Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇETİN: “KAPAKLI’DA BİRÇOK İLKİ BAŞARDIK”

ÇETİN: “KAPAKLI’DA BİRÇOK İLKİ BAŞARDIK”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilçede devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2 yıllık görev süresince yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Çetin, ilçede ciddi bir altyapı ve üstyapı çalışmaları başlattıklarını, ilçede birçok ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Millet Bahçesi ve Yıldızkent Kavşağı Projesi’nde de belli bir noktaya geldiklerini ifade eden Çetin, süreci yakından takip ettiklerini de söyledi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 2 yıllık görev süresi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“BELLİ BİR NOKTAYA GETİRDİK”

Yıldızkent Kavşağı ve Millet Bahçesi hakkında konuşan Çetin, son durumu şu sözlerle aktardı; “Yıldızkent Kavşağı ve Millet Bahçesi. Bu 2 projeyi belirli bir noktaya getirdik. Talihsiz bir dönem yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde bazı işler ağır işliyor. Şu anda pandemi süreçleri yavaşlattı. Tekrar tekrar durumun üzerine gidiyoruz. Bayağı bir yol aldık. Millet Bahçesinin içerisinde bir alanı da belediye hizmet alanına aldık. O alan mahkemelikti. Mahkeme sonlandı. Büyükşehirle ilgili durum vardı onda sonuç alamadık. Süreci takip ediyoruz. 1 sene içerisinde tamamlanacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Termal sıcak su projesi hakkında da bilgi veren Çetin, hedeflenen sonuçlara ulaşıldığında Kapaklı’ya değer katacağını söyledi. Termal sudan hem belediyeye hem de tarımla uğraşan vatandaşlara fayda sağlayacağını söyleyen Çetin, süreci yakından takip ettiklerini ifade etti.

“ŞEHİR PLANLAMASI YAPIYORUZ”

Hızlı trenin Kapaklı’ya değer katacağını belirten Çetin; “Bir diğer konu da hızlı tren konusu. Buradaki sanayicilerimizin ürünlerini yurtdışına ulaştırabilmesi için güzel bir proje olacak. Bir de yaklaşık 8 milyon metrekarelik alanda sanayi kuruluşlarımızın taleplerini karşılayacak bir turizm, yani bacasız sanayi yapılacak bir proje düşünüyoruz. Bir de 1 milyon 700 bin metrekarelik alanda 50 bin vatandaşımızın yaşayacağı bir şehir planlaması amaçlıyoruz. Altyapılarını tamamladık, planlarını yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLMASIN DİYE ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Erbay Caddesi’ndeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Çetin; “Yağmurlar yağdığında sel baskınları oluyor ve vatandaşlarımız mağdur oluyor. Biz de yağmur suyu hattı çalışması yapıyoruz. Pazar kurulduğu yere giden hatta çalışma başlatıyoruz. Çünkü orada yağmur yağdığında nehirden dolayı pazara gidemiyoruz. Bizim sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen vatandaşlar mağdur olmasın diye çalışma başlattık. Biz şunu yapmıyoruz ‘Burası bizim ilgi alanımızda değil, biz burayla ilgilenmeyeceğiz’ diye. Kadir başkanla defalarca görüştük. Konu şöyle gelişti, TESKİ oraya girdi 2 ayda çıkacağız dedi. Ama müteahhit para alamadığı için işi bitiremedi. Elektrik direklerini de yer altına alınması için Kadir başkanımızla görüştük. TREDAŞ’la bugün görüştüm, yarın başlayacaklarını söylediler” diye konuştu.

“KALDIRIMSIZ SOKAK KALMAYACAK”

Kapaklı’da altyapının yanı sıra üst yapı seferberliğinin de başladığını sözlerine ekleyen Çetin; “Biz 40-50 kilometre kilit taşı yapıyoruz. 30 kilometre kaldırım yapıyoruz. Arkadaşlara talimat verdim, kaldırımı olmayan bütün sokaklara kaldırım yapıyoruz. Daha önce toprak yol olan yerlerin tamamını kilit taşı yaptık. Pınarça’nın yollarının tamamını bitirmiş olacağız, geniş olan yollara da kaldırım yapacağız. Karaağaç’ta da hummalı bir kilit taşı çalışması yaptık. Havaların ısınması ile birlikte asfalt yol yapacağız. Önemli caddelerin altyapıları tamamlandığında da oralara da çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı

“İLÇENİN SİLÜETİ DEĞİŞECEK”

Film platosu projesi hakkında da bilgi veren Çetin; “Film platosu yerinin teslimi yapıldı. Projeyi hayata geçirmek için planlamalarını yapıyorlar. Bungalov evlerin imalatlarına başladıklarını söylediler. Konaklama evleri sanırım 1 yıl içinde tamamlanır, 1 buçuk yıl içinde de oraya güzel bir proje tamamlanacak” diye konuştu. Pınar Bulvarı’nda cephe iyileştirme çalışmalarının da yazın başlayacağı müjdesini veren Çetin, hem ilçenin silüetini değiştirecek hem de ziyaretçi alacak estetik bir yapı ortaya koyacaklarını kaydetti.

“BİRÇOK İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kapaklı’da birçok ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Çetin; “Tenis kortu, Kreş bakımevi, kütüphane Kapaklı’da ilk. Kapaklı’ya birçok ilki kazandırdık. Bunların yanında 5’i okul bahçesinde olmak üzere 6 halı saha, 6 da basketbol sahası yaptık. Büyükşehir’den iki ilçenin ortak kullanacağı bir otogar talep ettik. İnşallah yapar. Biz ilçe belediyesi olarak çok ciddi bir seferberlik başlattık. Hem yollarımızı hem de altyapılarımızı bir an önce bitirmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl 6-7 adet yeni park yapılacak” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!