Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ALİ ÇALIŞKAN: “İMZALARIMIZI TOPLADIK, SEÇİME GİRECEĞİZ”

ALİ ÇALIŞKAN: “İMZALARIMIZI TOPLADIK, SEÇİME GİRECEĞİZ”
Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından 12 Ocak’ta yapılacak olan kongrede adaylığını açıklayan Ali Çalışkan: “Biz o seçimlerde yoğun ilgiye karşılık 276 delegenin yüzde 10 imzasını alarak 12 Ocak’ta yapılacak olan seçime müdahil olma kararı aldık. Önümüzdeki hafta da yönetimimizi yapıp sizlerle paylaşacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 12 Ocak’ta yapılacak olan kongresine Ali Çalışkan resmen adaylığını açıkladı. 276 delegenin yüzde 10 imzasını topladıklarını ifade eden Çalışkan: “Gelen talep doğrultusunda seçime gireceğiz” dedi.

“SEÇİMLERE GİRECEĞİZ”

Çalışkan yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere 24 Kasım’da delege seçimleri oldu, biz de o seçimlerde aday olduk. Biz o seçimlerde yoğun ilgiye karşılık 276 delegenin yüzde 10 imzasını alarak 12 Ocak’ta yapılacak olan seçime müdahil olma kararı aldık. Önümüzdeki hafta da yönetimimizi yapıp sizlerle paylaşacağız. Biz her şeyi şeffaf yapıyoruz. Kapalı kapılar ardından birilerinin yazmasıyla bir şeyler yapmıyoruz. Yeterli imzayı aldık. Bunları soranlar var, isimleri paylaşmıyoruz. 12 Ocak’ta yapılacak olan seçimlerde imzalarımızı divana teslim edecek ve seçime gireceğiz” dedi.

“BENİM ADAY OLARAK ÇIKMAMI İSTEDİLER”

Kongre sürecine de değinen Çalışkan: “Yani şu demek olmuyor, 259 delegenin tamamı beyaz listeden çıktı diye aday, o olmuyor. Seçimlerden sonra bana ulaşanlar oldu. Aday olmamı istediler. İmzalarımızı aldık. 12 Ocak’ta adayız. Kazanabiliriz, kazanmayabiliriz, bu örgütümüzün alacağı bir karar, biz bundan sonra da devam edeceğiz. Bin 500 oy kullanıldı, 70-80 tanesi geçersiz. Biz 500 civarı oy aldık. Gelen talep doğrultusunda biz seçime gireceğiz” ifadelerine yer verdi.

“YOĞUN KATILIMLI OLSUN İSTİYORUZ”

Yoğun katılımlı bir seçim beklediklerini ifade eden Çalışkan: “Engin Camcı ile de görüştük. Şu an mevcut ilçe başkanı kendisi. Divana üye olabilir miyiz diye sorduk. İlçe teşkilatı olarak kendilerinin oluşturacağını söylediler. O gün imzamızı teslim edeceğiz. 276 delegemiz var, 140’ını alacak olan seçimi kazanacak. Ama tabiki de tam katılım olmuyor, 100-110 oy alsak seçimi kazanırız diye düşünüyorum. Tabiki de ben yoğun katılımlı olsun istiyorum” diye konuştu.

“YÜZDE 10’DAN DAHA FAZLA İMZA TOPLADIK”

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Çalışkan: “İmza almama rağmen, aranıyor arkadaş ‘Niye Ali Bey’e imza verdiniz?’ diye soruluyor. Bu yanlış bir şey. Aynısını ben de yapabilirdim. Ben 259 delegenin tamamını alsaydım, Ayfer Hanımı da Bekir Bey’i de davet ederdim. Cumhuriyet Halk Partisi’nde hep demokrasi şöleni yaşanmıştır. Yine aynısı olsun isterdik. Yüzde 10 imzadan daha fazla imza topladık. Önlemlerimizi aldık. Kongrede imzasını çekenler olabilir, oradaki atmosfere bakacağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!