Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY MECLİSİ İKİNCİ OTURUMU DA TAMAMLANDI

ÇERKEZKÖY MECLİSİ İKİNCİ OTURUMU DA TAMAMLANDI
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Şubat ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu pandemi tedbirleri kapsamında Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıda esnafa verilecek destek kapsamının genişletilmesiyle ilgili gündem maddesi meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu.

Açılış ve yoklamanın ardından Çerkezköy Belediyesi’nin Şubat ayı Meclis toplantısında ilk olarak bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 15.01.2021 gün ve 07 sayılı parka isim verilmesi konusu görüşüldü. Yapılan görüşmeler neticesinde Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 51. Sokak’ta bulunan parka Şehit Ilgar Özkan Parkı isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belediye Meclis gündeminin 2. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 25.01.2021 gün ve 5 sayılı ek bütçe yapılması hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, İşletme Müdürlüğü için 2 milyon TL ek Gelir ve Gider Bütçesi yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27.01.2021 gün ve 9 sayılı plan değişikliği konusu görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündemin 4. maddesinde yer alan ve bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 27.01.2021 gün ve 3 sayılı Belediye hisseleri konusu görüşüldü ve 2 adet Belediye hissesisin satışı oy birliği ile kabul edildi.

TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Gündemin son maddesinde genelge ile kapatılan iş yerlerine destek verilmesi konusu görüşüldü. Daha önce kapatılan kıraathane, kahve, halısaha gibi işletmelere verilecek olan desteklerin kantinci ve çay ocaklarına verilmesi ile ilgili gündem maddesinde söz alan AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adem İçli; “Sonuçta bu insanların bir ailesi bir evi var, bu sebepten dolayı biz tekrar gözden geçirilerek, tekrar düşünülerek meclisimizin karar vermesini istiyoruz. Bu konudaki tutumumuz okul kantinleri konusunda özellikle desteklenmesi. Yani çay ocakları kısmen açık olduğundan dolayı çok sıcak bakmıyoruz ama onların da desteklenmesi gerektiği kanaatine varmıştık. Bu yönergeyi o yüzden vermiştik. Bölgemizde kantin olup, bunların kapalı olup ve bunların tamamının ev geçindirdiğini göz önünde bulundurularak meclisimizin tekrar bunu gözden geçirmesi ve bir karar vermesini arz ederim” diye konuştu. Belediye Meclis Başkanvekili Cengiz Memiş, kantincilerin kapalı olduğu sürece kira vermediğini ve mağduriyetlerinin bir şekilde giderildiğini ifade ederek, konuyla ilgili birçok mağdur esnafın olduğunu belirtti ve şöyle ekledi; “Giyim eşyası satan yerlerinde hacmi düştü, bu işin arkasını toplamaya kalkarsak bizim bütçemizin dışında rakamlar oluşuyor. Zaten bununla ilgili konuştuk. Karar da oy birliği ile alınmıştır” ifadelerine yer verdi. Tekrar söz alan Meclis Üyesi Adem İçli ise ilçede 41 adet kantin işletmecisi olduğunu belirterek; “Şimdi burada 41 adet kantinden bahsediyoruz. 41 aileden bahsediyoruz ki bunun bir yükü belediyemizin bütçesine olmayacağını düşünüyoruz. Kaldı ki böyle bir mağduriyeti olan sınıf varsa tekrar bunları gözden geçirip çalışma ruhsatlarını göz önüne alıp bunlara da destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizlerde belki eksik gördüğümüz hususlar vardır, yalnız bu kantinler konusunda tamam, yani az önce ifade ettiğiniz giyimcidir, restorandır bunlar da sonuçta paket servisi, gel al gibi işletmeleri devam eden esnaflar. Yalnız kantinler tamamen kapatılmış bu konuda mağdur olmuşlardır. Bu sebepten dolayı verdik, komisyonumuz oy birliği ile uygun görülmemiş demiş ama biz meclis olarak tekrar b unu gözden geçirmeyi tavsiye ediyoruz yani en azında 41 tane kantinimizin bu konuda destek verilmesi görüşündeyiz” şeklinde konuştu.

“İŞİN SONU GELMEZ”

Sonrasında söz alan CHP Meclis Üyesi Bulut Becerik; “Sadece hukuki boyutunu değerlendirmekten ziyade geçen oturumda da izah etmeye çalıştım. Bildiğiniz üzere önergeyi bizim grup vermişti bu 2 bin lira destek yapılması hususunda. Ben Adem beyin talebinin iyi niyetine inandığım için katılıyorum. Tabi ki bizim kantin işletenlere ya da kantin işleten kişilerin ailelerine karşı özel bir engelleme kastımız yok. Ama sevkiyat bazında tek tek buna indirgediğimizde bu işin sonu gelmez. Yani bizim 2 bin lira yardımı yapmaktaki niyetimiz neydi genelgeye dayanarak bir karar almıştık ve mahalli müşterekte buluşulması gerekiyordu hizmet anlamında. Bu sebeple bazı sektörleri de dışında tutmak zorunda kaldık. Şayet kanunla kapatılmış şeklinde yorum yapılıyorsa, otellerde kapalı, sauna, hamam, masaj salonu tarzı işletmelerde kapalı” şeklinde konuştu. Tartışmalar sürerken ilgili gündem maddesinde oylamaya geçildi. Gündemin son maddesi olan bazı Meclis Üyelerinin imzalarını taşıyan çay ocakları ve okul kantinlerine destek verilmesi hakkındaki önerge görüşülerek, pandemi döneminde çay ocaklarının kısmen açık olması ve okul kantinlerinden Milli Eğitim Müdürlüklerinin kira almaması nedeni ile oy çokluğu ret edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Meclis toplantıları sona erdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!