Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLI’YA 110 MİLYON LİRALIK YATIRIM ANLAŞMASI

KAPAKLI’YA 110 MİLYON LİRALIK YATIRIM ANLAŞMASI
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı ve Kapaklı Belediyesi, ilçedeki gençlerin spor yapabilecekleri sosyal alanlar yaratabilmek adına 5 büyük yatırımın yer aldığı protokol imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığında düzenlenen programda, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel’in katımlarıyla imzalanan protokolle; Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, 5 adet semt sahası ve pota yapılması, 1 adet kapalı tenis kortu, 500 seyirci kapasiteli spor salonu ve Gençlik Merkezi yapılacak.

“BÖLGEYE YAPTIĞIMIZ YATIRIMLAR MÜTHİŞ BİR GÜÇ KATACAK”

Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bugün güzel bir gün, çünkü Tekirdağ’da yaptığım son ziyaretin somut olarak kâğıda döküldüğü bir gün. Akabinde de inşaatları başlıyor. Hayırlı ve bereketli bir imza töreni olmasını temenni ediyorum. Sadece Tekirdağ’ımıza değil aslında bölgeye yaptığımız yatırımlarda müthiş bir güç katacak. Biliyorsunuz geçtiğimiz ay Tekirdağ’ımıza gitmiştik. Orada valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla, gençlerimizle bir araya gelmiştik ve tek tek ilçe ilçe ne yapabiliriz, eksik olanlarımız neler, gençlik için ne tür katkılar sağlarız diye mütalaa ettik, detaylıca konuştuk. Ve ben özellikle Tekirdağ’da, Tekirdağlıların o gün bize gösterdikleri ev sahiplikleri için hepsine teşekkür etmek istiyorum. Bugün valimiz, belediye başkanlarımızı, il ve ilçe başkanlarımız ve gençlerimizin bir kısmını burada ağırlayabiliyoruz ama daha sık bekleriz çünkü burası sizin eviniz, sizin yuvanız ve sizin bakanlığınız.  Ve hamdolsun bugün de o gün konuştuklarımızı protokole dökmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. İnşallah “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla medeniyetimizin o kutlu anlayışını, mesajını yarınlara egemen kılma noktasında tıpkı bugün olduğu gibi yarınlarımızda el ele omuz omza çalışmaya devam edeceğiz. İllerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi hem sportif anlamda hem sosyal-kültürel anlamda güçlendirirken başta gençlerimize kadınlarımıza ve çocuklarımıza aynı çerçevede güç kazandırma gayreti ve çabası inancı içerisindeyiz. İnşallah bugün imzasını gerçekleştireceğimiz eserlerle gerek Tekirdağ’ımıza gerekse bölgemize güç katmış olacağız. Tekirdağ merkez ve bununla birlikte 11 ilçemize toplam maliyeti 110 milyon liraya yakın bir yatırımı inşallah bugün başlatmış bulunuyoruz. 7 adet yarı olimpik havuz, 8 adet gençlik merkezi, 2 spor salonu, 4 kapalı tenis kortu, 22 adet semt tipi sentetik saha, 22 adet mini basketbol kortlarımız, yine 3 tane büyük amatör maçlara ev sahipliği edecek sentetik sahalarımız ve 1 adet atış poligonu. Tabi ki bunun yanında 4 tane spor tesisimizin de bakım onarımını inşallah gerçekleştireceğiz. Bu tesislerde 7-24 çalışan, 7-24 halkımızın hizmetinde tesisler olacak. Tekirdağ’ımız da ülkemize tesisleri ve sporcuları ile öncülük eden illerimizden bir tanesi olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“KAPAKLIMIZA KAZANDIRMANIN HAKLI GURURU VE SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

Protokolün imzalanmasını ardından açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bugün Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığında, bakanımızın huzurunda 5 tane ayrı projemizi Kapaklımıza kazandırmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu projelerimiz hayata geçirerek gençlerimizin spor yapabilecekleri alan kazandırarak onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak sosyal, etkin gençler olarak yetiştirmek için gayret edeceğiz. Katkı veren başta TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop olmak üzere bakanımıza, valimize, milletvekillerimize,  il ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!