Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

1 YIL BOYUNCA ÇEŞİTLİ EMEKLERLE HAZIRLANAN ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

1 YIL BOYUNCA ÇEŞİTLİ EMEKLERLE HAZIRLANAN ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
​​​​​​​2018-2019 eğitim-öğretim yılı boyunca Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği ve göz nuru eserleri görücüye çıktı. Protokol üyelerinin katılımı ile yapılan açılışta birbirinden güzel eserler, vatandaşların beğenisine sunuldu.

Çerkezköy Halk eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Yılsonu Sergisi ve Öğrenme Şenliği programı, protokol üyelerinin katılımı ile yapıldı. Çerkezköy Kent Park’ta yapılan programda, okuma yazma kursunda öğrenim gören ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere de kurs bitirme belgeleri teslim edildi.

“ÖĞRENME SINIRLARI ZANNETTİĞİMİZDEN ÇOK DAHA GENİŞ”

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman yaptı. Sergiye katılan tüm konuklara ‘Hoş geldin’ dileklerini ileten Akman, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Bilindiği üzere öğrenme şenlikleri Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarca düzenlenen, öğrenme faaliyetlerine katılımı hedefleyen, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren etkinlikler bütünüdür. Bugün kurumumuzca açılmış kurslarda kursiyerlerimizin öğrendiklerinin de neticesi olarak ortaya çıkarttıkları ürünlerden örneklerinin sergilendiği bir alanı ziyaret edeceğiz. Sergilenen ürünleri gördükçe de öğrenme sınırlarının zannettiğimizden daha çok olmuş olduğunu bir kez daha anlamış olacağız” dedi.

“598 KURS AÇILDI”

Açılan kurslara katkıda bulunanlara teşekkür eden Akman; “Beşikten mezara kadar devam eden öğrenme süreçlerinin nasıl gerçekleştiğinin sergilenmesi adına düzenlediğimiz öğrenme şenliğine ve açılan kurslarımıza katkılarından dolayı başta sayın kaymakamımız Atilla Selami Abban olmak üzere Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e şükranlarımı sunarım. Halen devam eden kurslarımızdan ayrı olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı içerisinde okuma yazmada açılan 64 kursa 668 kursiyerimiz. Meslek ve teknik alanda açılan 292 kursa 8 bin 292 kursiyer sosyal ve kültürel alanda açılan 248 kursa 5 bin 200 kursiyer katılmıştır. Toplamda 598 kurs açılmış, bu kurslarımıza 14 bin 140 kursiyerimiz katılmıştır. Ayrıca açık öğretim okuluna, açık liseye toplamda 7 bin 400 öğrencimiz kaydını yaptırarak üst öğrenimlerini görmelerini sağladık. Üniversiteye hazırlık kurslarına ise 294 kursiyere hizmet vererek alanda bölgemizde en büyük kurs merkezi haline geldik. Halkımızın büyük ilgi gösterdiği kurslarımıza katılımın her geçen yıl artarak devam etmesi bizler için mutluluk ve gurur kaynağıdır” ifadelerine yer verdi.

1 YILI DEĞERLENDİRDİ

2018-2019 eğitim öğretim yılını başarılı ve verimli bir yıl olarak değerlendiren Akman: “Neredeyse her ay bir proje ürettik. Bunlardan bazıları; İngilizce düşünme semineri yaparak kursiyerlerimizi ve halkımızı katılımını sağladık. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere sınav kaygısı üzerine seminer düzenledik. Minik Papatyalar projemiz ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tasarla, kes ve mutlu et sloganıyla 500 öğrenciyi giydirdik. Kaymakamlığımız tarafından başlatılan “Sıfır Atık” projesi kapsamında geri üretim teknolojisi kursu kursiyerlerimize, 3 bin 5 çanta diktirerek projeye destek olduk. Tiyatro kursu kursiyerlerimizle iki farklı oyun sergileyerek halkımızın beğenisine sunduk. Halk eğitim merkezi çalgı topluluğu olarak Genç yetenekler Tekirdağ’da buluşuyor, buluşmasında il birincisi olarak ilçemizi temsil ettik. Halk oyunları küçükler kategorisinde il ikincisi olarak adımızı duyurduk. Bir yıl boyunca sürdürdüğümüz eğitim faaliyetlerinin sergileneceği ve çeşitli canlı uygulamaların sunulacağı öğrenme şenliğimizi tekrar kutlar, göstermiş oldukları gayretten dolayı başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm kursiyerlerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

Konuşmanın ardından okuma yazma kursları ve yabancı uyruklu Türkçe eğitim kurslarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri verildi. Başarı belgeleri Kaymakam Atilla Selami Abban, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök tarafından kursiyerlere takdim edildi. Sonrasında müzik öğretmeni Yurdaer Yayyiğit öncülüğünde kurulan halk eğitim Merkezi Çalgı Topluluğu sahne aldı. Hemen ardından yine Halk Eğitim Merkezi halk oyunları öğretmeni Alihan Yılmaz ve ekibi tarafından Tekirdağ yöresi halk oyunları gösterisi, katılımcıların beğenisine sunuldu. Sonrasında sergi alanı açıldı. Sergi alanını gezen Kaymakam Atilla Selami Abban, tüm kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!