Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY’DAN ÖĞE’YE CEVAP: “YALNIZ ÇERKEZKÖY’Ü TERK ETTİĞİ KISIM DOĞRU”

AKAY’DAN ÖĞE’YE CEVAP: “YALNIZ ÇERKEZKÖY’Ü TERK ETTİĞİ KISIM DOĞRU”
Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’nin; “Ailemiz ile pikniğe gidelim dediğimizde Çerkezköy’ü terk ediyoruz. Ailece piknik yapacağımız bir alan yok. Piknik alanı yaptık dedikleri yerde hem spor, hem mangal, hem oyun hem de alkol alınıyor. Vatandaşlar bu alana ailesi ile gidemiyor. Belediyenin heykelde, çöpte, çamurda dereceleri var’” sözlerine ilk mitinginde cevap verdi. Akay; “Bu kadar lafın arasında sadece Çerkezköy’ü terk ettiği doğru. Tepe Piknik Alanı biz göreve geldiğimizde özel sektöre ihale ediliyordu, batakhane gibiydi. İçeriye yalnız başına hiç kimsenin girme şansı yoktu. Göreve gelir gelmez o alanı spor alanlarıyla, yürüyüş yollarıyla, 23 Nisan Çocuk Parkı’yla donattık, Çerkezköy’e teslim ettik. Yetmedi. Şu anda 580 dönüm daha ilave ediyoruz. Mayıs’ta açacağız. Buyur, gel gez de gör neler yaptığımızı” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, mahalle mitinglerine Gazi Osman Paşa Mahallesi’nden başladı. Gazi Osmanpaşa Mahallesi Gökçe Sokak’ta düzenlenen mitinge CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, İlçe Gençlik Kolları Başkan Aytekin Şahinkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve Adayları, partililer, vatandaşlar ve Başkan Akay’ın ailesi katıldı.

“YENİLENEN, GÜZELLEŞEN BİR ÇERKEZKÖY İLE BULUŞTUK”

Mitingde ilk olarak Belediye Meclis Üyesi Adayları sahneye çağırılarak, tanıtıldı. İlçe Başkanı Ayfer Dönmez’in vatandaşları selamlamasının ardından konuşmasını yapan Başkan Akay, “10 yıl önce, 8 Mart 2014’te buradaydık. Bu meydandaydık. 5 yıl önce yıl önce, 10 Mart 2019’da da yine buradaydık. Bugün yine buradayız. Zorlu yollardan geçtik, 10 yıllık bir mücadeleden sonra bizlere kucak açan komşularımın yeniden karşısına çıkmanın heyecanı ile ilk günkü heyecan ile yine karşınızda, bu meydandayız. 2014’te ve 2019’da inandınız, görev verdiniz. Zor bir 5 yıl geçti, pandemi ile tanıştık. İşleri yapalım mücadelesi verirken, mahalle mahalle kadınlarımızla maske üretip, kapı kapı maske dağıttık. Mayıs 2021’de Atatürk ve Öztrak Caddelerinde işe başladık. Çerkezköy mücadelemiz başladı. Eksik bir görev dönemi yaşadık. Çok ciddi altyapı işlerine girdik. Daha fazlasını yapacaktık ancak süremiz azdı. Bu dönem Atatürk Caddesi’nde, Öztrak Caddesi’nde ve bunlara bağlı 26 sokakta, caddede altyapı çalışmaları yaptık. İnşallah bu dönem mahallemizde içme suyu işleri yapacağız, yağmur suyu işleri yapacağız. Mahallemizi yeniden kazacağız. Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde, Fevzipaşa Mahallesi’nde, İstasyon’da, Kızılpınar’da yeniden kazı yapacağız. Korkmadan, Çerkezköy’ün geleceğine hizmet etme mücadelesi vereceğiz. Atatürk ve Öztrak Caddesi Gökçe Sokak da dahil olmak üzere toplam 35 kilometre altyapı yatırımı yaptık. Gelecek kuşaklara hizmet etme mücadelesindeyiz. Yenilenen, güzelleşen bir Çerkezköy ile buluştuk. Biz bu zorlu işlerde, zahmetli işlerde çalışırken, zorlu yollardan geçerken, esnafımızla, vatandaşımızla el ele verdik. Zor mücadelede esnafımızla zor günler geçirdik. Bu zor mücadele bizlere destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Altyapının o zorlu zamanlarında, o zorlu dönemlerde, toprağın altına yatırım yapma mücadelesi verirken, fotoğraf makineleriyle çukurları çekerek siyaset yapanlar vardı. Enflasyonun zorluğuna rağmen, hayat şartlarına rağmen, betonun metreküpünün 200 TL’den 2 bin TL’ye çıkmasına rağmen yarıda iş bırakmadık. Bu işin içinden alnımız ak, başımız dik çıkacağız dedik, çıktık. Bugün bu meydandayız” ifadelerini kullandı.

“HERKES BENİM HEMŞERİMDİR DEDİM”

Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin herkese eşit hizmet ettiklerini ifade eden Akay; “Yeniden karşınızdayız. Bu yolun en başından itibaren sadece ve sadece sizlerde inandık, güvendik. Size inanarak çıktığımız bu yolda karalılıkla yürüyoruz. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir belediye başkan adayıyım ancak 8 Nisan 2014’te, görev verdiğinizden 8 gün sonra mazbatayı alıp belediyenin kapısından içeriye girerken bir söz söyledim. Dedim ki; ‘Yakamdaki parti rozetini çıkarıyorum, ben bugünden sonra herkesin belediye başkanı olacağım’ 10 yıldır AK Partili, CHP’li, MHP’li, İYİ Partili, DEM Partili, Büyük Birlik Partili, Saadet Partili demeden, siyasi görüşü her ne olursa olsun, bu topraklarda yaşayan herkes benim hemşerimdir dedim. Bugün milletimin karşısındayım, herkesin belediye başkanıyım. Bu yola çıkarken hiçbir siyasi partiye sırtımızı dayamadık. Sadece ve sadece milletimize sırtımızı dayadık. Gücümüzün de mücadelemizin de sebebi sizlersiniz. 10 yılda bu mücadelede bizi asla yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimden Allah bir kere daha razı olsun. Parklarla buluştuk, 29 Ekim Spor Kompleksi ile buluştuk. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kızılpınar 100. Yıl Stadı, yürüyüş ve bisiklet yolları ile Çerkezköy’de spora ve sporcuya her an destek olan bir belediye olduk. Kent Kütüphane ile binlerce kardeşimize yeni bir yaşam alanı sunduk. Etüt Salonları, Hazırlık Kurslarıyla çocukların eğitimine destek olmaya çalıştık. Trafik çözümlerimiz var. Tepe Bağlantı Yolu sözümüz vardı, yaptık. Allah razı olsun Kadir başkanımdan. Bağlık Viyadüğü yatırımı gerçekleşti. İstasyon Mahallesi Utku Güler Sokak’ta bağlantı yollarını açtık. Geçen dönem Veliköy Düğün Salonu’nu açmıştık, geçen akşam Yıldırım Beyazıt Düğün Salonu açıldı. Önümüzdeki hafta inşallah Kızılpınar Düğün Salonu açılacak” ifadelerini kullandı.

“SİL BAŞTAN ALTYAPI VE ÜSTYAPI YAPACAĞIZ”

Yeni projeleri hakkında da bilgi veren Akay; “Tepe’de 170 dönümlük park alanına, kent ormanına ilave 580 dönümlük yeni Kent Ormanı ile buluşacağız. 10 yeni spor alanı, ilave 6 kilometre yürüyüş alanı, bisiklet yollarıyla yeni bir yaşam alanını, içerisinde Biyolojik Gölet olan bir alanı inşallah Çerkezköylüler ile buluşturacağız. 170 dönümlük alanı 4 kat büyüterek, 700 dönüme çıkarıyoruz. Akademi Çerkezköy ile Liselere Geçiş Sınavı hazırlık kursları, Çocuk Akademisi ile kadını önceleyen, kadını fırsat eşitliğinin bir parçası haline getiren belediye olarak kreşleri hizmete açtık. ÇERTAŞ ile Çerkezköy’ün TIR Parkı sorununa birinci adımı attık, ikinci adımı atarak TIR trafiği sorununu çözeceğiz. Narin Caddeleri, 29 Ekim Caddeleri ile Çerkezköy yeni yaşam alanlarıyla buluştu. Atatürk Viyadüğü Köprüsü’nden 2 kişi yan yana geçemiyordu, Atatürk Viyadüğünü yan kollarıyla genişlettik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bataklık derenin kenarını yaşam alanına dönüştürdük. Pınarça Deresi kenarı yeni yaşam alanına dönüştürüldü. Vatandaşımızı ucuz ve sağlıklı ekmek ile buluşturacağız demiştik, bugün 10 bin ekmek üretimi ile başladığımız mücadele, 40 bin ekmeğe ulaştı. Çerkezköy’ün 14 noktasında vatandaşımızı ucuz ve sağlıklı ekmekle buluşturuyoruz. Yeter mi? Yetmez. Gazi Osman Paşa Mahallesi, bugün 9 Mart 2024. Buradan sesleniyorum. Bütün mahalleyi sil baştan kazacağız. Maalesef yeniden toz ve toprakla buluşacağız ancak içme suyu sorununu kökten çözeceğiz. Biz bu mahalleyi su baskınlarıyla teslim aldık, 2 katlar dahi sular altında kalıyordu. Sil baştan bir altyapı yapacağız, üstyapı yapacağız. Şehrimizi aydınlık sokaklarla buluşturacağız, tıpkı bu sokak gibi. Karanlıkları aydınlatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“DÜĞÜN SALONUMUZ 5’E ÇIKACAK”

Yeni dönemde Halk Et ve Halk Süt’ü de kuracaklarını belirten Akay; “Çocuklarımıza süt dağıtacağız. Dar boğaz içerisinde yaşayan vatandaşlarımızı Halk Et ile buluşturacağız. Trafik sorunlarını yeni otopark çözümleri ile ortadan kaldıracağız. Atatürk ve Öztrak Caddelerinde uzun süreli parklanmaları ortadan kaldırarak, trafik sıkıntısına son vereceğiz. Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde geçtiğimiz dönem fetöcülere verilen bir alan vardı, o olanı eğitim ve kültür merkezine çevirip, adını da Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Merkezi koyduk. Şimdi o alanı kaldıracağız. Oraya yepyeni bir bina yapacağız. Çerkezköy’e yakışan bir yeni yapıyı oraya koyacağız. 250 öğrencimize LGS Hazırlık Kursu veriyoruz, bu sayıyı 5 kat artıracağız, öğrencilerimizi üniversite hazırlık kursu ile de buluşturacağız. Üç düğün salonumuz oldu şu anda, Bağlık ve Kızılpınar Düğün Salonlarıyla beraber bu sayı 5’e çıkacak. İlave olarak Ambardere’de yarı açık kır düğün salonu yapacağız. Kent Ormanı şu anda yüzde 85 seviyesinde, inşallah Mayıs’ta açacağız, yanına da bir kır lokantası koyacağız. Fatih Mahallemize Kadın Destekleme Merkezi, Engelsiz Yaşam Evi, Özel Eğitim Yeri, Yaşlı Bakım Merkezi koyacağız. Odalar Yerleşkesi yapacağız. Amfi’yi kaldırıp altına 120 araçlık otopark, içinde nikah salonu, sergi salonları, derneklerin yer aldığı bir alan oluşturacağız. Aynı alanın içerisine bir de kent restoranı koyacağız. Atatürk Kültür Merkezi’nden Kentpark’a geçiş için yapmayı planladığımız alanı da bu dönem yapacağız. Demiryollarının geçiş güzergahı yeni belli oldu. 10 yıl önce ‘Sosyal Belediye olacağız’ diye söz verdik. Şimdi her yeni doğan bebeğe giden bir belediye olarak, son 8 yılda 21 bin 200 bebeğimize hayırlı olsuna giden bir belediye olduk. Yeni taşınana giden, zor günü paylaşan, dar gününde vatandaşlarımızın yanında olan bir belediye olduk. Ramazan ayında vatandaşlarımızla iftar sofralarında buluştuk, kültür gezilerinde bir araya geldik. Vatandaşlarımızı bayram zamanı mezarlıklarda çiçeklerle karşıladık, acılı günlerinde taziye ikramları ile yanlarında olduk. Kandilleri, özel günleri, her anı hatırlayan bir belediye olduk. Memleketimin 7 coğrafyasından gelen herkesle buluşan, ‘sen, ben’ demeden ayırmadan, ayrıştırmadan, birilerinin değil herkesin belediyesi olduk. Bu millet yapılanı görüyor, değişimi görüyor. Kimin ne mücadele verdiğini çok iyi biliyor. Bu millet kime kazandıracağını çok iyi bilir. Kimse merak etmesin. Milletin feraseti her şeyin üzerinde” diye konuştu.

“HOROZ DÖVÜŞTÜRDÜĞÜNÜZ PARKLARI, ÇERKEZKÖYLÜLERE KAZANDIRDIK”

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’nin; ‘Park yaptık diye övünen bir belediye var. Temizliği sağlayamıyor’ sözlerini de cevap verdi. Akay; “Temizlik eksiği varsa tamamlanır. Belediye emekçileri sabahtan akşama kadar çalışıyor. Eksik tamamlanır da siz bıraktığınızda park mı vardı, bahçe mi vardı? Hatırlayanlar bilir. Çocukları mahalle parklarından mahrum ettiniz. Sizin yüzünüzden bir nesil çocuk, bu memlekette park, bahçe göremedi. Siz, parkları zapt ettiniz. Çocuklar, kadınlar, anneler parkların kapısından içeriye giremedi. Şimdi bana övünüyor musun diye soruyorsunuz. Batakhane bıraktığınız, horoz dövüştürdüğünüz parkları biz bu milletin çocuklarına armağan ettik. Bu parkları millete teslim ettik. Pınarça Dere kenarı orada, Kavakdere kenarı orada, Osmanlı Caddesi Kızılpınar Dere kenarı orada, Kentpark orada. 150 tane park Çerkezköy’de, gel beraber gezelim de gör gününü” ifadelerini kullandı.

“YALNIZCA ÇERKEZKÖY’Ü TERK ETTİĞİ KISIM DOĞRU”

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’nin; “Ailemiz ile pikniğe gidelim dediğimizde Çerkezköy’ü terk ediyoruz. Ailece piknik yapacağımız bir alan yok. Piknik alanı yaptık dedikleri yerde hem spor, hem mangal, hem oyun hem de alkol alınıyor. Vatandaşlar bu alana ailesi ile gidemiyor. Belediyenin heykelde, çöpte, çamurda dereceleri var’” sözlerine de cevap veren Akay; “Gururla, mutlulukla, 10 yılda 88’i yeni, 62’si revize olmak üzere toplam 150 parkı, 372 bin metrekare park alanını Çerkezköy’e kazandırdık. Tabi sen buralarda yoktun, hatırlamazsın. Biz 10 yılda Çerkezköy’ün çocuklarını düşünmekten başka hiçbir şey yapmadık. Siz, bir annenin, parkın önünden geçerken içeriye girememesinin ne demek olduğunu anlayamazsınız. Yine aynı rakip arkadaşım demiş ki; ‘Ailemiz ile pikniğe gidelim dediğimizde, Çerkezköy’ü terk ediyoruz. Piknik alanı yaptık dedikleri yerde hem spor yapılıyor hem mangal yapılıyor hem de alkol alınıyor’ Aynen böyle demiş. Nereden başlayacağımı bilemedim. Bu sözlerin arasında yalnızca Çerkezköy’ü terk ettiği kısım doğru. Bu kadar lafın arasında sadece Çerkezköy’ü terk ettiği doğru. Tepe Piknik Alanı biz göreve geldiğimizde özel sektöre ihale ediliyordu, batakhane gibiydi. İçeriye yalnız başına hiç kimsenin girme şansı yoktu. Göreve gelir gelmez o alanı spor alanlarıyla, yürüyüş yollarıyla, 23 Nisan Çocuk Parkı’yla donattık, Çerkezköy’e teslim ettik. Yetmedi. Şu anda 580 dönüm daha ilave ediyoruz. Mayıs’ta açacağız. Buyur, gel gez de gör neler yaptığımızı. Aynı arkadaşımız yine demiş ki; ‘Heykelde, çöpte, çamurda dereceleri var’ Çukurda derecelerimiz var, doğru. Az kazmadık. Bu topraklara altyapı yatırımı yapalım diye korkmadık kazdık. Korkmadık çukurlar açtık. Binlerce metre altyapı borusunu bu toprakların altına döşedik. Tekrar söylüyorum, biz yine kazacağız. Biz kazarken siz tekrardan fotoğraf makineleriyle karşımızda siyaset yapacaksınız. Biz yine iş yapan, siz yine arkamızdan bakan olacaksınız. Heykelde derecelerimizin olduğunu söylemiş. Rahatsız olduğu heykel hangisi ben merak ediyorum. Açıklamasını bekliyorum. Soruyorum, rahmetli Bülent Ecevit’in heykeli mi seni rahatsız etti? Alparslan Türkeş’in heykelini yaptık, ondan mı rahatsız oldun? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in heykelini yaptım, ondan mı rahatsız oldun? Açıkla. Yoksa, Çerkezköy’ün girişinde heybetiyle duran, Çanakkale’ye çakmak çakmak gözleriyle bakan, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten mi rahatsız oldun? Atının üzerinde, ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinden mi rahatsız oldun. Çık ve açıkla” dedi.

“ÖZGÜR İRADENİZLE OY VERİN”

Fabrika çalışanlarına seslenen Başkan Akay, “Bazı kişileri baskı altına alarak oy alma çalıştıklarını görüyorum. Sendikaların, çalışanları baskı altına alarak, etkilemeye çalıştıklarını görüyorum. Buradan sesleniyorum. Adını açıklayacağım demiştim. Buradan Kale Kilit çalışanlarına sesleniyorum. Hiç merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Baskılara boyun eğmeyin, baskılarla oy alacağını zannedenler avucunu yalarlar. 1 Nisan’da özgür iradenizle oy verin, yanınızdayız, hemen yakınınızdayız” dedi.

“ÇERKEZKÖY İTTİFAKINI YARINLARA TAŞIYACAĞIZ”

Fabrika sahiplerine de seslenen Akay, “Çalışanlarınıza sahip çıkın. Sendika temsilcileri, yaptıklarınızdan vazgeçin. Bu milleti rahat bırakın. Baskı altında oy alacağınızı düşünüyorsanız avucunuzu yalarsınız. Biz 10 yıl boyunca Çerkezköy’ün sokaklarında, caddelerinde annelerimizle, ablalarımızla, kardeşlerimizle birliktelik kurduk. Bugün kim kiminle ne ittifakı kurmuş ben bilmem. Biz yol arkadaşlarımızla, milletimizle beraber ilmek ilmek gönül ittifakı kurduk. O gönül ittifakının izinde, gönül ittifakını büyüte büyüte 2024’ten 2029’a taşıyacağız. Hazır mısın Çerkezköy? Bu gönül ittifakını, bu Çerkezköy ittifakını bugünden yarına taşıyacağız. İlk günkü heyecanımızla yine yan yanayız, kol kola, omuz omuzayız. Büyüte büyüte bugünlere kadar getirdiğimiz bu birlikteliği yine kol kola yarına taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!