Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BAŞKAN ÇETİN: “KADİR BAŞKANDAN RİCA EDİYORUM, TESKİ’NİN FERYADINI DUYSUN”

BAŞKAN ÇETİN: “KADİR BAŞKANDAN RİCA EDİYORUM, TESKİ’NİN FERYADINI DUYSUN”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “TESKİ’ye bir kaynak aktarılması gerekiyor. TESKİ, bütçesinin yeterli olmadığını söylüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuda TESKİ ile aynı düşüncede olduğumuzu belirttik. Buradan bir kez daha Kadir Başkan’dan tüm kamuoyu önünde rica ediyorum; TESKİ’nin feryadını duysun. Çünkü Kapaklı’nın artık dayanacak gücü kalmadı” dedi.

Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantı öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilçedeki altyapı eksikliğinden bahsetti.

“5 GÜN BOYUNCA 2 MAHALLEMİZE SU VERİLMEDİ”

Açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantısında İdlib’de şehir düşen askerlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında MHP Meclis Üyeleri tarafından Kazak Gölü’nün ışıklandırılması ile ilgili önergeye yazılı olarak cevap verileceği kaydedildi. Gündem maddelerine geçilmesi öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Mustafa Çetin; ‘’22 Ocak tarihinde bir inşaat kazısında bir su patlağı ile uğraştık. Geç saatlere kadar TESKİ personeli ile birlikte tamir etmek için gayret gösterdik. Tamirat 1 gün sürdü, suyu verdiğimizde başka bir noktada patlak oluştu. Onu da TESKİ ekiplerimiz hızlı bir şekilde çözdü fakat şebeke suyu verildiğinde aynı hat üzerinde yine başka bir noktada patlağımız oluştu. Yaklaşık 5 gün ilçemizin iki mahallesine su verilemedi. Bu bahse konu olan su hattı 1991 yılında planlanmış, 1994 yılında başlayıp 1999 yılına kadar asbes borularla yapılmış bir hat. Kapaklı’nın birçok noktasında bu şekilde su çekilmiş vaziyette. O günün şartlarında bu kadar nüfus planlanmamış. Mevcut altyapı ile bunlar mümkün olmuyor ve sık bir şekilde arızaya neden oluyor. Biliyorsunuz Pınar Bulvarı’nda bir prestij caddesi düşüncemiz var. Bunları hayata geçirebilmek için TESKİ Genel Müdürümüz İbrahim İçöz beyden altyapıya biran önce başlamasını rica ettik. Bu neticede TESKİ burada altyapı çalışmaları yaptı ve 15 Aralık itibariyle çalışmalarını tamamladı. Fakat bu bulvarın bağlantı kolları var ve bu kollara TESKİ’nin ilgili müteahhiti girdikten sonra işler aksadı ve istediğimiz hızda ilerlemedi. Bazı aksaklıklar dolayısıyla yolların tamiri konusunda sıkıntılar yaşadık. 3 caddede müteahhit sadece ana hatları çekti ve konutların olduğu parsellere bağlantılarını yapmadılar. Gerekçe olarak da ödeme alamadıklarını söylediler. Alt taşeron araçlarını satmakla ilgili işlemlere başladığını duyurdu. Bu konuyla ilgili de Yüksel Bey ile görüştük, kendilerinin de eli kolu bağlı olduğunu görüyorum. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a aktardık. Kapaklı’nın tamamında bu altyapı çalışmasının yapılması zaruri. Kapaklı’da yaşayan bir birey olarak söylüyorum; parti gözetmeksizin tüm meclis üyeleri ile birlikte bu konunun üzerinde hassasiyetle durmalıyız. Gerek TESKİ’ye gerekse Büyükşehir’e aynı ses tonu ile taleplerimizi iletmeliyiz. Aksi takdirde tüm uygulamalar geçici oluyor” dedi.

“KADİR BAŞKAN’DAN RİCA EDİYORUM”

Kapaklı’da altyapı eksikliğinden bahseden Çetin; ‘’2020 yılından itibaren bir planlama ile altyapımızın yenilenmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız toplantıda sağolsun kendisi her talebimize tamam dedi. Fakat bu yetmiyor. Bu konuda TESKİ’ye bir kaynak aktarılması gerekiyor. TESKİ, bütçesinin yeterli olmadığını söylüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuda TESKİ ile aynı düşüncede olduğumuzu belirttik. Buradan bir kez daha Kadir Başkan’dan tüm kamuoyu önünde rica ediyorum; TESKİ’nin feryadını duysun. Çünkü Kapaklı’nın artık dayanacak gücü kalmadı. En önemli sorun altyapı ve altyapı olmadıkça yaptığımız tüm uygulamalar heba oluyor. Asfalt çalışmamız ile ilgili kredi talebimiz onaylandı fakat çalışmaların verimli olabilmesi için birinci önceliği altyapıya ayırmamız gerekiyor. Bu işin siyaseti yok, tüm Kapaklı halkı bizden hizmet bekliyor. En çok şikayet aldığımız hususların başında altyapı ile ilgili konular var. Cuma gününe kadar Ankara’da bir takım temaslar gerçekleştireceğim. Gelecek hafta istediğiniz gün, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısından önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile görüşürsek memnun olurum. İlçe Başkanlarımızı ve STK Temsilcilerimizi de alabiliriz. Bu işin gerçekten önemli olduğunu tekrar tekrar hatırlatalım istiyorum” şeklinde konuştu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçilen toplantıda ilk olarak Kapaklı Belediyesi’ne ait Fatih Mahallesi 654 ada 3 nolu parselde bulunan 42 metrekarelik arazinin satışı oy birliği ile kabul edildi. Toplantının ikinci gündem maddesinde ise Kapaklı’daki isimsiz bir sokağa ‘Dursun Alparslan’ isminin verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis gündeminin sonraki maddesinde yer alan Kapaklı Belediyesi’ndeki 1 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı.

BAŞKAN ÇETİN’E YETKİ VERİLDİ

4. Gündem maddesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Dostu Sokak Projesi çatısı altında Kapaklı Belediyesi’ne yapacağı nakdi yardımı kabul protokolünü imzalamak için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çetin, ‘’İnönü Mahallesi’nde bir cadde veya sokağı trafiğe kapatarak Çevre Dostu Sokak projesini orada uygulamak istiyoruz. Bunun için Bakanlıktan bize belli bir ödenek verilecek.’’ dedi. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

ŞEHİT EREN BÜLBÜL’ÜN İSMİ KAPAKLI’DA YAŞATILACAK

Toplantının beşinci gündem maddesinde ise Kapaklı’da ismi olmayan herhangi bir park veya caddeye Trabzon’da hain terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül isminin verilmesi konusu görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. 6. Gündem maddesinde tam teşekküllü bir ambulansın Kapaklı Belediyesi’ne hibe edilmesi ile ilgili protokolü imzalamak üzere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşülerek karara bağladı. Oy birliği ile onaylanan gündem maddesinin ardından gündeme sonradan eklenen son maddenin görüşülmesine geçildi. İlgili ek gündem maddesinde Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi Manolya Sokak’taki bir iş yerinin içkili yerler statüsüne dahil edilmesi konusu görüşüldü ve İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!