Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ALBAYRAK’A TEBRİKLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

ALBAYRAK’A TEBRİKLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın mezarlıklarla ilgili yaptığı yeni düzenleme beğeni topladı. Yıllarca ihmal edilen şehir mezarlıklarının tek tek bakım ve onarımları tamamlanırken, şehitliklerin de düzenlenmesi takdir topladı.

Cenaze hizmetlerine son derece önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sadece Tekirdağ’da değil, farklı illerin nüfusuna kayıtlı olan ve vefat eden cenazelerin naklini de yapıyor.

YILLARCA İHMAL EDİLMİŞ

Tekirdağ genelindeki 380 mezarlıkların çevre ihata duvarları, çitleri bakım ve onarımlara başlanırken, 50 mezarlığın çevre duvarları 2020 yılında tamamlandı. 2021 yılında ise 100 mezarlığın çevre ihata duvarlarının yapım işi ihale aşamasına getirilirken yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Eski Şehir ve Yeni Şehir mezarlıklarındaki bakım ve temizlik işleri her hafta yıkanıp temizlenmesi, bahçe bitkileriyle donatılması, şehitliğin yeniden düzenlenmesi ve 15 bin adet saksılı çiçeklerle donatılması halkın büyük beğeni ve takdirini topladı. Öte yandan; Eski Şehir Mezarlığı’nda Bay ve Bayan 2 adet mescidin yapılması, 16 metrekare çağında Osmanlı Mimarisi kümbet şadırvanın yapılması beğenilen çalışmalar arasında yer alıyor. Son 6 ay içerisinde ziyaretçilere 10 bin adet Mealli Kur’an-ı Kerim, 5 bin adet ilmihal kitabı dağıtıldı. Diğer yandan ilkler arasında yer alan uygulamalardan yurt içi ve yurt dışından Covid-19 nedeniyle cenazelerine katılamayan vatandaşların acılarını hafifletmeye yönelik olarak Whatsapp Canlı yayınla cenaze törenleri izletilerek farkındalık oluşturuluyor. Diğer yandan ilkbaharla birlikte Engelli ve yaşlılara rahat bir şekilde mezar ziyareti yapabilmeleri için golf aracı vatandaşlara tahsis edilecek, ayrıca Tekirdağ Yeni Şehir Mezarlığı’na Tekirdağlı bir iş insanı tarafından katkılarıyla 500 metrekare alana haiz cami, kütüphane ve muvakkithane ile modern bir gasilhane inşa edilerek Tekirdağ halkının hizmetine sunulacak. Tekirdağ genelinde yeni mezarlık alanları oluşturma çalışmalarına hız verilirken diğer yandan İl genelindeki yatır, türbe ve şehitliklerin mezarları ayrı ayrı tespit edilerek ilk kez envanter oluşturuldu. Diğer yandan Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle personel sayısını ve araç sayısını iki katına çıkartırken, 2 kat artan cenaze defin ve nakil hizmetini ücretsiz olarak gece gündüz kesintisiz olarak sürdürüyor. Türkiye genelinde ilk kez ifa edilen diğer bir uygulama ise, İleride istihdam edeceği Din görevlilerini Belediye'ye bağlı Temek (Mesleki Eğitim Kursları) aracılığıyla teorik ve pratik olarak din hizmetleri alanında eğiterek bilgi ve becerilerini geliştirecek söz konusu oryantasyon eğitimleriyle daha nitelikli personel kazandırmayı amaçlamaktadır. Bütün bu uygulamalar, Tekirdağ özelinde Türkiye genelinde hatta yurt dışından bir şekilde cenaze hizmeti almak durumunda kalanları son derece memnun ve mutlu ediyor. Cenaze ve mezarlık hizmetlerindeki farkındalık oluşturan bu tür  "ilkler" nedeniyle Başkan Albayrak'a adeta tebrikler yağmaktadır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!