Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KÖK: “BELEDİYE BAŞKANININ BU SÖYLEMLE ALAKALI NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ MERAK EDİYORUZ”

KÖK: “BELEDİYE BAŞKANININ BU SÖYLEMLE ALAKALI NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ MERAK EDİYORUZ”
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, dün yapılan meclis toplantısında çıkan tartışmalarla alakalı açıklamalarda bulundu.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, yaptığı basın açıklamasında mecliste meydana gelen tartışmalara değindi. AK Parti’nin grup olarak yaptığı konuşmada tartışmaya neden olacak bir şey olmadığını iddia eden Kök; “Belediye meclis salonunda bu kişiyi söylemlerinden dolayı AK Parti grubum adına kınıyorum, kınıyoruz. İvedilikle Çerkezköy Belediyesi’nde olan görevlerinden de istifa etmesini talep ediyoruz” dedi.

“NEDEN RAHATSIZ OLDU?”

Kök açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Meclis toplantısında grup sözcümüz Adem İçli tarafından meclis toplantısından hemen önce bir bildiri okundu. Bu Barış Pınarı Harekatı ile alakalı CHP’li meclis üyesinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla alakalıydı. Daha önce sosyal medyadan düşüncemizi beyan etmiştik. Bu mecliste de AK Parti grubu olarak o kişiyle alakalı bir metin okundu. Anlamadığımız bir şey var. Vatanını, milletini seven herhangi bir insanı hiçbir şekilde rahatsız etmeyecek bir metindi. Neden, kimler rahatsız oldu? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi. AK Parti’nin bildirisini okuyan Kök; “Barış Pınarı Harekatına destek için 15 Ekim tarihinde tüm ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkanı hep birlikte siyasi görüşümüzü bir tarafa bırakaraktan vatan için, millet için ve ülkenin bölünmez bütünlüğü için bir araya gelmeyi bildik ve Barış Pınarı Harekatına destek mesajımızı verdik. Akabinde meclisi olağanüstü toplantıya çağırıp Meclisten de bu konu ile alakalı Devletimizin ve Askerimizin arkasında olduğumuzu kayıtlarada almak suretiyle birlik ve beraberlik mesajı verdik. Öncelikle bu konu ile alakalı siyasi görüşünü ve fikirlerini  bir kenara bırakan ilçe başkanlarına, belediye başkanına, bütün meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Maalesef, bizler bu meclis salonunda Barış Pınarı Harekatına destek verirken meclisimizde tek bir kişi vardı ki, şahsi sosyal medya hesabından Barış Pınarı Harekatıyla alakalı, burada okumaktan ve dile getirmekten imtina ettiğim cümleler kurmuştur. İnanıyorum ki belediye başkanı olsun, Cumhuriyet Halk Partili, Milliyetçi Hareket partili, AK Partili Meclis Üyelerinin ve herkesi üzen bir üslup kullandı. Bundan dolayı burada, belediye meclis salonunda bu kişiyi, söylemlerinden dolayı AK Parti grubum adına kınıyorum, kınıyoruz. İvedilikle Çerkezköy Belediyesinde olan görevlerinden de istifa etmesini talep ediyoruz, diğer arkadaşlarında aynı fikirde olduklarını düşünüyor ve onlarında kınamasını bekliyoruz. Teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

“BÖYLE BİR TAVIR BEKLEMİYORDUK”

Meclis Üyesi Şahin Yılmaz’ın sosyal medya paylaşımını okuyan Kök, ardından şu değerlendirmeyi yaptı; “Biz Suriye’de savaşmıyoruz. Savaşa girmedik. Orada kurulmak istenen terör devletine müsaade etmemek için, ülkemizin güvenliği sağlamak için operasyon yaptık. Bunu anlayacaksın. Bu dilin kimin dili olduğunu tüm Çerkezköy ve Türkiye biliyor. Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Kimlerin bu ağızla konuştuğunu operasyon sürecinde gördük. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını rahatsız eden, kınanması gereken bir söylem. Bugün mecliste meclis üyelerimiz siyaset yapmak için o metni okumadı. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için yaptı. Bu kişi meclis üyesi bir kişi olduğu için de bu mecliste gündeme getirildi. Keşke düşüncelerini net bir şekilde aktarabilseydi. Bazı CHP’li meclis üyelerinden böyle bir tavır beklemiyorduk. Siyaset yok, rencide edici bir söz yok. Sadece gocunan birileri varsa, bu söylemleri kendi gibi gören insanlar buna tepki koyarlar. Anlamış değiliz. Kamuoyunu daha doğru bilgilendirmek adına, mecliste yaşanan görüntünün hoş olmadığını belirtmekle beraber, bunun yaşanmasını istemememizle beraber maalesef böyle bir şey yaşanmıştır. Yaşanması bizleri şaşırtmıştır. Böyle bir şey beklemiyorduk. AK Parti İlçe Başkanı olarak bu kişiyi kınıyorum. Bu kişinin bu mantıkta, bu söylemde olduğu müddetçe de o meclisten istifa etmesi gerektiğini, CHP’yi temsil etmediğini düşünüyorum” diye konuştu.

“BÖYLE BİR ANLAYIŞTA BUNU ORADA DİLE GETİRMEYİ DOĞRU BULMADIK”

Bildiriyi neden şimdi okuduklarına yönelik soruya cevap veren Kök: “Bu paylaşımı ben Perşembe günü gördüm. Gördüğüm gün kınama mesajı yayınlamıştım. Barış Pınarı Harekatı’na destek amacıyla toplandığımız gün kendisi yoktu. Biz orada bir birlik oluşturmak, askerimize destek olmak amacıyla orada bulunuyorduk. Böyle bir anlayışta bunu orada dile getirmeyi doğru bulmadık. Bugün gündeme geldi. Başka hiçbir şeyi yok. Belediye Başkanının da bu söylemle alakalı ne düşündüğünü merak ediyoruz. Bu söylemi destekleyici nitelikte olduğunu sanmıyorum. Sırf CHP’li olduğu için bu görüşte birinin arkasında durmak çok da doğru değil. Burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını rahatsız edici bir söz yok. Şu metinden dolayı o meclisin karışması normal bir şey mi? Biz bu söylemlerden dolayı o arkadaşın kınanması gerektiğini düşünüyorduk, hala da öyle düşünüyoruz. Bu arkadaşlara bu fırsat tanınmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!