Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ÇERKEZKÖY’DE YOGA SEANSLARI BAŞLADI

ÇERKEZKÖY’DE YOGA SEANSLARI BAŞLADI
​​​​​​​Çerkezköy Tepe Emlak Konutları’nda bulunan Kartaltepe Piknik Alanı’nda yoga seansları başladı. 10 kişilik gruplarla verilen seanslarda, uzman eğitmenler meditasyon ve sağlıklı yaşam hakkında vatandaşlara bilgi aktarımında bulunuyor.
MUSTAFA ÇETİN

Çerkezköy’de 10 kişilik gruplar eşliğinde yoga seansları veriliyor. Yaşam Koçu Hatice Çelik eşliğinde verilen eğitimde meditasyon ve sağlıklı yaşam hakkında da bilgi veriliyor.

“YOGA BİR DİN DEĞİLDİR”

“Yoga bir din değildir, herkesi sarıp sarmalayan güçlü bir şifa çalışmasıdır” diyen Yaşam Koçu Hatice Çelik, tüm vatandaşları yoga seanslarına davet ettiklerini ifade etti. Yoga hakkında bilgi veren Çelik; “Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan, dünyanın bütün ülkelerinde, bütün dinlerde, insanlık tarihinde ve gönlünde yer etmiş kadim bir öğretidir. Sizi sizle buluşturur.  Yoga'nın en önemli amacı, zihni sadelik ve huzura ulaştırmak için yenilemektir. Bu huzur hissi Asana (duruşlar) ve Pranayama (nefes) uygulamalarından gelir. Kaslara ve kemiklere baskı yapan diğer egzersiz türlerinin tersine, Yoga vücudu yavaşça canlandırır. Yoga, vücudu yenileyerek zihni modern hayatın hızlı temposundan kaynaklanan olumsuz düşüncelerden uzaklaştırır. Yoga uygulaması, içinizi umut ve iyimserlikle doldurur. Yoga, kusursuz sağlık ve manevi mutluluk yolundaki tüm zorlukların üstesinden gelmenizi sağlar. Yoga, yeniden doğuştur” diye konuştu.

YOGANIN BAŞLICA FAYDALARI

Yoganın faydaları hakkında da bilgi veren Çelik; “Yoga her türlü derdimizde, sıkıntımızda, hastalığımızda ve sağlığımızda bize yardımcı olan bir öğreti, çalıştıkça bize mutluluk, sevinç, huzur veren, yaşadığımız bütün sıkıntıları diğer insanlara göre daha rahat atlatmamızı sağlayan, tamamen olumlu hayata hazırlayan en güzel çalışmadır. Esenlik ve ideal sağlık kazandırır, bedeni ve zihni güçlendirir. Yoganın bilinen çok fazla yararı vardır. Araştırmalara göre bazı rahatsızlıklarda yoga rahatlatıcı ve iyileşme sürecinde destekleyicidir. Yoganın bilinen başlıca faydaları ise; Enerjinin, gücün, dayanma sınırının ve tahammülün artması. Vücuttaki kıvraklığın ve esnekliğin artması. Hafızayı, zihinsel güçleri, kendine güveni, kararlılığı yükselten esneklik, uyanıklık ve uyum sağlama yeteneğinin artması. Nefes almanın, metabolizmanın, dolaşımın, sindirimin ve iç salgı bezlerinin faaliyetlerinin artması. Ağrıları, sızıları ve çeşitli hastalıkları da içeren fiziksel bazı engelleri kaldırmaya yardımcı olacak kasların, iç organların, bağların ve tendonların uyarılmasıdır” ifadelerine yer verdi.

“ZİHNİNİZ STRESTEN KURTULUR, ESENLİK, HUZUR VE SÜKUNETLE DOLAR”

“Yoga'nın en önemli amacı rahatlatmak, bedeni ve aklı güçlendirmektir” diyen Çelik konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Yoga uygulamalarında kullanılan diyafram nefesi ile düşünsel, duygusal ve fiziksel stresin azaldığı bilinir. Yoga duruşlarında yavaş ve çaba gerektirmeyen nefes, vücut hücrelerine huzur getirir, yüz kaslarını rahatlatır ve göz, kulak, burun, dil ve deri gibi algılama organlarındaki gerilimi uzaklaştırır. Böylece tüm düşünceler durgunlaşır. Zihniniz stresten kurtulur, esenlik, huzur ve sükûnetle dolar” dedi.

 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!