Türkiye’de belediye bünyesinde yem fabrikası işleten tek belediye olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, üreticilerden gelen talepler doğrultusunda yem çeşitliliğini artırıyor. Bu kapsamda fabrikada mısır pelet cips ve arpa ezmesi üretimine başlandı.
Yeni yem ürünleri üreticinin kullanımına sunuldu
Yüzde 100 mısırdan üretilen mısır pelet cipsin, özellikle besi ve süt hayvancılığında enerji kaynağı olarak kullanıldığı belirtilirken, üreticilerden temin edilen arpanın ise işlenerek arpa ezmesine dönüştürüldüğü ifade edildi.
Enerji ve protein kaynağı olarak değerlendirilen arpa ezmesi ile üreticilere farklı yem seçenekleri sunulurken, yeni ürünlerin katkısız olarak hazırlandığı bildirildi.
Üretim kapasitesi 3 kat arttı
TEK Birlik Yem A.Ş.’de son iki yıllık süreçte üretim ve satış miktarının yaklaşık 3 kat artırıldığı belirtildi. Fabrikada hâlihazırda 12 farklı çeşit yem üretilirken, üreticilerden gelen talepler doğrultusunda ürün çeşitliliğinin artırılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
Büyükşehir Belediyesi, üretim kapasitesindeki artışla daha fazla hayvancılık işletmesine ulaşmayı ve kaliteli yem ürünlerini uygun fiyatlarla üreticilerin kullanımına sunmayı amaçlıyor.
“Üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, üreticilerin ihtiyaçlarını sahada dinlediklerini ve gelen talepleri hizmete dönüştürmeye çalıştıklarını belirtti.
Yüceer, “Tekirdağ’da üreticimizin yanında olmak ve üretimin devamlılığını sağlamak önceliklerimiz arasında. Türkiye’de yem fabrikası işleten tek belediye olarak, son iki yılda üretimimizi 3 kat artırdık ve ürün çeşitliliğimize mısır pelet cips ile arpa ezmesini ekledik. Kaliteli ve uygun fiyatlı yemlerimizle üreticimizin maliyetlerine katkı sunuyor, daha güçlü bir tarım ve hayvancılık için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üreten ve emek veren tüm yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.






Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.