Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

LASTİK NOVA İLE YOLA SAĞLAM TUTUNUN

LASTİK NOVA İLE YOLA SAĞLAM TUTUNUN
​​​​​​​Çerkezköy’de hafif ticari ve binek araçlar için lastik servisi sunan Lastik Nova, lastik oteli, sezonluk değişim, lastik tamiri ve balans hizmeti veriyor. Lastik Nova firması sahibi Mustafa Ergin, araç lastikleriyle ilgili çok dikkat çekici bilgiler verdi.

Henüz bir buçuk yıllık bir firma olmasına rağmen büyük bir beğeni toplayan, Cezaevi Kavşağı mevkii olarak bilinen Narin Caddesi üzerinde hizmet veren Lastik Nova, hem kaliteli hem de ekonomik hizmetiyle Çerkezköylülerin dikkatini çekmeyi başardı. 30 yaşında ve uçak teknisyeni olduğunu belirten genç girişimci Mustafa Ergin, amaçlarının araçların mevsimsel hazırlığını yapmak olduğunu dile getirdi. Kazançlarını yatırıma dökerek sürekli büyümeyi hedeflediklerini belirten Ergin, kurulduğu günden beri yüzde 300 oranında olumlu bir performans sergilediklerini ifade etti. “Kaliteli hizmet, sürüşte güven” sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Ergin, “Müşteriyi takip eden aynı zamanda teknik verilere dayalı ve kayıtlı olarak işimizi yapıyoruz. Kullandığımız ürünler hem kaliteli hem de ekonomik olduğu için tercih ediliyor.” dedi.

HİZMET SADECE İŞ YAPMAK DEĞİLDİR!

Hizmetin sadece iş yapmak olmadığını hatırlatan Ergin, “Bizim için hizmet, yapılan işten sonra müşteri takibi, işin kalitesi, gelen müşteriyle ilgilenme ve bilgilendirme şeklinde devam ediyor.” diye konuştu.  Çerkezköy’ün mevsim şartlarının ve yol yapısının doğru lastiği seçmede çok önemli olduğunu aktaran Ergin, lastik seçiminde müşterilerin genellikle sadece tarihini sorduğunun altını çizdi. Lastiğin tarihinden başka önemli hususlar olduğunu belirten Ergin, “Mevsimlik lastik kullanımı çok önemli. Aracınızla yaptığınız yol, hangi maksatla araç kullandığınız, aracın teknik performansı lastik seçiminde çok önemlidir. Bunun için lastik seçiminde bu konular göz önüne alınmalıdır. Lastiğin daha ekonomik olmasını isteyenler A, B, C serisi lastikler Çerkezköy için ideal lastik seçimleridir. Ucuz diye ne olduğu belli olmayan lastikler kullanılmamalı. Çok eski tarihli lastikler alınmamalı. Teknik olarak lastiklerin üretim tarihinden itibaren 10 yılı değerlendirilir.” ifadelerini kullandı.

“YILDA BİR DEFA SİBOP DEĞİŞMELİ”

“Lastik nasıl zamanla deforme oluyorsa lastik sibobu da deforme oluyor.” diyen Ergin, çelik ve sensörlü sibopların arıza yapmadıkça değişmediğini, kauçuklu sibopların ise kesinlikle yılda bir defa değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Belli kilometrelerde yaz-kış lastik kullanımının çok olması halinde rotasyonun çok önemli olduğunu söyleyen Ergin, “Yani sadece lastik patladı diye lastikçiye gidilmemeli. Aracınızın ve lastiklerinizin kontrollerini sürekli yaptırın. Lastiklerin hava basınç değerleri ne yüksek ne de alçak olmalıdır. Aracın etiket değerlerine göre lastik basıncı uygulanmalıdır. Çerkezköy’ün bu konuda bilinçlendirilmesi lazım. Bu konuda özellikle lastikçilere büyük görev düşüyor.” dedi.

RUHSATSIZ İŞLETMELERE DİKKAT!

Daha ekonomik olduğu gerekçesiyle oto lastik sektörünün merdiven altısı diye tabir edilen izinsiz, ruhsatsız yerlerin kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayan Ergin, bu tür yerler yerine sertifikalı, belgeli ve daha güvenilir kaliteli yerlerin tercih edilmesi gerektiğini açıkladı. Ruhsatsız ve ne olduğu belli olmayan yerlere teslim edilen araçların daha sonra yine arıza çıkarabildiğini hatırlatan Ergin, aracın hangi şartlarda yol yaptığına bağlı olarak ön düzen ayarı ve alt takım ayarlarının çok önemli olduğunu ve en az yılda bir kontrollerinin yapılması gerektiğini söyledi.

LASTİK SAKLAMA KOŞULLARI

Araç lastiklerinin saklanmasının da çok önemli bir husus olduğunun altını çizen Ergin, “Kişi aracının lastiklerini kendisi saklıyorsa, oda sıcaklığında, kuru ve havalandırması olan, oda veya depo tarzı yerlerde, led ışık tarzı şiddetsiz ortamlarda saklanması gerekiyor. Lastikler dik saklanmalı, yatay saklanıyorsa da üst üste 7-8 lastiği geçmemesi gerekiyor.” dedi. 

625 LİRA İDARİ PARA CEZASI

Araç lastiklerinin değerlendirilmesinin ve kullanılabilirliğinin de 10 yıl geçerli olduğunu vurgulayan Ergin, lastiğin markası, kullanım şekli ve yaptığı yola bağlı olarak da değerlendirildiğini belirtti. Kış lastiğinin sadece kar lastiği olarak düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Ergin, “Kış lastiği, 7 derecenin altında yol tutuşunu artırmak, bileşimi, özel ve sırt yapısı, kış koşullarına uygun olması yol tutuşu ve trafikte kazaları asgariye indirmeye yardımcı olur. 1 Aralık ve 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak mevsim şartlarına uygun lastikler takılmalıdır. Zorunlu kış lastiği takmayanlara 625 lira gibi idari bir para ceza verildiği de unutulmamalıdır.” diye konuştu.

50 LİRA HEDİYE ÇEKİ VE ÜCRETSİZ SİBOP DEĞİŞİMİ

Lastik Nova’da 150 lira ve üstü servis ücretlendirmelerinde 50 lira ithal lastik hediye çeki hediye edildiğinin haberini veren Ergin, lastik değişim ve depo yapan müşterilere ise kauçuklu sibop değişimini ücretsiz bir şeklide yaptıklarını dile getirdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!