Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇOCUKLARIMIZ KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR

ÇOCUKLARIMIZ KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR
Çerkezköy Cumhuriyet Mahallesi Tepe bölgesinde oturan veliler 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesi Tepe Emlak Konutlarından Ambardere’deki okullara direkt seferlerin kaldırılmasına tepki gösterdi.

Veliler adına basın açıklaması yapan Özgür Karakulak, “Okullarımızın bir kısmı ilçe merkezinden uzak bir bölgede inşa edilip öğrencilerimizin burada öğrenim görmesi sağlanmaya çalışılmıştır. Bu dönem zarfında ilk yılda Çerkezköy Cumhuriyet Mahallesi öğrencilerimiz için sabah saatlerinde 2 halk otobüsünün öğrencilerimizin ulaşımını kolaylaştırmak adına ek sefer ilave edilmiş okula gidiş ve geliş kolaylığı sağlanmıştı. Bildiğiniz üzere okumak her Türk vatandaşının yasal hakkıdır.  Ulaşım hakkı, en temel haklar olan çalışma, sağlık, eğitim ve kültürel yaşama katılma gibi diğer kamusal haklar ile doğrudan ve açık bir ilişki içindedir. Bu bakımdan diğer haklara erişmeye aracılık eden temel bir insan hakkıdır. Kamuya ait alanda gerçekleşen niteliği ve insanların şu ya da bu şekilde toplum yaşamına

katılmak için kullanmak zorunda olduğu ulaşımın,"kamusal bir hak" olduğu açıktır. Öğrenciler, kadınlar, engelliler, çocuklar gibi farklı toplum kesimlerinin ulaşım alanında yaşadığı hak mağduriyetleri ve engeller, bu kesimler için daha yıkıcı sonuçlar doğurmakta ve diğer kamusal hak ve hizmetlerden yararlanmayı engellemektedir” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR”

Karakulak, “Ulaşım koordinasyon merkezi tarafından toplu taşıma ile ilgili alınan kararlar,  belediyeler ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgililer için bağlayıcıdır. Bu çerçevede ulaşım hizmeti de bir haktır. Yarınımız olacak bu çocuklarımız şuan itibariyle bu haklarından mahrum bırakılmıştır. Yaşadığımız bu zorlu ekonomik koşullarda çocuklarımız kaderlerine terk edilmiştir. Okula gitmek için 2 vasıta değiştirmek  ekonomik açıdan biz aileleri zor durumda bırakırken çocuklarımız için zaman kaybına ve motivasyon eksikliğine sebep olmaktadır. Önümüzde soğuk kış aylarının da olduğunu düşünürsek bu şartlarda eğitim ve öğretim çok daha zorlu bir hale gelecektir. Biz veliler  kendi bölgemizde değil Çerkezköy genelinde ulaşım hakkından mahrum kalan tüm öğrenci ve velilerimiz adına buradan talepte bulunuyoruz. Bu haklı talebimiz; haklısınız gereğini yapacağız denip sırtımız sıvazlanıp geçiştirilecek bir mesele değildir, ivedilikle konu ele alınıp bir an önce sorunun çözülmesi için gerekenin yapılması arzusundayız. Kamuoyuna saygıyla sunarız” dedi. Velilerin yanında olduklarını söyleyen Türkiye İşçi Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Erol Özkan da, konuyla ilgili çözüm getirilmesi ve vatandaşların ulaşım hakkının verilmesi gerektiğini belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!