Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇETİN: “ORADA YAPILAN TERBİYESİZLİK, USÜLSÜZ BİR ŞEY”

ÇETİN: “ORADA YAPILAN TERBİYESİZLİK, USÜLSÜZ BİR ŞEY”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Saray Belediyesi’ne ait olduğu iddia edilen bir araca Kapaklı Belediyesi’nin çöp konteynırlarının yüklenmesine yönelik iddialara açıklama yaptı. 22 Nisan’da görüntülerin kendilerine ulaştığını ifade eden Çetin; “Saray Belediyesi’ni zan altında bırakmaya gerek yok. Hele hele bir belediye başkanını bu anlamda suçlamaya gerek yok. Çok büyütülecek bir konu olarak da görmüyorum” dedi.

Saray Belediyesi’ne ait bir kamyonete Kapaklı Belediyesi’nin çöp konteynırları yüklenerek taşındı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Saray Belediyesi’ni zedelememek lazım. Belediye Başkanına da bu anlamda çamur atmamak gerekiyor. Hiçbir belediye başkanı, ‘git oradan bul da buraya çöp konteyneri getir’ demez” dedi.

“MUHTARLIK KANALIYLA GÖRÜNTÜLER BİZE ULAŞTI”

Çetin, 22 Nisan’da görüntülerin kendilerine ulaştığını belirterek; “Ayın 22’sine ait bu görüntüler. Muhtarlık kanalıyla geldi bize. O bölgeden sık sık çöp konteynerlerinin azaldığı şeklinde şikayetler vardı. Muhtarımız görüntülere ulaşmış, bana gönderdi. Ben de arkadaşlarla paylaştım ve bununla ilgili araştırma yapılmasını istedim. Arkadaşlar incelemeye başladı. Açıkçası bu görüntülerin kamuoyunda çok yer almasını da arzulamıyorum. Birisi eğer ki yaptıysa bunu oradaki araç şoförü ile personel yapmıştır. Burada bir kurumu zedelemeye, Saray Belediyesi’ni zan altında bırakmaya gerek yok. Hele hele bir belediye başkanını bu anlamda suçlamaya gerek yok. Çok büyütülecek bir konu olarak da görmüyorum” diye konuştu.

“TERBİYESİZLİK”

Çöp konteynırlarının kendilerine ait olduğunun altını çizen Çetin; “Bu mümkün değil. Neden mümkün değil? Orası zaten bizim ilçe sınırlarımız içerisinde olan bir alan, ben çöp konteynerine de görsel olarak baktığımda bizim kendi ürettiğimiz çöp konteyneri olduğunu anlıyorum. Mesela bizim çöp konteynerimiz amatörce atölyelerimizde yaptığımız konteyner, anlaşılıyor. Ama olabilir, belki de Saray Belediyesi yazıyordur. O zaman onu sorgulamak lazım. Ben zaten bilgilere ulaştığımda Özgen başkan ile konuşacaktım konuyu. Konu çok çabuk yayıldı. Bu noktada Saray Belediyesi’ni suçlamak da istemiyorum. Oradaki çalışanın yaptığı bir terbiyesizlik diyebilirim. Adını da bulamıyorum, usulsüz bir şey” dedi. Saray Belediyesi’nin de konuyla ilgili araştırmalarını sürdürdüğünün altını çizen Çetin; “Onlar da bu konu ile ilgili bir çalışma yürütüyorlarmış. Görüntüler belli zaten, aracın plakası belli. O arkadaşları çağırırsa belediye, zaten mutlaka doğru bilgiyi alır. Bizi ilgilendiren kısmı, biz kendi imkanlarımızla üretiyoruz bu konteynerleri, vatandaşımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Saray Belediyesi’nin böyle bir ihtiyacı varsa biz onlara da katkı veririz” diye konuştu. “Saray Belediyesi’ni zedelememek lazım” diyen Çetin; “Belediye Başkanına da bu anlamda çamur atmamak gerekiyor. Hiçbir belediye başkanı, ‘git oradan bul da buraya çöp konteyneri getir’ demez” şeklinde konuştu.

“ÇOK BÜYÜTÜLECEK BİR MESELE DEĞİL”

Sadece Karlı Mahallesi’nde değil, ilçe genelinde zaman zaman kaybolan çöp konteynerlerinin olduğunu, bu durumlarda da bölgeye yeni çöp konteynerleri koyduklarını belirten Çetin, “Şimdi şöyle bir sisteme geçiş yapmaya çalışıyoruz. Çöp konteynerine barkod tanımlaması yapıp çöp arabasına da barkod okuyucu koyup sistem üzerinden takip edeceğiz. Sahada kaç tane çöp konteynerimiz var, araç kaç kilometre gidecek, kaç konteyner boşalttıktan sonra araç dolmuş olacak bunları takip edeceğiz. Bu ara hangi mahallede ne kadar çöp üretiliyor, onun üretimini organize etmek ile ilgili çalışmalarımız var. O zaman bütün çöp konteynerlerini tek tek kodlamış olacağız. Azalan konteyner olduğu zamanda resmi olarak tespit edebileceğiz. Şu anda daha çok vatandaştan gelen şikayet ile tespit edebiliyoruz. Bunu Karlı Mahallesi’nde muhtarlığımız tespit etmiş. Bana ilettiler. İşin yasal sürecini avukatımız takip ediyor. Öğrendiğim kadarıyla Saray Belediyesi de bununla ilgili soruşturma başlatmış, başkan talimat vermiş. Kamuoyunda yer alan AK Partili belediye-CHP’li belediye tartışmalarını da doğru bulmuyorum. Bunlar toplumu kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Saray Belediyesi’nin ihtiyacı varsa elimizden geleni yaparız. Bir meclis kararı çıkartırız, onlara göndeririz. Bunlar belediyeler arasında yardımlaşılabilecek konular. Çok büyütülecek meseleler değil” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!