Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BORÇ YAPILANDIRMASI NASIL OLACAK?

BORÇ YAPILANDIRMASI NASIL OLACAK?
Vergi, prim borçları, köprü ve trafik cezaları yeniden yapılandırılacak. Borçların 18 taksitle ödenmesinin önünü açan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çerkezköy’de Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Emine Fidan Gökalp, konuyla ilgili bilgi verdi.

E-Devlet şifresi ile yapılandırma yapılabileceği bilgisini veren Gökalp; “7256 sayılı vergi borcu yapılandırma işlemi düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanmasıyla birlikte yürürlüğe girdi. E devlet şifresi bu borçları yapılandırmak için geçerli olacak. Gelirler İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılabilecek olan vergi borcu yapılandırma işlemi 18 taksite bölünüp,36 aya yayılabilecek. 2 ayda bir ödenecek” diye konuştu. 

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Hangi borçların yapılandırılacağı hakkında da bilgi veren Gökalp; “GSS, MTV.SGK ve KYK ,Gelir, Kurumlar ,KDV, Özel Tüketim, Gümrük Vergileri, Emlak, Çevre Temizlik, Vergi ,Ceza ve gecikme faizlerini kapsayacak. Faiz ,ödeme şartlarına göre yapılandırmaya eklenecek, ödeme ve borç işlemleri ekranına giriş yapıp, başvuruları ekranında ödeme planlarını seçip işlemlerini gerçekleştirecektir .Yurt dışında bulunan para, altın ,döviz, menkul kıymetler ve diğer sermaye piyasası araçlarını 30.06.2021 e kadar Türkiye’deki banka ve aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler bu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilecek. Kısa çalışma prim desteğini 30.06.2021 e kadar cumhurbaşkanı uzatabilecek. Borç yapılandırması son tarihi 31.12.2020 dir. Trafik para cezaları diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında  %25 indirim yapılması imkanı getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK?

Genel Sağlık Sigortası borçlarında başvuru şartı aranmayacağını da sözlerine ekleyen Gökalp; “Vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yurtiçi üretici fiyat endeksi oranında güncelleme yapılması, vergi aslına bağlı cezaların (Vergi Ziyaı Cezası) tamamının silinmesi, Özel usulsüzlük ve usulsüzlük cezalarının  %50 sinin silinmesi, M.T.V inin borcuna bağlı faizler yerine Yİ-ÜFE , öğrenim veya katkı kredisi borçlarına Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90  indirim yapılması, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde  %25 indirim yapılması imkanı getirildi. 2015 öncesi siliniyor. 31.12.2014 den önce olan 100 lira ve altındaki borçlar siliniyor. İlk taksit ödeme süresi 1 Mart 2021’dir. Bağkur sigortalarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar da yapılandırma kapsamındadır. Genel sağlık sigortası borçları için başvuru şartı aranmayıp, borçlar otomatik olarak SGK tarafından yapılacaktır. İnteraktif vergi dairesi 7256 başvuru formunu doldurabilirsiniz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!