Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

CHP’DEN ATA’YA SAYGI NÖBETİ

CHP’DEN ATA’YA SAYGI NÖBETİ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84.yıldönümü nedeniyle CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından Ata’ya Saygı Yürüyüşü ve Ata’ya Saygı Nöbeti gerçekleştirildi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda buluşan partililer Cumhuriyet Meydanı’na meşalelerle birlikte yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Hüseyin Ülger ve yönetimi ile Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç ve yönetimi ve partililer ile geniş bir halk kitlesi katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Hüseyin Ülger, günün anlam ve önemine yönelik şu konuşmayı gerçekleştirdi; “Benim iki büyük eserim var, biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir diyen partimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu gün aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edişinin 84.Yılı. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, sevgiyle, minnetle ve özlemle anıyoruz. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma ve aydınlanma hareketini başlatarak ulusuna çağdaş dünyanın kapılarını açmış olan Ata’mızı, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimizin görevi; Atatürk ve büyük eseri Cumhuriyet’i daha iyi anlamak, Cumhuriyet’in kazanımlarını korumaktır. Bugün buna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız" O, yok olma sürecine girmiş bir imparatorluktan, ulusal egemenliği temel alan, çağdaş bir devlet ve toplum yaratmış ve devrimleriyle de bunu taçlandırmıştır. Cumhuriyet ile birlikte; bizler bağımsızlık, özgürlük aşkını, birey-yurttaş olma bilincini öğreten; ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki ilerlemelerle çağdaş dünyanın kapılarının açılmasını sağlayan; büyük önder rahat uyu. Düşüncelerin ışığında kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: İki Mustafa Kemal vardır. Biri karşınızda duran ben, et ve kemik, fani Mustafa Kemal, ikinci Mustafa Kemal, onu ben tarif edemem. O sizin, cümleniz. Fani olmayan, yaşaması ve muvaffak olması mukadder olan Mustafa Kemal o dur. Atatürk fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerdedir. O devrimdir, yenilenmelidir, medeniyettir. Atatürk tepeden tırnağa hürriyettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Başarılı olmaları alın yazılarında olan Mustafa Kemaller ne seni unuturlar ne de yaktığı özgürlük ateşini söndürürler. Ne bu ülkeden vazgeçerler ne de başka ulusların kaderi üzerinde zar atarlar. Ne sömürürler ne de sömürülmeye izin verirler. ‘Büyük ölülere matem gerekmez. Fikirleri gerekir.’ düşüncesiyle, CHP Çerkezköy İlçe örgütü olarak sonsuzluğa geçişinin 84. yılında Atamızı saygıyla, rahmetle, sevgiyle ve minnetle anıyor, daima izinde olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

“İYİ Kİ ATAMIZ, İYİ Kİ ÖNDERİMİZ”

Sonrasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan; “10 Kasım 1938 saat 9’u 5 geçe hayata gözlerini yuman, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 84. Yılında saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Ata’mızın ölüm yıldönümünde, bizler de minnetimizi, sevgimizi ve hüznümüzü dile getirmek için huzurunda toplandık. Atatürk’ü gerçek manada anlayabilmek için onun hayatına bakmak, neler yaptığını, neyi hangi düşünceyle yaptığını iyi analiz etmek gerekir. Onun düşünce ve devrimlerinin temelinde ‘Tam bağımsızlık ve özgürlük’ aşkı yatar. Ata’mızın kurtuluş savaşı ile vermiş olduğu büyük mücadelesi, genç Türk Devleti için en acil ve önemli ihtiyacın ‘Tam bağımsız ve özgür bir cumhuriyet düzeni’ olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. O sadece arkasından ağlayan bir milleti özgürlüğüne kavuşturan bir lider değil, dünyanın kaderine etki eden büyük bir dehaydı. Kurtuluş Savaşı’nda denize döktüğü Yunanlılar tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Ulu Önder yaşama gözlerini yumduğunda haberi bütün dünyada yankılandı. Yerel ve dünya basını, dönemin gazetelerinde sayfalarca yer ayırmıştı Atatürk’e. Bizler ne şanslıyız ki; özgürlüğün sembolü, milletlerin kendisine örnek aldığı yüce bir lider olan Atatürk, bizim önderimiz. Bizler Atatürk’ü göremedik. Ama şu sözlerini de hiçbir zaman unutmadık; ‘Beni görmek demek sadece yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir’ Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında yaşayan bu millet onun yüzünü göremiyor belki; ama vasiyet ettiği gibi onu anlıyor ve hissediyor. Evet bizler Atamızın sözünü yerine getirmek, ilkelerini yaşatmak için daima çalıştık ve yılmadan da çalışacağız. İyi ki bizim Atamız, iyi ki bizim liderimiz, iyi ki bizim önderimiz. Sonsuz saygı, sevgi, rahmet ve minnetle” diye konuştu.

“YOLUMUZA VE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Son olarak konuşan CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aytekin Şahinkaya; “Yaptığımız basit bir nöbet değildir. Yaptığımız Mustafa Kemal’i unutturmak isteyenlere karşı bir meydan okumadır. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi o büyük Kuvay-i Milliyeciler gibi elimizde aydınlanmanın meşaleleri ile yeniden kurtuluş mücadelesini başlatma kararlılığında olduğumuzu dosta, düşmana, bir kez daha hatırlatmak için burdayız. Bizler Mustafa Kemal’in ilkeleri ile büyüyor, Mustafa Kemal’in ilkeleri ile yürüyoruz. Onun bize mirası olan Türkiye Cumhuriyeti için hala bir arada mücadele ediyoruz. Bu onurlu ve şanlı mücadelemiz gelecek nesillere aktarılmaya devam edecektir. Bizler zorluklar karşısında yılmadan 1938’de sadece bedenen aramızdan ayrılan bir çift mavi göz ışığında yolumuza ve mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Atatürk’ün video filmi katılımcılara izletildi. Zeybek gösterisinin ardından ise Atatürk’ün huzuruna karanfil bırakıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!