Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

CHP’DEN EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ÖZEL PROGRAM

CHP’DEN EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ÖZEL PROGRAM
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli öğretmenleri ilçe teşkilatında ağırladı. CHP İlçe Başkan Vekili Hüseyin Ülger, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Öğretmenlik, fedakârlık üzerine inşa edilen bir meslek. Öğretmenlerimizden öğrenecek çok şeyimiz var. Öğretmenlerimiz bizlerin baş tacıdır.” dedi.

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen programa; CHP Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Hüseyin Ülger, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve emekli öğretmenler katıldı.

“ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEK”

Programda emekli öğretmenler meslekteki anılarını anlattı. Programda konuşan CHP İlçe Başkan Vekili Hüseyin Ülger, “Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslek. Fedakârlık üzerine inşa edilen bir meslek. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Dünyanın her tarafından öğretmenler, insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır’ sözü ile öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır. Ben programımıza katılan tüm emekli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz, bilgi ve tecrübeleri ile bize ışık oluyor, yol gösteriyor. Öğretmenlerden öğrenecek çok şeyimiz var. Öğretmenlerimiz bizlerin baştacıdır” dedi.

“KÜLTÜR VE MEDENİYETİN TEMELİ ÖĞRETMENDİR”

Ülger’in ardından emekli öğretmenler adına konuşan emekli öğretmen Muharrem Soyak da “24 Kasım, Millet Mektepleri’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde ‘Başöğretmen’ sıfatı alması dolayısıyla 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en ön önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. O yeri doldurulamaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim ve öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir” dedi. 

“ÖĞRETMENE VERDİĞİMİZ DEĞER ORANINDA ARTACAK”

Soyak; “Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği önem ile anlaşılmaktadır” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü, “Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız, eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında artacaktır. Bunu başarmak için fedakârca çalışan öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vecizeleri ile sözlerimi tamamlamak istiyorum: ‘Dünyanın her tarafından öğretmenler, insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır’, Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyet’in fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz’ Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, öğretmenlerimize başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat eden tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. Öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntılara değinen emekli öğretmen Yıldırım Karaoğlu da “Eskiden öğretmenler daha nitelikliydi. Ayrıca öğretmenlere daha fazla değer veriliyordu. Eskiden biz öğretmenlerimize saygı duyar, konuşmaya çekinirdik. Artık öyle bir şey yok” diye konuştu.

SOYAK, SAZIYLA SÖZÜYLE GECEYE RENK KATTI

Değerli emekli öğretmenlerin yer aldığı programda sazı eşliğinde seslendirdiği türkülerle gece renk katan emekli öğretmen Muharrem Soyak, gecede kendi bestelediği öğretmen şarkısını da seslendirerek büyük beğeni ve alkış aldı. Gecenin sonunda CHP İlçe Başkan vekili Hüseyin Ülger ve ilçe yönetimi öğretmenlere çiçek, fincan ve Nutuk hediye ettiler. Program günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!