Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BAŞKAN ÇETİN’DEN SERT ÇIKIŞ: “23 NİSAN’DA SİZE DEVREDEYİM KOLTUĞU”

BAŞKAN ÇETİN’DEN SERT ÇIKIŞ: “23 NİSAN’DA SİZE DEVREDEYİM KOLTUĞU”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Bu kadar çok seviniyorsanız, 23 Nisan’da gelin koltuğu size vereyim bari. Daha çok sevinin, Daha çok sevinin. Nasılsa o koltuğu göremeyeceksiniz, gelinde 23 Nisanda o koltuğu ben size teslim edeyim” dedi.

Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı ikinci oturumu Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Toplantıda ilgili gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantı öncesi konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve CHP’li Meclis Üyeleri’ne birinci oturumda yapılan encümen üye seçimi sonrasında yaptıkları paylaşım nedeniyle tepki gösterdi.

“KAPAKLI’YA YAKIŞMIYOR”

Yapılan seçimlerde usulsüzlük yapıldığını ifade eden Çetin yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “Seçimde yapılan uygulamalar, meclis üyelerimizin başkalarının yerine oy kullanması vesaire kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben göreve geldiğim günden beri, iptalle ilgili bir işlem yapmıyorum arkadaşlar, herhangi bir şekilde bu konuyu savcılığa taşıma veya Kapaklı’yı boş gündemlerle meşgul etmek niyetinde değilim. Siyasetin renkli tarafını seviyorum ben. Ben sizin çocuklarınızla da belediyede çalışıyorum. Sizinle de hayli hayli çalıştım. Çünkü seçilmiş insanlarsınız. Diyebilirsiniz ki, ‘ya burada böyle böyle görev almak istiyoruz’ konuşuruz, biz arkadaşlarımızla size yine görev veririz. Dolambaçlı ve hoş olmayan, etik olmayan yollara başvurmak doğru değil, birilerini arayıp, birilerini ayartmaya çalışmak doğru değil. Dolayısıyla Kapaklı’ya yakışmadığını düşünüyorum” dedi.

“23 NİSAN’DA KOLTUĞU SİZE VEREYİM”

Eleştirilerini sürdüren Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bir kez daha gördük ki biz Kapaklı’daki siyasi kültürü değiştiremiyoruz. Bu konuda kendimi de eleştiriyorum. Baştan beri söylediğim gibi; her ne kadar farklı siyasi partilerle görev yapıyor olsak dahi ortak paydamız Kapaklı’ya hizmet olmalı. Hizmet için yarışıyor olmalıyız. Kapaklı’ya bir tane toplu iğne kazandırdığımız zaman sevinen olmalıyız. Yanlış yollarla koltuk alıp da sevinen olma anlayışını doğru bulmuyorum. Görüyorum ki farklı şeylere seviniyoruz, farklı şeylere üzülüyoruz. Özetle ilçe başkanlığından meclis sonrasında yaptığı açıklamayı çok talihsiz buluyorum. Bu kadar çok seviniyorsanız 23 Nisan da gelin koltuğu size vereyim bari. Daha çok sevinin, daha çok sevinin. Nasılsa o koltuğu göremeyeceksiniz. Gelin de 23 Nisan’da o koltuğu ben size teslim edeyim” diye konuştu. Araya giren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz; “3 yılınız kaldı başkanım” ifadelerine yer vermesinin ardından devam eden Çetin; “Onu siz bilemezsiniz onu kamuoyu bilir, halk bilir, takdir halkındır. Yani bugünden üç yıl sonraya bir şey konuşmak yanlış. Ben diyorum ki önce siz büyükşehirden hadi burada yapıyoruz, oy birliği ile karar veriyoruz, Allah razı olsun yanlışımız var, doğrumuz var. Eleştiriliyor tabi olması gereken şeyler bunlar. Peki Büyükşehirden ne getiriyoruz ne yapıyoruz? Siz Büyükşehirden hiçbir hizmet gelmeden 3 yıl sonra AK Parti’nin kalesinin olduğu yerden burayı nasıl alacağınızı hayal ediyorsunuz? Tatlı bir rüya mı sadece, başka bir şey değil mi?” dedi.

“EMNİYET BİNASININ TEMELİNİ YAKINDA ATACAĞIZ”

Kapaklı’nın daha fazla gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çetin, şu sözlerle devam etti; “Bakın çalışıyoruz, bir sürü projeyi hayata geçiriyoruz, burayı daha da farklı alacaksınız yaptığımız projeyle. Yani valinin yanına gidiyorum, çok şükür dün akşamda haber aldım ilçe emniyet binamızın da temelini atacağız yakın zamanda. Çok yakın zamanda kanayan yara haline gelmiş olan Yıldızkent Kavşak sorununu da çözeceğiz, Millet Bahçesini de yapacağız, yollarımızı da yapacağız. Bir sürü projeyi de daha hayata geçirmenin hazırlığı içindeyiz. Yani bunlar yapılmadı, sizin 20 yıllık döneminizde olmayanları olur hale getirmeye çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Ama burada bir koltuk almak için yaptığınız taklaları yakıştıramadım, kamuoyunun da takdirine bırakıyorum onu. 3 yıl değil 30 yıl da olsa bu şekilde siz Kapaklıyı alamazsınız” ifadelerini kullandı.

“30 YIL DA GEÇSE KAPAKLI’YI ALAMAZSINIZ”

Encümen üye seçimleri sonrası yapılan açıklamaya tepki gösteren Çetin; “Şimdi ben tekrar bir şey söylüyorum arkadaşlar bu son, artık son olmasını istiyorum ya son olsun, biz çok çeşitliliğe önem veriyoruz gelsinler arkadaşlar orada komisyonlarda görev almak istiyorlarsa alsınlar sorun değil. Oturup konuşuruz ama yanlış yollarla, etik olmayan bir metotla bunları elde edip sonra da bunu başarı olarak kamuoyuna sevinç naraları atmak yakışmıyor Kapaklı halkına. Ben bunu yakıştıramadığımı ifade ediyorum, hakikatten üzgünüm. Şuna üzgün değilim 3 tane Cumhuriyet Halk Partili gelsin koltukta görev yapsın bundan neden rahatsız olacağım ben. Bizim arka planda yaptığımız usulsüz yanlış bir şey yok ki! Benim görev yapan arkadaşlarım yapmaya niyetliyse siz de gelip bunları önlersiniz, ben de bundan memnuniyet duyarım, gocunmam ben bunlardan. Orada bir şey yok beni üzen bir şey yok. Beni üzen sonrasında basına yapılan açıklama. Siz kendinize yakıştırıyorsanız takdir sizin bir şey demeyeceğim ama ben geldiğim günden beri söylediğim bir şey var; Kapaklı’da siyasi kültürü değiştirmemiz lazım böyle değişmez. Böyle seviyesiz, yakışıksız kamuoyunu da meşgul eden bir üslubu doğru bulmuyorum. Kapaklı’ya bir tane toplu iğne kazandırdığınız zaman siz, bakın ben göreceksiniz, mesela Kadir Başkanla konuşuyorum,  Erbay Caddesine Büyükşehir belediyesi geldiğinde beton dökmeye, asfalt dökmeye, kaldırın yapmaya, elektrik direklerini takmaya ben orada olacağım ve Kadir Başkana teşekkür edeceğim. Kadir Başkan engellilerin evinin temelini atarken ben orada Kadir Başkana teşekkür edeceğim. Yapacağım ben bunları çünkü Kapaklı’ya yapılıyor bundan keyif alın mutlu olun, hiç rahatsızlık duymam. Ama siz de bir zahmet bütün bu zor şartlar altında gayretimizi görün, samimiyetimize inanın ve teşekkür edin bu kadar başka bir şey istemiyoruz. Ve burada da ahengi bozan o tarz davranışlara yeltenmeyin istediğimiz bu. Üzgünüm bu konuyu gündeme getirdiğim için ama bir açıklama yapmam gerekiyordu. O nedenle Kamuoyunu tekrar böyle bir konuyla meşgul ettiğimiz için özür diliyorum” şeklinde konuştu.

“YETER Kİ KAPAKLI’NIN MENFAATLERİNİ DÜŞÜNELİM”

Sonrasında söz alan CHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan; “Sevgili başkanım burada bir hata varsa Cumhuriyet Halk Partisi grubundan Mükerrer bir oy mu kullanılmış?” diye sordu. Ardından tekrar konuşan Başkan Çetin; “Ben size bir koltuk almanıza hiç bir şey demiyorum o günde burada oyladık geçti gitti, tek bir laf söyledik mi? Ben bir şey söylemiyorum ki, burada çıktıktan sonra olan açıklamayı eleştiriyorum, yoksa 3 tane koltuğu alabilirsiniz ne olacak yani demokratik hakkı. Arkadaşlarda derki bu sefer biz de CHP’lilere veriyoruz oyumuzu derler, gizli oylama yapıyoruz sonuçta. Arkadaşlar söylediğim şey şu, bakın, söylediğimi tekrarlıyorum, bakın azarlamıyorum, Kapaklı’nın siyasi kültürünü başka bir yere taşıyorsunuz. Ona ben diyorum ki gerek yok, böyle bir açıklamaya gerek yok, böyle bir çığırtkanlığa gerek yok. Bu kadar çok seviniyorsanız gelin 23 Nisan da size bir tane koltuk vereyim ben kalkayım otur bu. Yani bunu neden söylüyorum yani bir encümende bir koltuk aldınız diye bu kadar çok seviniyorsanız ben onu eleştiriyorum. Bunda sevinecek bir şey yok. Demin söyledim biz kendimiz size veririz görev. Ben göreve geldiğim ilk günden beri söylüyorum herkese yöneteceğiz herkese ama yeter ki Kapaklı’nın menfaatlerini düşünelim diyorum, Kapaklı’ya hizmet getirelim diyorum benim derdim bu, sizin derdiniz koltuksa bende bunu eleştiriyorum diyorum” şeklinde konuştu.

“YERSİZ OLARAK GÖRÜYORUM”

Sonrasında yeniden söz alan CHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan; “Sevgili başkanım encümenleri diyorsunuz, diyelim ki seçilmişlerden 2 arkadaş iş arkadaşı oluyor ama siz zaten üyelerinize. Onların içinde Cumhuriyet Halk Partisinden olsa ne olacak AK Partisinden olsa ne olacak? Biz bu işleri gayet iyi biliyoruz. Yani burada Cumhuriyet Halk Partisini suçlamak hele hele bu meclise bir günaydın demeden yani ilçe başkanımıza bu tip bir atıfta bulunmanızı ben yersiz olarak gördüm ama bunu başka platformda tartışırsınız. Şunu söyleyeyim inanın buradan çıktım Çerkezköy Belediyesi’nde 2 saat sadece 22D konuşuldu. 22D’ler ilk defa bir kusur olduğu halde biz burada abi-kardeş konuştuk, buradan geçti gitti. Ben bunu 2 ay önce de söyledim siz çok şanslı bir belediye başkanısınız yapmayın burada muhalefet yok bir şey yok yapmayın” ifadelerine yer verdi.

“KAPAKLI’YA DEĞER KATMAYAN HER ŞEYİN KARŞISINDAYIM BEN”

Yani 22D’yi eleştirin yapılan yanlışlar varsa söyleyin bunlardan ben niye gocunayım sonuçta denetim komisyonunun kurulmasının sebebi yanlışları tespit edip kamuoyuna paylaşmak. Burada da denetim komisyonluğu raporu okundu, sorduk söz almak isteyen varsa çıkıp eleştirebilirsiniz. Şimdi arkadaşlar faaliyet raporu başka denetim komisyonuyla alakalı. Faaliyet raporu okunuyor zaten sadece. Şimdi bakın bir şey söyleyeceğim birçok müdürlüğün ihalelerini benim tek tek denetlemem mümkün değil, Denetim Komisyonu işte bunu yapıp bize de raporu veriyor. Bizde ilgili müdürlüğü çağırıp biz de ‘kardeşim sen yanlış yapmışsın bu neyin nesi’ deme şansına erişiyoruz. Bundan neden rahatsız olayım ben rahatsız olmam, siz çıkın burada bizim müdürlüğümüzün yaptığı ihaleler ile ilgili yanlışlar varsa usulsüzlükler varsa söyleyin ben hiçbir müdüre bu ihaleyi şöyle yap bu ihaleyi şuna ver asla demem. Demem çünkü orada bir prosedür var onlar bunu işletiyorlar. Denetim komisyonlarını veya ihale komisyonlarını kuruyorlar ve ihalelerini kendileri yapıyorlar. Dolayısıyla orada ki eleştiri son derece yerlidir, yerindedir eğer gerçekler varsa. Bizde de varsa bunları hasıraltı yapmanıza gerek yok ben bundan gocunmam. Ben burada birlik beraberlikten bahsederken daha 3 yıl gibi bir süre varken ve önümüzde yığınla problemler varken bir encümende görev almanın bu kadar sizi mutlu ettiğini görünce buyurun derim yani 23 Nisan’da koltuğu size vereyim de daha çok mutlu olun. Ben bu açıklamayı talihsiz buluyorum yersiz ve anlamsız buluyorum. Kapaklı’ya bir değer katmadığına inanıyorum. Kapaklı’ya değer katmayan her şeyin karşısındayım ben. Kapaklı’ya bir tane toplu iğne kazandıralım o zaman ben zaten çıkar teşekkür ederim. İlçe başkanınıza da ederim size de ederim hepinize ederim. Daha önce birkaç defa Kazım kardeşimize ettiğim gibi. Ederim yani bundan gocunmam, Kapaklı’nın menfaatine yapılan her şeyden biz memnuniyet duyarız. Mesele bu, burada bir tane koltuk almışsınız hiç önemli değil, isterseniz üçünü de alın gelin yalın bir şey varsa bana da aktarın ben bundan gocunmam son derece şeffaf, renkli bir şekilde yönetmek istiyoruz burayı. Tekrar söylüyorum çocuklarınız orada, çocuklarınıza da 6 ayda bir anket yapıyoruz. Bakın o anketlerde de memnuniyetlerini ölçüyoruz, kendimi de ölçüyorum orada çalışanlara belediye personeline bizimle ilgili düşüncelerini ölçüyoruz. Dolayısıyla biz çok demokrat bir şekilde içeride hem kurumsallaşmayı sağlamaya çalışıyoruz hem de farklı düşüncelerle ekibimizi yönetmeye çalışıyoruz. Bundan gocunmuyorum ben demokrasinin gereği bu. Benim söylediğim başka bir şey sizin söylediğiniz başka bir şey” şeklinde konuştu. Karşılıklı atışmalarla geçen konuşmaların ardından başlayan meclis toplantısında ilgili gündem maddeleri görüşüldü.

İlk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edilen maddeler görüşülerek karara bağlandı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

KOMİSYON KARARLARI OKUNDU

Açılış ve yoklamanın ardından Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kararlar okundu. İnönü Mahallesi 1871 parsel satışı ile ilgili talep komisyonca incelenerek talep konusu parselin bulunduğu alanda 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 22. Maddesi kapsamında kadastro güncelleme çalışmaları yapılmaya başlandığından bahse konu çalışmaların tamamlanmasına müteakip satışa ilişkin konunun yeniden değerlendirilmesinin uygun olduğuna oy birliğiyle karar verildi. Komisyonun almış olduğu karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak Peyzaj Mimarı kadrosunda çalıştırılanların Hazine ve Maliye Bakanlığının 03.03.2021 tarih 5 sıra nolu genelgesine istinaden ücretlerinin yeniden belirlenmesi konusu ile ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİNE KARAR VERİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının oylanmasının ardından İmar Komisyonu kararlarının oylanmasına geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.03.2021 tarih 5317 sayılı ilçemiz

Bahçeağıl, Karlı ve Uzunhacı mahalle muhtarlıklarının talebi doğrultusunda talebe konu olan mahallelerin 5216 sayılı kanunun ek 3 maddesine istinaden kırsal mahalle olarak belirlenmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 24.03.2021 tarih 5175 sayılı şehrin işlek caddelerinden birine İstiklal Marşı Caddesi isimi verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

ŞEHİDİMİZİN İSMİ VERİLDİ

Mimar Sinan Mahallesi Küçük Dilara Sokak isminin 1988 yılında Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde şehit olan Habip Savtekin ismi ile değiştirilerek bahse konu sokağın isminin Şehit Habip Savtekin Sokak olmasının uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. İlçedeki cadde, sokak veya parklardan birine Andımız isminin verilmesinin konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Kararların oylanmasının ardından oturumu sonlandıran Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.            

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!