Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

GAZİLER SARIKAMIŞ TOPRAKLARINDA

GAZİLER SARIKAMIŞ TOPRAKLARINDA
​​​​​​​Sarıkamış Şehitleri için düzenlenecek anma etkinliğine katılmak üzere Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri Kars’ın Sarıkamış ilçesine doğru yola çıktı. Gaziler için Çerkezköy Belediyesi önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri ve şehit aileleri ile Çerkezköy Kent Konseyi üyeleri, 104 yıl önce Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Allah-u Ekber Dağları’nda vatanı savunurken şehit olan 90 bin asker için düzenlenecek anma programına katılmak üzere yola çıktı. Kafile için düzenlenen uğurlama törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkanı Vahap Akay ile Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe de katıldı.

“GAZİLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR”

Gaziler için düzenlenen uğurlama programında konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bizler bugünlerimizi vatan uğrunda hayatlarını feda eden şehitlerimize ve siz değerli gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle gerek şehit ailelerimiz için, gerekse gazilerimiz için ne yapsak azdır” dedi. Başkan Akay, “Memleketimizin dört bir yanındaki şehitliklerimizi, toprakları vasıtası ile birbirleriyle buluşturarak çok anlamlı bir iş yapıyorsunuz. Bu nedenle sizleri ayrıca tebrik etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan “Çerkezköy Şehitliği’nden, Afyon Kocatepe’den, Kıbrıs Şehitliği’nden ve Çanakkale’den aldığımız toprakları Allah’ın izniyle Kars Sarıkamış şehitlerimize ulaştırmak üzere yola çıkıyoruz. Bize bu etkinlikte her türlü desteği veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkanı Vahap Akay’a çok teşekkür ediyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

“HİÇ UNUTULMADI, UNUTMADIK”

Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe de 105 yıl önce Sarıkamış’ta yaşanan olayda 90 bin askerin şehit olduğunu anımsatarak; “Yıl 1914. Yer Sarıkamış. Tarihte bugün, 60 bini donarak olmak üzere, 78 bin şehit verdik. 1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında, Sarıkamış yakınındaki Allahüekber dağlarında, Kars'ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin asker donarak öldü. Başkumandan vekili Enver Paşa büyük bir güçle, Rusları hiç beklemedikleri bir yerden, Allahüekber dağlarından aşarak vurmayı ve Kars'ı yeniden vatan topraklarına katmayı hedeflemişti. Allahuekber dağlarının yer yer 2-3 bin rakımlı geçitlerinde ısı sıfırın altında 30 dereceye kadar düşüyordu. Türk askerlerinin büyük bölümü ise çölden gelmişti ve üzerlerinde yazlık üniformalar vardı. Osmanlı İmparatorluğu ve Rusya arasındaki savaşın başarısız bir girişimi olarak tarihimizde kötü bir yeri alan, 22 Aralık Sarıkamış Harekatı'nın yıldönümü olarak, ölen çok sayıda şehidimizi saygıyla anıyoruz. Hiç unutulmadı, unutmadık... Her yıl Ocak ayının ilk haftası düzenlenen, Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri'ne bu yıl Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği Başkanı Hasan Gazimiz ve eşlerinin, Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisimiz önderliğinde, tüm kadın üyelerinizin yoğun katılımı ile gerçekleştirdiğimiz projemiz ile Sarıkamış askerlerimize, ana sıcaklığı, sevgisi ile örülmüş boyunluk hediye edeceğiz” dedi. Projeye destek olanlara ayrıca teşekkürlerini sunan Serfiçe; “Bu yolculuğa çıkan Gazilerimize, sevgili eşlerine, konsey üyelerimize hayırlı, uğurlu yolculuklar diliyor, vardıkları yerdeki askerlerimize sevgilerimi gönderiyorum” ifadelerine yer verdi.

“YENİ NESİLER ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINA SAHİP ÇIKACAKLARDIR”

Şehitlerin aziz hatırasını yaşatmanın bir vefa borcu olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “Yeni nesiller, atalarımızın ödediği ağır bedelleri ve çektikleri acıları öğrendikçe, her köşesi cennet kadar güzel olan güzel vatanımızın değerini daha iyi anlayacak ve şehitlerimizin hatırasına daha fazla sahip çıkacaktır. Güzel yurdumuzu bize armağan eden Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Sarıkamış Şehitlerimizi ve canlarını vatan uğrunda feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Bugün Sarıkamış'a uğurladığımız değerli Gazilerimizin de, Sarıkamış Şehitlerimizi anma konusunda gösterdikleri vefayı takdir ediyor ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!