Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“ANKARA’DAN 5 YILDA BİR GELEREK BU SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR”

“ANKARA’DAN 5 YILDA BİR GELEREK BU SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR”
Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay; “İstesek de istemesek de bu bölgeye yeni bir bakışı sağlamak zorundayız. Buna hep birlikte öncülük edeceğiz. Bu büyümeyi görerek, Tekirdağ’dan bakışı da Ankara’dan bakışı da değiştirmeliyiz. Ankara’dan 5 yılda bir gelerek, Çerkezköy’de tur atarak bu bölgenin sorunları çözülmüyor. Çerkezköy’ün hakkını korumaya, aramaya ihtiyacı var” dedi.

Çerkezköy Dernekler Platformu, sorunların çözümü amacıyla belediye başkan adaylarını ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel ve Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’yi ağırlayan platformun bu haftaki konuğu da Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay oldu. Programa CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy’de faaliyet gösteren Oda, STK ve hemşeri dernekleri katıldı.

TALEPLERİ AKTARDI

Programın açılış konuşmasını yapan ve derneklerin sorunlarını dile getiren Çerkezköy Dernekler Platformu Başkanı Mustafa Tokgöz; “Başkanım derneklerimizin birçok sorunu var. Birkaç tanesini size arz etmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi geçtiğimiz dönemde de birçok belediye başkan adayımızın vaat ettiği Amfi Tiyatro’nun düzenlenmesi. Ufak faaliyetlerimizi yapabileceğimiz, ihtiyaç sahiplerimize fayda sağlayabileceğimiz bir alan. Eşleriyle çalışan aileler için her mahalleye kreş yapılması talebimiz var. Deprem ve olası faaliyetlerle ilgili stratejik plan oluşturulması. Arama kurtarma derneklerimize ekipman desteği sağlanması. Devlet memurları ve öğretmenlerin bir araya geleceği öğretmenevi açılması. Yine Trakya Hakkarililer Derneğimizin de talebi var. Onun da talebi; kendilerine ait bir yerin olmaması. Bu sorunun çözüleceğine yönelik sizden destek bekliyor. Bağlık Mahallesi’nde taksi durağı talepleri var” diye konuştu.

“ÇERKEZKÖY’ÜN İL OLMASI İÇİN MÜCADELE DEVAM ETMELİ”

Tokgöz’ün konuşmasının ardından diğer dernek ve STK’lar da sorunlarını aktardı. Çerkezköy Lojistik Depo ve Sanayi Alanları Derneği Başkanı Servet Demirci, Çerkezköy’ün il olmasıyla ilgili mücadelenin devam etmesi talebinde bulundu. Demirci; “Bununla ilgili bir kıpırdama oldu ama devamı gelmedi. Geleceğin başkanlarının bu konuya eğilmesini rica ediyorum” diye konuştu.

“ÖĞRENCİ SAYIMIZI 5 KAT ARTIRACAĞIZ”

Sonrasında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay; “Yeni dönem heyecanını sizlerle paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. 2014 yılında bu sokaklardan geçtik, 2019 yılında geçtik. 2024 yılına geldik. 2014 yılında bu sokaklarda gezerken tabelada 115 bin yazıyordu, 2019 yılında 170 bin yazıyordu, 2024 yılına geldiğimizde tabelada 215 bin yazıyor. Her geçen gün değişen Çerkezköy’de 10 yıldır birçok işi, altyapı üstyapı sorununa çözüm olmaya çalıştık. Mutlaka eksiklerimiz vardır. Ama Çerkezköy’de birçok sorunun içerisinde altyapı mücadelesi verdiğimiz dönemde fotoğrafları gözünün önüne getirebilir. Son dönem dahil olmak üzere temel altyapı işleri, içme suyu işleri, yağmur suyu işleri yapıldı. Son iki dönem altyapıyla ilgili en önemli dönemdi. Sadece altyapı değil, üstyapıda da birçok işi yapmış olmanın gururuyla, buradaki dernek başkanlarımla istişare içinde sorunları çözdük ve bugünlere geldik. Yeter mi yetmez. Yine hep beraber Çerkezköy’ün geleceği için bir mücadeleye ihtiyacımız var. Bugün 215 bin olan Çerkezköy, 5 yıl sonra 280 binleri bulacak. Çerkezköy hızla büyüyerek yol almaya çalışıyor. Biz 10 yılda Çerkezköy’ün çocuklarıyla geleceği için birçok park alanı yaptık. Yine Çerkezköy’de gençlerimiz için çalışma alanları, spor alanları oluşturduk. Yine son 10 yılda biz önemli sosyal belediyecilik adımları attık. 10 yıl evvel bir sosyal belediye olacağız diye yola çıkmıştık. Çerkezköy’de son 8 yılda 21 bin 200 bebek dünyaya geldi. 21 bin 200 bebeğe hayırlı olsun ziyaretimize gittik. Amacımız Çerkezköy’ün çocukları ile buluşmak, kaynaşmak ve o kapıları çalmaktı. Yeni taşınan ailelerimize hoş geldin ziyaretine gittik. Kreşlerimizi açmaya başladık. Kadını önceleyen, kadınların hayata katılımını artıran, çalışmak zorunda olan kadınlarımızın çocuklarını akademimize aldık. Çerkezköy’ün diğer mahallelerinde de ihtiyaç sahibi kadınlarımızı önceleyerek, çocuklarımızı alıp geleceğe hazırlayacağız. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni yenileyeceğiz. Veliköy’de yenilediğimiz binayı bir eğitim merkezine getireceğiz. 300 olan öğrenci sayımızı 5 kat artıracağız” şeklinde konuştu.

“SORUNLARA MERHEM OLACAĞIZ”

Çerkezköy’ün sorunları için projelerini aktaran Akay; “Çerkezköy’ün temel sorunları var. Çerkezköy’ün sorumluluğunda olan tüm caddelerimizde şehirleşmesine katkı sunduğumuz bir dönem yaşadık. Yeni buluşma alanları oluşturduk. Bu dönem de yapacağımız yeni yatırımlarla gelişimine katkı sunacağız. Geçtiğimiz hafta Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde düğün salonumuzu açtık, önümüzdeki hafta Kızılpınar’ı açacağız. Bağlık ve Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi’nde yeni dönemde düğün salonları yapacağız. Ambardere’de açık hava düğün salonu yapacağız. Mutlu anlarında ekonomik sıkıntılarına katkıda bulunacağız. 8 binle başladığımız Halk Ekmek şu an 40 bin ekmek üretiyor. 14 satış noktasında vatandaşımıza ucuz ve sağlıklı ekmek üretiyor. Önümüzdeki dönem Halk Süt ve Halk Et’i vatandaşımızla buluşturacağız. Ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşımızı ucuz et ve sütle buluşturacağız. Çerkezköy’ün kanıksanmış sorunlarını ortadan kaldırma mücadelemiz devam edecek. 2023 Temmuz’undan beri beklediğimiz küçük sanayi sitesi sorununa merhem olacağız. Bu dönem Çerkezköy’e yaptığımız altyapı ve üstyapı mücadelemizden sonra yeni dönemde vatandaşımızın  karşısına çıktık. Geçtiğimiz dönemde de sözlerimiz arasında vardı ama 5 yılın 1 buçuk yılı pandemiyle geçti. O dönem vatandaşımıza kapı kapı maske dağıttık. İnşallah bu dönem Amfi Tiyatro’yu yıkacağız ve yeni alanları vatandaşlarımızla hemşerilerimizle buluşturacağız. Amacımız, hedefimiz tüm derneklerimizi bir çatı altında buluşturmak. Amfi Projesi sizle birlikte projelendirilecek. Amf,i’nin içerisine otopark yapılacak. Konferans salonu ve nikah salonu olacak. Bir belediye tesisi ile kavuşturacağız. Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde 2 parça alan yapacağız. Kadın danışma merkezi ve yaşlı bakım merkezi gibi alanımızı koyacağız. Engellilerimizle ilgili çalışma yapabileceğimiz bir alan yapacağız. Yine diğer tarafta odalarla iş birliği içerisinde buraya da bir alan yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Depremle ilgili önemli kararlar aldıklarını ve almaya devam edeceklerini aktaran Akay; “6 Şubat Depremi, başımıza geldikten sonra düşündüğümüz bir dönem yaşadık. Bu dönem depremle ilgili Çerkezköy Belediyesi imarla ilgili kararlar aldı. Kapalı çıkmaların ortadan kalktığı bir yeni kararımızı uygulamaya başladık. Tabi ki depremin afet süreci ve yönetimiyle ilgili işi hep beraber konuşmalıyız. 6 Şubat Depremi’nin ardından sil baştan bir afet programı sayın kaymakamımız önderliğinde başladı. İnşallah o güncelleme en kısa zamanda bitecek. Deprem bölgesinde gördüğümüz sıkıntıları, dertleri o afet programı içerecek, biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Çerkezköy Belediyesi UMAY Derneğimizle bir program yaptı. O protokolü önümüzdeki dönemde diğer arama kurtarma derneklerimizle de yapacağız. Çerkezköy’ün ulaşıma dair problemleri var. Şehiriçi ulaşıma dair mesele güncellenecek. Çerkezköy’ün yoğunluk alanı değişti. Ambardere’de binlerce öğrencimiz var. Otogar bulunduğu konumdan kalkacak, Pınarça yoluna konumlanacak. Dolayısıyla büyüyen Çerkezköy’ün yeni ulaşım alanlarına bakışı inşallah önümüzdeki dönem güncellenecek” dedi.

“ÇERKEZKÖY’E BAKIŞ AÇISININ DEĞİŞMESİ LAZIM”

Çerkezköy’ün il olma konusuna da değinen Akay; "10 yıl evvel Çerkezköy-Kapaklı-Saray Bölgesi Tekirdağ nüfusunun yüzde 25’iydi. 10 yıl evvel Tekirdağ tabelasında nüfus 875 bin yazıyordu. 875 bin yazarken Çerkezköy-Kapaklı-Saray Bölgesi Tekirdağ nüfusunun yüzde 25’iydi. Şimdi 1 milyon 150 binlik Tekirdağ’da bu bölge Tekirdağ nüfusunun yüzde 37’si. 10 yıl sonra bu büyüme hızıyla Tekirdağ nüfusunun yüzde 46’sı olacak. 10 yıl önce Tekirdağ nüfusunun yüzde 25’iydi. 10 yıl sonra Tekirdağ nüfusunun yarısı olacak. İstesek de istemesek de bu bölgeye yeni bir bakışı sağlamak zorundayız. Buna hep birlikte öncülük edeceğiz. Bu büyümeyi görerek, Tekirdağ’dan bakışı da Ankara’dan bakışı da değiştirmeliyiz. Ben siyasetçi değilim, ben yerel yöneticiyim. Bu topraklarda çocuklarımız 60 kişilik sınıflarda okudu. Tarih bu günleri gördü. 60 kişilik sınıflarda okurken, son 7 yılda Cumhuriyet döneminde yapılmış okul kadar okul yapıldı. Çerkezköy çocuklarının artık yeni okullara ihtiyacı var. Ankara’dan 5 yılda bir gelerek, Çerkezköy’de tur atarak bu bölgenin sorunları çözülmüyor. Çerkezköy’ün hakkını korumaya, aramaya ihtiyacı var. Ben 10 yıl önce Çerkezköy’ün hakkını arama mücadelesindeyim. Ben başından sonuna buna öncülük etmeye, dün, bugün hazırdım, yarın da hazırım. Çerkezköy’ün geleceğine hep birlikte bakmak zorundayız. Bakmazsak yarın yine çocuklarımız 60 kişilik sınıflarda okuyacak. 215 bine varan Çerkezköy’de bir spor yatırımının hayata geçtiğini gören var mı? Yapıldı, açılan yok. Dolayısıyla Çerkezköy’ün geleceğine katkı sağlayacak her şeyde yanyana olmalıyız. Bu şartları zorlamak bu sofradaki herkesin yükümlülüğüdür. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin 10 yıldır bu mücadele içerisindeyim. 8 Nisan 2014, belediyenin kapısından girerken siyasi parti rozetimi çıkardım ve herkesin başkanı oldum. Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde sadece Çerkezköy’ün hakkını savunan bir belediyecilik, yöneticilik yapmaya çalıştım. Yeni dönemin Çerkezköy’e hayırlı olmasını diliyorum. Gençlerimizin geleceğine katkı sağlamak, bu topraklara faydalı olmak amacıyla sizlerin desteğini talep ediyorum. Öğretmenevi bu dönem içerisinde aklımızda bir fikir var. Ama sadece belediyeyi içermediği için fikirlerimizi yeni dönem içerisinde anlatmış oluruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!