Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AYDIN; “SAADET PARTİSİ FAİZSİZ DÜZEN, ADİL PAYLAŞIM DİYEN PARTİDİR”

AYDIN; “SAADET PARTİSİ FAİZSİZ DÜZEN, ADİL PAYLAŞIM DİYEN PARTİDİR”
Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatının 7.Olağan kongresi yapıldı. Kongreye tek liste ile giren Yusuf Aydın, başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatının 7.Olağan kongresi Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Kongreye; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart, Saadet Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Cemal Açıkgöz, Saadet Partisi Ergene İlçe Başkanı Satılmış Düzgün, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bünyamin Sönmez, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç,  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, bazı sivil toplum kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katılım gösterdi.

“PARTİMİZİN EN BÜYÜK FARKI BUDUR”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Murat Vakitçi getirilirken, divan üyeliklerine ise Bilal Küçük ve Cemal Açıkgöz getirildi. Kongrede faaliyet raporları tek tek okunup oy birliği ile kabul edilirken, yönetim kurulu da oy birliği ile ibra edildi. Programda konuşan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, “Kongremiz hayırlara vesile olsun. Çerkezköy ilçemiz 196 bin 736 bin nüfusu ile her geçen gün dışarıdan göç almaya devam eden bir ilçedir. Nüfusun takribi yüzde 70’i dışarıdan gelen güçler. Bu bize gösteriyor ki, insanlar ne yazık ki doğdukları yerde doyamıyorlar. Genele bakıldığında bir aileden her iki eşinde çalışmak zorunda kaldıklarını görüyoruz. Ne yazık ki bir asgari ücret 4 kişilik bir aile için aylık sınırının bile altında kalıyor. Bu zorunluluk aile bireyleri arasında iletişimi engelliyor. Bunun sorumlusu vatandaşları asgari yaşam koşulları içinde yaşaması görevi olan hükümettir. Saadet partisinin sistemle sorunu var. 2022 bütçesi yapılırken tahmini 240 milyar TL sadece bir faiz ödemesine ayrıldı. Döviz kurlarında değişim bu rakamı her geçen gün katlamaktadır. Sistem sadece devleti borca sokan bir sistem de değildir. Sistem, kendi vatandaşlarını da bankalara esir eden, kredi yoluyla geçeklerini ipotek altına alan tüm kesimleri borç ve kredi batağına saplayan bir sistem. Bu sistem değişmediği sürece iktidarın ve şahısların kim olduğunun bir önemi yoktur. Sistem faiz sistemi iken direksiyon başındakinin güzel Kur’an okuması veya laik olması arasında hiçbir fark yoktur. Gidilen yol, gidilen güzergah yanlış iken, arabanın şoförünün değişmesi hiçbir fark yaratmaz. Önemli olan faizci düzenden, adil paylaşım ve faizsiz düzene geçilmesidir. Bu sağlanmadığı sürece partilerin ve şahısların hiçbir önemi yoktur. Saadet partimizin diğer partilerden en büyük farkı da budur. Saadet partisi faizsiz düzen, adil paylaşım diyen bir partidir. Bir milli görüşçünün en büyük vazifelerinden biri de milli görüşü diğer insanlara anlatmak ve milli görüşün iktidar olması için çalışmalar yapmaktır. Biz inanıyoruz ki biz milli görüşü hakkıyla anlatalım, insanlar partimize teveccüh edip oy verecekledir. Şahsım ve ilçe yönetimim adına bu çalışmalarda geri durmayacağımızın sözünü de buradan veriyorum. Saadet partimiz tekrar iktidar olacak. Gelişmiş, ekonomik olarak tam bağımsız, İslam birliğine abilik yapan, yön veren bir Türkiye’nin mimarı da Saadet Partisi olacaktır” diye konuştu.

“YENİDEN İKTİDAR OLACAĞIZ”

Sonrasında konuşma gerçekleştiren Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart; “Bütün ülkelerin ekonomisinde zorluklar ve kısıtlamalar var. Ama bizim ülkemiz en içten yaşayan ve kamyon çarpmışa dönmüş bir ülke konumundadır. İktidara bakıldığında dış güçlere bağlıyorlar. Ama tamamen beceriksiz yönetimin doğal bir sonucudur. Her gün zamlarla uyanıyoruz. Mazot ve yağ kuyruklarını kendimiz yaşamak zorunda kaldık. Hala da yaşıyoruz. Gelecekten ümidimiz yok. Hükümetimizin bu konuyla alakalı somut bir çalışması da yoktur. 2002 yılında bir litre mazot bir kilo yağ ve buğday aynı fiyattaydı. Mazot 23 lira oldu. Bir litre mazotla çiftçimiz tarlasını sürebiliyor. Sütünü 4.70 satmak zorunda olan üreticilerimiz var. Bir kilogram yemin fiyatı bir kilo sütün fiyatını geçmiştir. Bu özellikle 2018 yılında referandumda tek kişiye tüm yetkinin verilmesinden kaynaklanıyor. Çünkü ürologluk bir durumumuz olduğumuzda üroloğa gidiyoruz. Kolumuz kırıldığında ortopediye, bel fıtığında beyin cerrahına gidiyoruz. Beyin cerrahı bu iş beni aşar diyerek doçente akıl danışıyor. Bir tedavide bile bir insana bağlı kalmıyoruz. Ama ekonomide ve siyasette tek insana bağlıyoruz. Düştüğümüz durumu da hepimiz görüyoruz. Sebze ve meyve satışında son ayda geride olan dört ülkeden birisiyiz. Bu sıkıntıları gören altı siyasi parti bir araya gelerek ülkenin gidişatı için çözüm üretiyorlar. Ama iktidar ve yanlıları ise altı siyasi partiyi sadece iktidara karşıymış gibi lanse ediyorlar. Bu gerçekten yanlıştır. Bu kötü gidişatın çözümü için herkes elini taşın altına koyup, bu altı parti ülkenin yükselmesi için çözüm üretme çabası arayışındadır. Kimsenin şüphesi olmasın. Saadet partisi içinde bulunduğu her masadan hayır çıkar. O masanın etrafında görünmeyen ve fotoğrafı çekenin HDP olduğunu söylüyorlar. HDP’li görüyorsunuz da at sırtında taşınan İsrail bayrağını göremiyorsunuz. Ülkemizi ileride bölmek parçalamak niyetinde olanların, bir ülkenin bayrağını at sırtında taşınacak sen bana gelip CHP ile koalisyon yapıp seçim ittifakı yapıyor diyeceksin. Siz İsrail ile normalleşmeye çalıştığınız sürece Filistin ile anormalleşirsiniz. Siz İsrail ile arkadaş olduğunuz sürece Müslüman toplumundan uzaklaşırsınız. Şahsiyetsiz bir dış politikanın esiri olursunuz. Bizim yapacak çok işimiz var. Televizyonlarda Saadet Partisine yer verilmiyor olabilir, sosyal medyada yalan yanlış haberlerimiz olabilir. Ancak sokağa inip bu gidişatın sorumlusunun dış güçler olmadığını ve yönetimin zafiyetinin olduğunu tek tek anlatmamız lazım. Yükümüz ağır, biz vatandaşlarımıza teker teker anlatıp yeniden büyük Türkiye’nin kurulması için Saadet için oy isteyeceğiz. Saadet Partisinin iktidarı yakındır. Bu bana 92 yılını hatırlatıyor. Bütün medyada anket çalışmalarında Saadet Partisinin oyu yüzde 3 olarak görünüyordu. 1995 yılında ise yüzde 21.4 ile partimiz iktidar oldu. Bunun arifesindeyiz. İnşallah yeniden iktidar olacağız” diye konuştu.

“ARTIŞLARIN VATANDAŞI NASIL ZORLADIĞININ FARKINDAYIZ”

Programda son olarak konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, ekonomi sorunlarına değinerek; “Doğalgaz ve elektrik faturalarındaki artışın, pandemi koşullarında yaşadığımız zorlukların bizi nasıl zorladığını hepimiz bilmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin zam oranını bizzat kendileri açıkladı. Yapılan yüzde 50 zammın çok önemli bir yükseliş olduğunu vurgulamak adına o zammı Sayın Cumhurbaşkanı kendileri açıkladı. Aradan 2-3 aylık zaman geçti zammın üzerinden, açıklanan yüzde 50 zammın hayatınızda olumlu bir katkısı kaldı mı?” diye konuştu. Kaya’nın konuşmasının ardından partiye yeni katılan Ali Kütük, Serkan Demirci, Habib Akdemir, Gökmen Alkılıç, Mehmet Sait Arslan, Abdulhamit Aydın, Muhammet Fethi Aydın’a protokol üyeleri tarafından rozetleri takıldı.

YÖNETİM LİSTESİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek liste ile giren mevcut başkan Yusuf Aydın güven tazelerken, Aydın başkanlığındaki yeni yönetimde Erol Kaya, Ayhan Ege, Hüseyin Erdem, Mehmet Polat, Abdullah Gündogan, Abdullah Gümüş, Abdullah Ayhan oldu. İl Kongre Delegeleri Asıl Üyeler ise, Yusuf Aydın, İsmail Binici, Erol Kaya, Hüseyin Erdem, Münir Aydın, Halil İbrahim Kart, Mehmet Ayhan, Ercan Ayhan, Mehmet Kalyon, Abdullah Ayhan, Abdullah Gündoğan, Abdullah Gümüş, Mehmet Polat, Muammer Zengin, Yıldız Ayhan, Ayşe Ayhan, Nursen Aydın, Muhterem Erdem, Kenan Koçak, İnayet Ege oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!