Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TOKGÖZ: “HEDEFİMİZ BÜYÜK”

TOKGÖZ: “HEDEFİMİZ BÜYÜK”
​​​​​​​ANDA Kardeşe Vefa Tekirdağ İl Temsilcisi Mustafa Tokgöz: “Tekirdağ’da bin kişilik bir arama kurtarma ekibi düşünüyoruz. Bu konuda hedefimiz büyük. Doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olacak bir ekibimiz olacak” dedi.

ANDA Kardeşe Vefa Tekirdağ İl Temsilcisi Mustafa Tokgöz, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dernek hakkında bilgi veren ve hedeflerini açıklayan Tokgöz, Tekirdağ’da bin kişilik bir arama kurtarma ekibi kurmayı amaçladıklarını söyledi.

“MUHSİN YAZICIOĞLU’NU ZİYARET EDERKEN TANIŞTIM”

Yaklaşık 16 senedir Çerkezköy’de bulunan ve çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Tokgöz, dernekle tanışma hikayesini şu sözlerle paylaştı; “Ankara’ya şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrine ziyaret gittiğimizde, ANDA Vefa Derneği ile tanıştım. Genel merkez kabrin tam üst kısmındaydı. Yaptıkları yardım faaliyetleri bizim hoşumuza gitti. Hem yardım faaliyetleri, insani yardımlar ve hem de arama kurtarma faaliyetlerine ortak olmak amacıyla bizleri de layık gördüler. Bir buçuk yıldır ANDA Kardeşe Vefa Derneğinin İl Başkanı olarak görevi aldık” ifadelerine yer verdi.

“ADALETLİ DAĞITIM”

Temsilciliğinin onaylanmasının ardından faaliyetlerine başlayan Tokgöz, ilk olarak adaletli dağıtım fikrini ortaya attı. Tokgöz, derneğin kuruluş aşamasındaki faaliyetlerini şu sözlerle aktardı; “Tekirdağda zaten böyle bir şeyin olması gerektiğine her zaman inandım. Çünkü yardımlar adaletli dağılmıyordu. Hayırseverlerin çok olmasına rağmen ihtiyaç sahiplerine ulaşılamadığını düşündük. Bu açıklığı da bu şekilde gidermek istedik. ilk başta Ramazan ayında başladık bu işe. Biz burada bunu yaparken hiç kimseden destek talep etmedik. Şunun şuna ihtiyacı var bize para ver diye biz talep etmedik. Biz her seferinde hayırsever ile ihtiyaç sahibini karşı karşıya getirdik. Bütün yardımlarında bu şekilde yapılması gerektiğini insanlara anlattık. Zaten kısa sürede herkes tarafından benimsenmemiz ve herkes tarafından sevilmemizin de nedeni buydu” dedi.

“ORTAK GAYEMİZ İNSANA HİZMET ETMEK”

“Tekirdağ’da dernek olarak kurulduğumuz ilk günden beri birçok ilki gerçekleştirdik” diyen Tokgöz, açıklamalarında şu sözlere değindi; “Bunların en basit örneği siyasi ayrımcılığı biz tamamen ortadan kaldırdık. İnanç ve fikir ayrılıklarını tamamen ortadan kaldırdık. İnsanı insan olduğu için değer vermenin gerekliliğini öğrettik. Bugün arkadaşlarımızın içerisinde sağcımız da var, solcumuz da var alevimiz de var, sünnimiz de var. Her mezhepten insan var. Belki inancı olmayan arkadaşlarımızda var, belki her türlü siyasi görüşe hakim insanlarımızda var. Ama ortak bir gayemiz var. İnsana hizmet etmek” diye konuştu.

“KİMSEYİ AYRIŞTIRMADIK”

Arama Kurtarma ekibinin kuruluş hikayesine de değinen Tokgöz: “Bugüne kadar Tekirdağ’da birçok dernek kurulmuş, birçoğunun içerisinde dernekte olan arkadaşlarımız da yer almış, gerek kurucu gerekse görevli olarak. Ama hepsinin temeline baktığımızda hepsinin dağılma sebebi ya siyasi görüş ya da fikir ayrılıkları. Hepsinin dağılmasının tek sebebi bu. Örnek olarak Ali Ertem zamanında kurulan bir MAGAME bu konuda çok güzel yatırım yapılmış, çok güzel ekipmanlar alınmış ve dört dörtlük bir şekilde hizmet haline getirilmiş. Ama fikir ayrılıkları, siyasi görüş ayrılıkları nedeniyle dağılmış. Yani 6 ay kadar bile sürmemiş. Hiç kimseye faydası olmadan kapatılmış. Biz burada bunları yok ettik. Hiç kimseyi siyasi görüşünden dolayı dışlamadık ya da eleştirmedik. Kimseyi inançlarından dolayı yadırgamadık veya küçümsemedik. Biz herkesin abisi olduk, arkadaşı olduk, dostu olduk yoldaşı olduk” açıklamalarında bulundu.

“HEDEFİMİZ BÜYÜK”

Verilen eğitimler sonrasında ekibin Düzce’de yaşanan sel felaketinde yer aldığını ve her türlü doğal afete karşı hazırlıklı olduklarını da söyleyen Tokgöz, ileriye dönük hedeflerini de şu sözlerle anlattı; “Bizim hedefimiz çok büyük. Tekirdağ, halk olarak afet konusunda ciddi anlamda bilinçli. Ama dediğim gibi halkın toparlayıcı bir unsuru yok. Biz burada herkesin eline bir parça olarak herkesin bir kardeşi ve abisi olarak toparlayıcı unsuru olduk.  Ben tekrar diyorum şu an 250 tane gönüllü başvurumuz var. Tekirdağ için yeterli değil. Bizim aklımızdaki sayılar çok çok fazla. Rakamlar yani. Tekirdağ’ın her aşamada kendi yarasını sarabilen ve kendi yarasını sardığı gibi de aynı bugün bizim yaptığımız gibi Bursa, Düzce’de ve Denizli’de nerede ihtiyaç varsa orada olup, Tekirdağ’ı temsil etmesi. Büyük bir ekip düşünüyoruz. Yani en az bin veya bin 500 kişiden oluşan bir ekip düşünüyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!