Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ’NDE COŞKU TAVAN YAPTI

KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ’NDE COŞKU TAVAN YAPTI
​​​​​​​Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bu yıl 2.’si düzenlenen ve 3 gün süren Kültür ve Sanat Festivali birbirinden güzel ve renkli görüntülere sahne olurken, festivalde sahne alan sanatçılar verdikleri muhteşem konserler ile Çerkezköy’e unutulmaz 3 gece yaşattılar.

Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile düzenlenen 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Cuma akşamı saat 20.45’te gerçekleştirilen Fener Alayı’na binlerce Çerkezköylü katılırken, Çerkezköy Belediyesi önünde toplanan coşkulu halk, ellerinde meşaleler ile marşlar söyleyerek, Kent Park’a yürüdü.

BELEDİYE BAŞKANI AKAY, HALKA HİTAP ETTİ

Fener Alayı Kortejinin Kent Park’a varmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile hazırlanan video gösterildi ve ardından kürsüye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gelerek, Kent Parkı dolduran binlerce vatandaşa hitap etti. Kent Parkı dolduran coşkulu kalabalığı selamlayarak ve kutlamalara katılımından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Akay, “Saat 5’e 5 var, dağlar aydınlanıyor. Bir yerlerde bir şeyler yanıyor. Gün ağardı ağaracak, kokusu tütmeye başladı; Anadolu toprağı uyanıyor. Bir anda, kalbi bir şahin gibi göklere salıp ve pırıltılar görüp. Ve çok uzak, çok uzak bir yerlere çağıran sesler duyarak. Bir müthiş ve mukaddes macerada ön safta, en ön sırada, şahlanıp ölesi geliyor insanın. Bugün bir milletin en temel hakkı olan tam bağımsızlığın bedelini kanla ödediği, emperyalizme karşı tek vücut olup direndiği büyük zaferin yıldönümü. Bugün bir halkın millet olma mücadelesinin, uyanışının, birleşmesinin, ayağa kalkıp destanlaşmasının yıldönümü. Bugün karanlıklar içerisinde hiçbir aydınlık ümidi yokken, dünya yüzünde son Türk Devleti’ne vücut veren muhteşem emeğin yıldönümü. Şimdi 97 yıl sonra, yıldönümünde coşku ve heyecanımız büyük. Büyük zaferimizi kutluyoruz! Gururluyuz ve bir görevimizde bu büyük zaferi küçümseyenlere, yok sayanlara, görmezden gelenlere bir kez daha hatırlatmak. Tarihler dize geldi bugün. Dumlupınar’da kulaklar çınladı bugün. Hatırla Afyon Ovası’nı! Hatırla Sakarya’yı! Bugünü hatırla! Adın gibi iyi bil. 30 Ağustos bugün iyi tanı. Bu zafer hepimizin!” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından konser coşkusuna tüm Çerkezköylüler ortak oldu.

FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜNDE SÜNNET ŞÖLENİ YAPILDI VE KALBEN SAHNE ALDI

Çerkezköy Belediyesi 2. Kültür ve Sanat Festivali 2. gününde de birbirinden güzel ve renkli etkinlikler ile devam etti. Kent Park’ta devam eden Çerkezköy Belediyesi 2. Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Piyano Dinletisi gerçekleştirilirken, Çerkezköy Belediyesi Mahalle Evlerinin El Sanatları Sergisi açıldı. Ayrıca 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Tavla Turnuvası düzenlenirken, Sünnet Şöleni de gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediyesi 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Tavla Turnuvası’na toplam 64 tavla meraklısı katılırken, Kent Park’ta gerçekleştirilen turnuvada tüm rakiplerini geride bırakan Sevda Çakır şampiyon oldu. Finalde rakibi Cemal Durmuş’u yenen Sevda Çakır, şampiyonluk kupasını Belediye Başkanı Vahap Akay’ın elinden alırken, turnuvayı 2. bitiren Cemal Durmuş ve 3. olan Gökay Keleşoğlu’na da kupaları ve ödülleri Belediye Başkanı Akay tarafından verildi.

KALBEN’DEN UNUTULMAZ BİR KONSER

Festivalin 2. gününde Streetball Turnuvası müsabakaları da devam ederken, Festivalin 2. gününün finalinde ünlü sanatçı Kalben sahne aldı ve Çerkezköy halkına unutulmaz bir konser verdi. Söylediği birbirinden güzel parçalar ile Çerkezköy halkını coşturan Kalben’e, Akay tarafından çiçek teşekkür edilerek, çiçek takdim edildi.

FESTİVALİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE UÇURTMA VE BİSİKLET ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Pazar günü gerçekleştirilen Bisiklet ve Uçurma Şenliği’ne binlerce Çerkezköylü çocuk ve genç katılırken, kentin çocukları ve gençleri unutulmaz bir gün yaşadılar.

STREETBALL TURNUVASI SONA ERDİ

4 ayrı kategoride yapılan ve 48 takımın katıldığı Streetball Turnuvası’nda Küçüklerde 36 Boys Takımı şampiyon olurken, ikinci Yavru Hamsiler Takımı, Yıldızlar Kategorisi’nde şampiyon Naturel 41 takımı, ikinci Tepe Trip Takımı, Gençler Kategorisi’nde şampiyon Kolsuzlar Takımı, ikinci Naturel 41 Takımı ve Büyükler Kategorisi’nde şampiyon Saray Doğayı Koruma Derneği Takımı, ikinci ise Veni Vidi Vici Takımı oldu. Final müsabakalarının tamamlanmasının ardından Streetball Turnuvası’nda dereceye giren takımlara ve smaç yarışmasının birincisi Muhammed Lamin Sanyong ve 3.’lük yarışması birincisi Yiğit Adalı’ya ödülleri Belediye Başkanı Vahap Akay ve Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı tarafından verildi.

EMİR CAN İĞREK SAHNE ALDI

Çerkezköy Belediyesi’nin 2. Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde Kent Park’taki etkinlik alanında sahne alan Emir Can İğrek söylediği birbirinden güzel şarkılar ile Çerkezköy halkını coştururken, konserin sonunda Akay tarafından sanatçıya teşekkür edilerek, çiçek takdim edildi. Çerkezköy’ün birbirinden güzel 3 gün geçirdiğini fakat bu akşamın bir farkı olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sevgili Emir Can kardeşimiz bu toprakların evladı. Kendisi çok güzel bir yolda ilerliyor. Umut ediyorum ki kendisi çok başarılı olacak. Kendisinin başarıları ile gururlanıyoruz. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü aynı zamanda. Çerkezköy barışın, dostluğun, kardeşliğin toprakları. Bizler bu toprakları barış, kardeşlik ile yarınlara taşımak için mücadeleye, çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bir kere daha festivalimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!