Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“VATANDAŞLARIMIZIN AKLIYLA ALAY MI EDİYORSUNUZ?”

“VATANDAŞLARIMIZIN AKLIYLA ALAY MI EDİYORSUNUZ?”
​​​​​​​Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “Aradan 6 ay geçmiş, havalar soğumuş, asfalt mevsimi kapanmış… Şimdi karşımıza geçmiş “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” diyorsunuz. Siz Kapaklılı vatandaşlarımızın aklıyla alay mı ediyorsunuz?” dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Karaağaç Mahallesi’nde yapılması planlanan ‘Asfalt Plenti’ çalışmaları için verdiği ‘ÇED gerekli değil’ kararını değerlendirdi. Kış ayı olması sebebiyle asfalt yapılamayacağını belirten Başkan Mandalı, “Şimdi karşımıza geçmiş “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” diyorsunuz. Siz Kapaklılı vatandaşlarımızın aklıyla alay mı ediyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

“FAALİYETLER DURDURULDU”

Başkan Mandalı konuyla ilgili açıklamasında; “Kaliteli hizmet anlayışımızın bir parçası olan ‘üstyapı çalışmaları’ kapsamında açtığımız ihale sonucu, Ayyıldız Nakliyat İnşaat Gıda Mad. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından İlçemiz Karaağaç Mahallesi Gazeteci Uğur Mumcu Caddesi No: 103 mevkiinde bundan yaklaşık 6 ay önce Asfalt Plent Tesisi yapımına başlanmış fakat; AK Partili Kapaklı İlçe Yönetimi ve Kapaklı Belediyesi AK partili  Meclis Üyelerinin yoğun uğraş ve baskıları neticesinde, Tekirdağ Valiliği ‘ÇED Raporu’ gerekliliğini gerekçe göstererek Asfalt Plent Tesisi projesinin faaliyetini durdurmuş ve Kapaklılı vatandaşlarımızın üstyapı hizmetine ulaşması engellenmiştir” dedi.

“ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI VERİLDİ”

Alınan kararın ardından itiraz ettiklerini söyleyen Mandalı; “Bahse konu Asfalt Plent Tesisi için alınan bu kararın ardından Kapaklımızın hakkını her platformda savunma gayreti içerisinde olduk ve geçici süre ile kurulan asfalt plentleri için ÇED Raporunun gerekli olmadığını vurguladık. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bürokratlarının konuyla ilgili baskı altında olduklarını, AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi ve Kapaklı Belediyesi Ak partili Meclis Üyelerinin bu bürokratlara yaptıkları baskılara bir son vermeleri gerektiğini söyledik. Tüm bu yaşananların ardından 26 Aralık 2018 tarihinde Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, adeta Kapaklı halkının aklıyla alay edermişçesine bir duyuru yayımlayarak “Tekirdağ İli Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi Gazeteci Uğur Mumcu Caddesi No:103 mevkiindeki Ayyıldız Nakliyat İnşaat Gıda Mad. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Asfalt Plent Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Asfalt Plent Tesisi Projesi'ne Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir.” ifadelerini kamuoyuyla paylaştı” bilgisini verdi.

“KÜÇÜK OYUNLARLA KİMSEYE ŞİRİN GÖRÜNEMEZSİNİZ”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne tepki gösteren Mandalı; “Halbuki Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 1 hafta evvel yapmış olduğu bu açıklamayı biz 6 ay önce var gücümüzle haykırdık. Aradan 6 ay geçmiş, havalar soğumuş, asfalt mevsimi kapanmış… Şimdi karşımıza geçmiş “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” diyorsunuz. Siz Kapaklılı vatandaşlarımızın aklıyla alay mı ediyorsunuz? ÇED Yönetmeliğini okuyan herhangi bir vatandaş bile geçici asfalt plentleri için ÇED Raporunun gerekli olmadığını bilebilirken; Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bürokratları bunu 6 ayda anca mı öğrenebiliyor? Asfalt serimi yapılamayacak hava koşullarının yaşandığı bu günlerde, yerel seçimlere 3 ay kala böyle bir duyuru yaparak kimleri kandırdığınızı zannediyorsunuz? Kapaklılı vatandaşlarımız neyin ne olduğunun farkındadır. Böyle küçük oyunlarla kimseye şirin görünemezsiniz. Görevinizi layıkıyla ve zamanında yerine getirseydiniz, siyasi baskılara boyun eğmeseydiniz Kapaklı halkımız şimdi daha güzel bir üstyapı hizmetine sahip olurdu. Sizler Kapaklı Belediyesi’ni değil; Kapaklı halkını cezalandırdınız!  Ancak bizler, oynadığınız bu küçük oyunlara gelmeyip Kapaklı halkımızın ihtiyacı olan yol çalışmalarını ivedi bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Siyasilerle bürokratların oynadığı bu oyunlar bizleri yıldırmayacak ve Kapaklı halkı hak ettiği hizmeti en iyi şekilde alacak” diyerek duruma tepki gösterdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!