri açık olacak. Giyimci, kasap, gıda, pazarcı bütün yerel esnafımızdan, bütün küçük esnafımızdan alışveriş yapılmasını talep ediyorum” ifadelerine yer verdi. Berber ve kuaförlerde bayram öncesi yoğunluğa da dikkat çeken Zümbül; “Berber fiyat tarifelerini de bakanlık belirliyor. Bir fiyat tarifesi belirleniyor ve onun üstüne çıkmıyor. Ama onun altında yapabilir, üstüne çıkarsa cezai işlemi var. Eskisi gibi değil tabi daha önceden bir bayram havası vardı. Bayram öncesi esnaf, bir hareket sağlıyordu. Esnaf için de artık bu normal, güncel bir duruma geldi. Çünkü maliyetler arttı, varlık değer kazandı. Alım gücü düştü, esnafın eline koyduğu mal 10 taneydi 3’e düştü. Bu biraz sıkıntı oldu esnaf için. Gelirler giderler düşmek zorunda diyoruz ama düşmüyor. Esnafın alım gücü düştü. İleriye doğru inşallah düzelecek. Kapaklı’daki esnafımızda aynı şekilde onlarında sorunları var olmayan yönleri var” ifadelerine yer verdi.

“SABREDECEĞİZ”

Çerkezköy’de Atatürk ve Öztrak Caddesi, Kapaklı’da Cambazlar Caddesi’nde çalışmalardan dolayı esnafın şikayetleri olduğunu ifade eden Zümbül; “Esnaflarımızdan her geçen gün toz oluyor, çalışma oluyor gibi şikayetler oluyor. Ama hayat bir günlük değil. Belediye başkanımızın da bildirdiği gibi çamur da olacak, toz da olacak. Esnafımız sabredecek. Çünkü bu çalışma 40, 50 yıl sonrasına yatırım. Tabi ki esnafımız zor durumda, bunun zahmeti oluyor. İşlerimiz bozuldu, ben de esnafım. Benim de aynı şekilde işlerimizde daralma oldu. Çalışmalar uzun zamandan beri var, burada sabredeceğiz. Esnafımız işi yapan müteahhitlerin daha planlı programlı çalışmasını istiyorlar. Kapaklı’da da Cambazlar Caddesi’nde esnafımızın sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Belediye Başkanı Mustafa Çetin’le görüştük en kısa zamanda oraya da çalışma yapılacak” dedi.

“BAYRAMLARINI KUTLADI”

Zümbül “Çerkezköy ve Kapaklı esnafı da bize bağlı. Kapaklı’da da bini aşkın esnafımız var. Bunun içinde Kapaklı, Karaağaç, Yanıkağıl, Bahçeağıl, Pınarça,  Kızılpınar, Veliköy mahalleleri bütün esnafımızın bayramını kutluyoruz. İnşallah hepsinin işleri hayırlı kazasız belasız olur. Kurban satıcılarının da hayvan yetiştirenlere de Allah yardımcısı olsun diyorum” diye konuştu

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!