Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KIZILPINAR 3’E BÖLÜNDÜ; İÇKİLİ MEKANLAR İÇİN KARAR VERİLDİ

KIZILPINAR 3’E BÖLÜNDÜ; İÇKİLİ MEKANLAR İÇİN KARAR VERİLDİ
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda, Kızılpınar Mahallesi’nin 3’ bölünmesi ve 3 mahallenin ismi konusunda karar verildi. Öte yandan yine bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen içkili mekan alanını genişletilmesiyle ilgili de karar verildi.

Gerçekleşen Çerkezköy Belediye Meclis toplantısında, bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Kızılpınar Mahallesi sınırlarının bölünmesi konusu görüşüldü. Kızılpınar Mahallesi’nin 3’e bölünmesi oy birliği ile kabul edildi. 3’e bölünen Kızılpınar’da yeni oluşturulan mahallelere Kızılpınar Atatürk, Kızılpınar Gültepe ve Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi ismi verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

İÇKİLİ MEKAN ALANININ GENİŞLETİLMESİNDE KARAR VERİLDİ

Belediye Meclis Salonu’nda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapılan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda önemli kararlar alındı. Alınan kararlar arasında bir süredir Belediye Meclisi’nin gündeminde olan Çerkezköy’deki içkili mekan alanının genişletilmesi konusu oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 3’üncü maddesi olan “Kaymakamlık Makamı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün …/11/2018 gün ve 2018/201 sayılı Meclis Kararı Hakkındaki yazılarının müzakeresi.” başlığı altında yapılan oylama öncesinde AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ayhan Çitil söz hakkı aldı.

ÇERKEZKÖY’ÜMÜZDE YAPILACAK HUZURSUZLUKLARLA ALAKALI DA SİZLERİN BU OLAYDA ‘HAYIR’ DEMENİZİ DÜŞÜNÜYORUM

Çitil, yaptığı konuşmada, “Başkanım bu komisyondaki arkadaşların üç kişinin evet oyuyla diğer arkadaşlarımızın hayır oyuyla geçti. Bildiğiniz üzere bu arada tabii ki Emniyet Müdürlüğü’nün Kaymakamlık Makamına yazılan yazıların cevabı da geldi. Geçen günkü mecliste Uğur Hocamız okudu. Kamuoyu da bilgilendi bu konuda ama biz bunu yine aynı şekilde, yani Çerkezköy’de yaşadığımız bu süre içerisinde görüldüğü üzere yapılan bu yaralama olayları, okullara yakınlığıyla alakalı birkaç tedbir alınması konusunda Emniyet Müdürlüğü birkaç yazı yazmıştık. Bunlara da tabii ki biz aynı şekilde uyum sağlayacağımızı, bunların da Çerkezköy’ümüzün huzuru açısından bu şekilde tutanaktaki durum göz önünde bulundurularak sizin de burada mevcut kararınız ne olur bilmiyoruz ama gerçekten sizinle bizim fikrimizin aynı olmasını düşünüyoruz. Olmuyorsa da tabii ki bundan sonra olacak olaylara da Çerkezköy’ümüzde yapılacak huzursuzluklarla alakalı da sizler bu olayda ‘hayır’ demenizi düşünüyorum. Arkadaşlar buna ‘evet’ diye karar vermiş ama bizim için çok önemli bir durum arz etmiyor. Bundan dolayı da biz itirazımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

“DOĞRU BİR ŞEY DEĞİL”

Çitil’in yaptığı konuşmadan sonra söz hakkı alan CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem ise “Arkadaşlar geçen günkü mecliste de Emniyet’ten gelen raporu okudum. Raporu dikkatli izlediyseniz bizim aldığımız bölgenin genişletilmesi ile ilgili değil geçmişten bugüne kadar gelen adli vakaları sıralamışlar. Bunu da getirmişler bizim alanı büyütmemize bağlamışlar. Doğru bir şey değil. Var olan olaylarla izah edilen yerlerin tamamı geçmişteki dönemlerde alkol satan yerlerle ilgili. Bizim dönemimizde bahsedilen yerlerin tamamı bizim dönemimizde verilmedi. Bakabilirsiniz.” dedi. 

“ÇERKEZKÖY’E ZARAR VEREN İŞLETMELER VAR”

Erem’in sözlerini tamamlamasının ardından konuyla alakalı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da düşüncelerini dile getirdi. Akay, “Bu talep meclis gündemine geldiğinde bizim amacımızın Çerkezköy’deki düzenlemelerle tabii ki bu kötü emsallerin gösterilmemesi vardı. Yani şuanda hali hazırda işaretli bölge içerisinde Çerkezköy’e zarar veren işletmeler var ve varlıkları halen devam ediyor. Bu dönem içerisinde şöyle bir şey oldu, kroki içerisinde Çerkezköy’deki içkili mekanların saatleri bizden önceki dönemde 04.00, toplama 05.00 kapanış saatiydi. Biz kendi dönemimizde bu saati 2’ye çektik. Meskun mahalle içerisinde Çerkezköy’e zarar veren işletmeler, Çerkezköy’ün her türlü yaşantısına zarar veren işletmelerin Çerkezköy’ün meskun mahallenin dışında kalsın diye önemli bir kararla Belediye Encümeni yaklaşık 3-4 yıl evvel saat 5:00 olan kapanma saatini 2:00’ye çekti. Bu kararı aldık.” dedi. 

“SIKINTI VEREN İŞLETMELERİN KAPANMASI NOKTASINDA İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIR”

Meclis kararındaki meseledeki emsal gösterilmesi gereken konuların bunlar olmaması gerektiğini belirten Akay, yine bu alanlarla ilgili Emniyetin yapacağı her türlü işlemde, bu gibi işletmelerde özellikle sıkıntı veren işletmelerin kapanması noktasında işbirliği içerisinde ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını açıkladı.  Çerkezköy’e zarar veriyorsa, vatandaşa zarar veriyorsa, topluma sıkıntı veriyorsa bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Akay, “Geçmiş dönemde verilmiş ruhsatların devamlılığı esas olduğu için maalesef bu gibi işletmeler açık kalmaya devam ediyor. Ve yine Emniyetimizin yazdığı kriterler içerisinde; zaten çok büyük bir büyüme yok. Öztrak Caddesinde 150 metre aşağı yukarı geriye gelme var, bir de Özer Sokak var. 150 metre de bir caddedeki geri gelmeden bahsediliyor. Bu meclis bugüne kadar da yeni bir yer işaretlemedi. 5 yıl boyunca yeni bir işaretleme yapmadı. Şimdi böyle bir karar içerisinde detaylarda yazılanlar okula mesafe, camiye mesafe gibi kriterler sıralanmış. Şimdi bu kriterler zaten sizin kendi krokinizin içerisinde olsa dahi yasa size diyor ki, bu krokinin içerisinde olan alanınızın mesafesine zaten uymak zorundasınız. Yani bunun ekstra olarak yazılmasına gerek yok.” dedi. 

“KARARIMIZDA BİR GARİPLİK DE GÖRMÜYORUM”

Alanın işaretlenmesi halinde bile alan bir okula 100 metreden yakınsa zaten verilemeyeceğini hatırlatan Akay, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yani bunun içeriye tekrar tekrar yazılması gereken mesele değil zaten siz yeri işaretlersiniz, bu alan içerisinde okula, ibadethaneye, hastaneye gibi.. Zaten yasa bunun için emretmiş. Dolayısıyla ben burada bu kadar bu noktaları tartışacak kadar bir ilerleme görmüyorum. Kararımızda bir gariplik de görmüyorum. Ancak yeniden başa dönüyorum Çerkezköy’e zarar veren işletmeler noktasında yeni işletmelerin açılmasından ziyade bu mevcut zarar veren işletmelerin de gereğinin yapılmasıyla ilgili üzerimize düşeni her zaman yaparız. Bunlarla ilgili ciddi karar aldık. Bu karardan sonra o işletmelerden ciddi tepki de almış birisiyim. Bunu samimiyetle söylüyorum, hala da alıyorum. Bizim saatimizi 5:00’ten 02:00’ye çektin dediler. Hala diyorlar. Ve ben bu kararımın arkasındayım. Bu işletmeler olacaksa da meskûn mahallerin dışında olsun. Dışındaki alanların, Belediye Encümeni şöyle bir karar alsın, yerleşim sahası içerisinde bu şekilde alanların vasfı saat 2:00’ye çekilsin, yerleşim sahası dışındakilere de 4’e bıraktık. Şuan bu karar geçerlidir hala daha. Kimseyle bir derdimiz yok. O yüzden mevcut kararın devamından yana oy kullanacağımı ifade ediyorum.”

ENGELLİ YARDIMI AYLIK 625 TL OLDU

Belediye Meclisi toplantısının ilk oturumunda ilk olarak Başkanlık Makamının 17.12.2018 gün ve 111 sayılı engellilere yapılan yardım hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, engellilere yapılacak yardımın aylık 625 TL olması olmasına ve 2019 yılında da devam etmesine karar verildi.

HUZUR SOKAK’TAKİ PARKA ÖZGE NUR VE GÜLCE DİKMEN İSMİ VERİLDİ

Daha sonra Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 20.12.2018 gün ve 142 sayılı park ismi verilmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Bağlık Mahallesi Huzur Sokak’ta yapılan parka Temmuz ayında meydana gelen Çorlu’daki tren kazasında hayatını kaybeden Özge Nur ve Gülce Dikmen isminin verilmesi görüşülerek,  İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

CANLI MÜZİK RUHSAT HARCI TESPİT EDİLDİ

Huzur Sokak’taki parka isim verilmesinin ardından Kaymakamlık Makamı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün  2018/201 sayılı Meclis Kararı hakkındaki yazılarının müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile ret edildi.  Ardından gündemin 4. maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğü’nün 20.12.2018 gün ve 89860561/5017 sayılı yıllık canlı müzik ruhsat harcı hakkındaki yazılarının müzakeresi görüşülerek, Tarife Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda yıllık 1000 TL olmasına oy birliği ile kabul edildi.

KIZILPINAR ARTIK 3 MAHALLE

Gündemin 5. maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğünün 21.12.2018 gün ve 143 sayılı Kızılpınar Mahallesi sınırlarının bölünmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Kızılpınar Mahallesi’nin 3’e bölünmesi oy birliği ile 3’e bölünen Kızılpınar’da yeni oluşturulan mahallelere Kızılpınar Atatürk, Kızılpınar Gültepe ve Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi ismi verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi

BAŞKAN AKAY’A KREDİ ÇEKME YETKİSİ VERİLDİ

Gündemin son maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 27.12.2018 gün ve 1946 sayılı Meclis kararı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, kamulaştırma ve diğer işlemlerde kullanılmak üzere 7 milyon 500 bin TL kredi çekilebilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantıları sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!