Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLI’DA ‘YENİŞEHİR’ PROJESİ

KAPAKLI’DA ‘YENİŞEHİR’ PROJESİ
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin: “Kişisel olarak Kapaklı’nın vizyonunun gelişmesi ve kabuğunu kırması için yeni bir şehre ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hatta adını da ‘Yenişehir’ koyduğum bir alan için Tarım Müdürlüğü, Valilik, TOKİ ve Çevre Şehircilik ile görüşmelerim oldu” dedi.

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi uyarınca, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen Temmuz ayı olağan toplantısı öncesinde 5 ilave gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilerek meclis gündemine dahil edildi. Başkan Çetin, meclise sunulan 3 önergeye de yazılı olarak cevap verileceği ifade etti.
LGS BİRİNCİSİ ÖDÜLLENDİRİLECEK
Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sunulan 25.06.2019 tarih 146488/721 sayılı  ödüllendirme  konulu yazı görüşülerek, bu konuda Başkan Mustafa Çetin’e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde eden Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Burak Pala, belediye tarafından ödüllendirilecek.
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 26.06.2019 tarih 146618/779 sayılı Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş Genel Kurul Temsil Yetkisi konulu yazı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Mecliste komisyonların toplanması için verilen arada görüşülen gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.
OY BİRLİĞİYLE KARAR VERİLDİ
Komisyon incelemesine göre Halil İbrahim Yerlioğlu’nun maliki bulunduğu Çerkezköy Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün 7188 sicilinde kayıtlı bulunan 100 paya ayrılmış toplamda 50 bin lira değerindeki sermayenin tek hissedarı ve tek yetkilisi olduğu, Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş’ni Kapaklı Belediyesine aktif ve pasifi ile bedelsiz, şartsız ve koşulsuz hibe etmek istediği, bu şartsız hibenin kabulünü talep ettiği, anılan şirketin başkanlık makamının 31.05.2019 tarihli 696 sayılı olur yazısı ile kabul edildiği ifade edildi. Komisyon tarafından kabul edilen şirketin sermayesinin 500 bin lira olarak belirlenmesine, bu hususta yapılacak iş ve işlemler için belediye başkanına yetki verilmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi.
BELEDİYE GARAJI KURULACAK
Oylamanın ardından 3. Gündem maddesine geçilen toplantıda, Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan 146700/796 sayılı Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin akaryakıt talebi görüşüldü. Bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Meclisin 4. gündem maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 146717/858 sayılı araç kiralama hizmet alımı konulu yazı görüşüldü. Yazıda belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 15 adet binek, 4 adet 4x4 pick up, 5 adet panelvan kamyonet ve 4 adet çift kabin açık kasa kamyonet araç kiralanması talep edildi. Konuyla ilgili yine bir bilgilendirmede bulunan Başkan Çetin, ‘Belediye Garajı’ kurarak araç masraflarından kısmak istediklerini ve bu araç alımlarının bu proje dahilinde olduğunu söyledi. Başkan Çetin’in bilgilendirmesinin ardından bu gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi
BELEDİYE ARAÇ KİRALAYACAK
Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 15 adet binek, 4 adet 4x4 pikap, 5 adet panelvan kamyonet, 4 adet çift kabin açık kasa kamyonet araca ihtiyaç olduğu belirtildi.  Bu kapsamda araçların kiralanmasının 1 Ekim 2019 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında 15 ay süreli araç kiralama hizmet alımının 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 19. maddesi açık ihale usulü çerçevesinde gerçekleştirilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi.
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Ayrıca İnönü Mahallesi Tatargölü Mevkii 800 numaralı parselde yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi kapsamında belediye meclisince kamu yararı kararı alınmasına komisyonca oy çokluğuyla karar verildi. Mecliste ayrıca İkizgöller Mesire Alanına giden yoldaki enerji nakil hatları ile ilgili TRAKYA AŞ.’ye yetki verilmesi hususunun gerçekleşmesi için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
KAPAKLI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE 9 ARAÇ TAHSİS EDİLECEK
Bir diğer ek gündem maddesinde ise Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde 495 ada 6 numaralı parselde bulunan spor alanının bir kısmına trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği konusu görüşüldü. Bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. 3. ek gündem maddesinde Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 9 tane araç tahsis edilmesi konusu görüşülerek meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
BAŞKAN ÇETİN: KAPAKLI’YA YENİ BİR ŞEHİR KURULACAK
Başkan Çetin, Kapaklı’nın gelişmesi için ‘Yenişehir’ isimli bir fikrinin olduğunu belirtti. Mevcut alanların yerleşme için yeterli olmadığını kaydeden Çetin, ‘’Kişisel olarak Kapaklı’nın vizyonunun gelişmesi ve kabuğunu kırması için yeni bir şehre ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hatta adını da ‘Yenişehir’ koyduğum bir alan için Tarım Müdürlüğü, Valilik, TOKİ ve Çevre Şehircilik ile görüşmelerim oldu. Bazı gelişmeler var, önemli bir sıçrama yaptık. Bunla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptık hatta projemizin içine iki tane de çevre yolu koyduk. Bunla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptık hatta projemizin içine iki tane de çevre yolu koyduk. Aynı zamanda İkitelli OSB'nin startı verildi. Yetkilileri geldi ve TOKİ ile bir çalışma başlattılar. Yakında Kapaklı'nın çehresi değişecek ve yeni bir şehir inşası olacak. Bugün belediye çalışanlarımızın birçoğu Kapaklı’da oturmuyor. Öğretmenlerimizin yüzde 30’u ve beyaz yakalılar da Kapaklı’da ikamet etmiyor. Bu bizim için bir işaret. Bunun için yeni bir şehri inşa etmek gerekiyor.'' dedi. Ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Son gündem maddesinde ise AK Parti grubu tarafından meclise sunulan önerge meclisin oylamasına sunuldu. Önergede Mimar Sinan Mahallesi Baran Sokak’ta bulunan isimsiz bir park alanına 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halis Demir’in isminin verilmesi talep edildi. AK Parti grubunun bu önergesi de İmar Komisyonu’na havale edildi.
MECLİS EYLÜL AYINDA TOPLANACAK
Temmuz ayı meclisi İmar Komisyonunda görüşülen bazı kararların onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesine komisyonca oy birliğiyle karar verilmesiyle sona erdi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediye Meclisi tatile girdi. Ağustos ayında toplanmayacak olan meclis, Eylül ayında yeniden açılacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!