Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“BU SEÇİM, İKTİDARIN KULAĞINI ÇEKME SEÇİMİ”


“BU SEÇİM, İKTİDARIN KULAĞINI ÇEKME SEÇİMİ”
Şehir İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akçay; “Mümkün olduğunca insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bir fırsat olarak görüyoruz bu seçimi. İnsanlarımız bir kulak çekerse, ekonomide çeki düzen verilmesini umuyoruz” dedi.

DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu Şehir İttifakı’nın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akçay, Çerkezköy Ekspres Gazetesi’ni ziyaret ederek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ziyarette Gelecek Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Nadir Tür ve belediye meclis üyesi adayları da yer aldı.

“ÇEKİ DÜZEN VERMESİNİ BEKLİYORUZ”

Gerçekleşen ziyarette yerel seçim çalışmalarını değerlendiren Akçay; “Yerel seçimden çok ekonomik sıkıntılar konuşuluyor. İnsanların birinci önceliği ekonomi olduğu için. Şimdi Ramazan geliyor. İnsanlar eskisi gibi uygun fiyatlı ürün alamıyor. Paranın alım değerinin düştüğünden dolayı insanlarımız sıkıntıda. Zor zamanlar. Özellikle emeklilerimizin çok sıkıntı yaşadığı aşikar. Sadece emeklilik geliri varsa, büyük sıkıntı. Böyle olunca insanlar mutlu değil. Yerel seçim, siyaset de konuşmak çok mümkün olmuyor. Mümkün olduğunca insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bir fırsat olarak görüyoruz bu seçimi. İnsanlarımız bir kulak çekerse, çeki düzen verilmesini umuyoruz” dedi.

“İNSANLARIMIZ HOŞNUT DEĞİL”

Vatandaşların alternatifi olduklarını ve iki parti arasında sıkışmasına engel olmak amacıyla seçime hazırlandıklarına dikkat çeken Akçay; “Derdimiz vatandaşlarımızın üçüncü seçeneği olmak. İktidar ve ana muhalefet parti adayları açıklandığında insanlarımızda mutsuzluk belirdi. İktidar kanadında değerlerin, ilkelerin yozlaştırılması nedeniyle vatandaşlarımızda hoşnutsuzluk var. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Süleymanpaşa’dayken bir konser nedeniyle aldılar görevden, sonra tekrar aday gösterdiler. Bu durumlarda biz de 3 parti bir araya geldik, mukavakat sağladık ve ismim üzerinde, genel merkezimizin onayıyla ilan ettik. Bunların hem maddi imkanları hem de devlet imkanlarını kullanmasından dolayı bunlarla yarışmak zor. Nasıl elde edildiği mümkün olmayan kaynaklarla yarışmak çok zor. Bu seçimleri vatandaşımızın ciddi bir uyarı olarak kullanmamız lazım. Bu olur olmaz ama biz alternatifiz ve buradayız. Takdir vatandaşımızda” diye konuştu.

“VATANDAŞI MUHTAÇ HALE GETİRDİLER”

Belediye başkan adaylarının sosyal yardımları, emekli yardımlarına da değinen Akçay; “Meselenin aslı merkezi hükümet. Milleti getirdiği noktada, yardım alır hale, muhtaç hale getirdiler. İktidar partisinin insanları da diyor ki ‘Emekliye, öğrenciye yardım yapacağız’ zaten sorun sensin. Cumhurbaşkanımız ne açıklama yaptı geçen hafta? Kaynağımız yok dedi. Emekliye zam yaparsak kaynağımız kalmaz, maaşları ödeyemeyiz dedi. Geçen sene kur korumalıya harcadıkları para 1 trilyon dolar. Bugün üreticiden 1 liraya, 2 liraya alınan ürün, markette 45 lira. Pazara uğradık, 1 demet marul 40 lira. 2009’da çıkan 200 lira 130 dolardı. Şimdi 6 dolar, 7 dolar. Hedef koydunuz 2023’te milli geliri artıracağız dediniz. Şimdi ellerinizde bütün imkanlar var. İnsanları kandırıyorlar. Alıştırdıkları bir sürü insan var muhtaç. Alıştırdıkları, rant sağlayan bir sürü insan var. Ya insanlar çok zengin, ya da çok fakir. Ortadirek kavramı kalmadı” dedi. Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam eden ziyaretin ardından Akçay, Çerkezköy’deki çalışmalarına devam etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!