Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilmesi dolayısıyla her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü, Kapaklı’da da kutlandı.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

KUTLAMA PROGRAMI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ

Çelenk sunma töreninin ardından kutlama programı Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Aziz Sancar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

“KLASİK EĞİTİM ANLAYIŞI ARTIK GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR”

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. Danışmaz konuşmasında, “Baş döndürücü gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim doğal olarak eğitim ve eğitim ile ilgili unsurları da etkilemektedir. Eğitim artık bir durağan bir süreç olmaktan çıkmış, sürekli güncellenmesi gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir. Öğrenciye devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı artık geçerliliğini yitirmiştir. Bu anlayış yerine bireye değişen durumların gerektirdiği bilgi ve becerileri kişisel çaba ile öğrenebilme ve öğrendiklerini yaşamın özel durumlarına uygulayabilme yeteneğinin kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışı gelişmiştir. Öğrenciye öğrenmenin öğretildiği bu eğitim anlayışı beraberinde yeni bir öğretim modelini de getirmektedir.” dedi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Kapaklı’daki eğitim durumu hakkında bilgilendirmede bulunan ve eğitime olan desteklerinden dolayı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkürlerini ileten İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, konuşmasını ilçede görev yapan öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek tamamladı.

OROTORYO VE MÜZİK PERFORMANSI DUYGULANDIRDI

Danışmaz’ın konuşmasının ardından Türk Tarih Kurumunun hazırladığı öğretmen konulu video gösterimi gerçekleşti. Kapaklı Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi Pelin Kalabak’ın “Öğretmenim” adlı şiiri okumasının ardından kutlama programı Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencilerinin 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle hazırladıkları oratoryo ve müzik performansı ile devam etti. Şehit öğretmenlerin hayatlarının anlatıldığı oratoryo ve müzik performansı katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

YENİ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Ardından 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında göreve başlayarak adaylık sürecinin tamamlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

24 Kasım Öğretmenler Günü programı “Öğretmen” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile devam etti. İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Azra Havva Atuk, ikinci Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Derin Su Mıtış, üçüncü İbni Sina İlkokulu öğrencisi Gülnihal Yıldız oldu.

Ortaokulları arası şiir yarışmasında birinci Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emine Naz Delen, ikinci Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu öğrencisi Ozan Öztürk, üçüncü Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Saide Nur Güner oldu.

Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Afşin Yalçın, ikinci Oktay Sinanoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Tal, üçüncü Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi Gizem Yılmaz oldu. Öğrencilere ödüllerini Kapaklı Belediye Başkan Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve şube müdürleri takdim etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü çelenk sunma tören ve kutlama programına Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!