Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY SORUNLARI İLETTİ, İMAMOĞLU ‘ÇÖZECEĞİZ’ DEDİ

AKAY SORUNLARI İLETTİ, İMAMOĞLU ‘ÇÖZECEĞİZ’ DEDİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ilçede yaşanan koku sorununu ilettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “Çerkezköy’de koku sorununu 2020 yılı sonunda bitecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’nin Seymen Köyü’ndeki Katı Atık Toplama Tesisi’ni ziyaret etti. Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da yer alırken, Çerkezköy’deki yaşanan koku sorunu da masaya yatırıldı.

ŞİKAYETLERE ÇÖZÜM BULUNACAK

Düzenlenen toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’la görüşmelerinin akabininde tesisleri ziyaret ederek soruna çözüm bulmak istediklerini iletti. Başkan İmamoğlu; “Hem Çerkezköy Belediye başkanımız ile görüşmemizde bu kokudan şikayetlerini ilettiler. Silivri’yi ziyaret ettik ama Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nden de arkadaşlarımız var. Burası 2015’den beri depolama yapılan atık tesisi. Sebebi yeni havalimanın inşasından dolayı bu tesisin vereceği sakıncalarından dolayı buraya nakli oldu. Buradaki hata şu, böylesine büyük bir tesisin öncesinde 2015-2019 yıllarındaki 10 milyon metreküp atığı bazı tesislere atılıyor olsa böyle şikayetler olmayacaktı. Büyük arzumuz bu süreçleri kısa sürede sonlandırarak şikayetlerden kurtulmak” dedi.

“KAPASİTE ARTTIRARAK ENERJİ ELDE EDECEĞİZ”

Soruna kısa sürede çözüm bulmak istediklerini ifade eden İmamoğlu; “Kapasite arttırarak, değerli bir enerji de elde etmiş olacağız. Haziran-Temmuz ayı gibi bir buradan çıkan gaz ile bir enerji tesisi devreye girmiş olacak. Bu çöp sızıntı suyu ile ilgili hem Silivri’de hem de Çerkezköy’de ciddi bir koku hassasiyeti var. Bu konuda kararlıyız. Bizler her iki tesisi hayata geçirerek hem köylerimizde hem de çevremizdeki ilçelere verilen rahatsızlıklar sona erecek. En başta ben olmak üzere çevre temizliği ve atık yönetimi milli meselemizdir. Bu konuda özel bir alanı belediyelerimizle, komşu il ve ilçe belediyelerimizle hayata geçireceğiz. 2020 yılının sonuna doğru burada gerçekten hem havası değişmiş hem de yatırımları keyifle izlediğimiz bir toplantı yaparız diye umut ediyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!