Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

DEPREMZEDELERİN OTELDEN ÇIKARTILMA KARARI TEPKİ ÇEKTİ

DEPREMZEDELERİN OTELDEN ÇIKARTILMA KARARI TEPKİ ÇEKTİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından depremde zarar gören vatandaşların 14 Mayıs genel seçimlerinin ardından bulundukları otelden çıkartılmasına tepki yağdı. Sosyal medya üzerinden ‘Büyükşehir belediyesi AK Parti’ye oy veren depremzedeleri cezalandırdı’ yorumlarına yol açan karar için büyükşehir belediyesi de açıklama yaptı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyerek büyük bir yıkıma neden olan 6 Şubat depreminde zarar gören vatandaşları misafir etmek üzere, merkezde otel tutmuştu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Satınalma Şube Müdürlüğü tarafından 13 Şubat 2023 tarihinden 13 Ağustos 2023 tarihine kadar depremzedelerin konaklaması için hizmet alımı sözleşmesi yaptığı belirtilmişti. Hizmet süresinin sona ermemesine rağmen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmetin sonlandıracağına yönelik otele asılan duyuru tepki topladı. Otele asılan duyuruda; “Saygıdeğer misafirlerimiz, Büyükşehir Belediyemiz tarafından depremzede vatandaşlarımıza verilen geçici konaklama hizmeti 21.05.2023 tarihinde (Pazar günü) sonlandırılacak olup, bu tarihten sonra geçici konaklama hizmeti verilmeyecektir. Bilgilerinize sunulur” denilmişti.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Otele asılan yazının sosyal medyada yayılmasıyla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tepki yağdı. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak; “CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığınca bugün basına ve sosyal medyaya yansıyan ve akıl tutulması tabiri ile dahi açıklanamayacak olan depremzedelerin konakladıkları pansiyondan çıkarıldıkları haberini şaşkınlık ile öğrendik, güzel Tekirdağ’ımızı ülke gündemine böylesi büyük bir utanç ile düşmüş olmasının mahcubiyetini hissediyoruz. İlk öğrenildiği andan itibaren AFAD'ın devreye girmesi ile depremzedelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçilmiştir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarını düstur edinmiş olan Cumhurbaşkanımız liderliğinde devletimiz hiçbir vatandaşını yalnız bırakmayacaktır” dedi.

ŞENTOP; “İNSANLIK AYIBIDIR”

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da konuyla ilgili olarak; “Depremde mağdur olmuş kardeşlerimize kullandıkları oyları sebebiyle yapılan yakışıksız eleştirileri, gösterilen tahammülsüzlüğü ve tahkir edici ifadeleri şiddetle kınıyorum. Hele, memleketim Tekirdağ'da, depremzede kardeşlerimizin barındıkları yerlerden, seçim sonrasındaki tablo üzerine, ani bir şekilde çıkartılmaya çalışılması çok vahim bir durumdur. Bu milli irade hazımsızlığının ötesinde bir insanlık ayıbıdır. Devletimiz her türlü imkanlarıyla, her yerde olduğu gibi Tekirdağ'da da depremzede kardeşlerimizin yanındadır. Herkes müsterih olsun” ifadelerine yer verdi.

YÜKSEL, ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de; “Depremzedelerimiz milletimizin bizlere emanetidir. Emanet başımızın üzerinedir! Milletin emanetine sahip çıkmayan Kılıçdaroğlu CHP’sinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini kınıyor, bu hadsizliği yapan zihniyeti hemşehrilerimizin vicdanına sevk ediyorum” dedi.

AFAD, VALİLİKTEN OTEL TAHSİS EDİLMESİNİ İSTEDİ

AFAD Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere hizmeti sonlandıracağını bildirmesi üzerine Tekirdağ Valiliği’ne bir yazı yazarak, depremzedelerin masrafları ödenmek kaydıyla otel tahsis edilmesini istedi. Yazıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın bir yazı gönderdiği belirtilerek, "İlgili yazıda 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle barınma ihtiyacı duyan afetzedelerimizin Süleymanpaşa ilçesinde kiralanan otelde masraflarının bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince karşılandığı ancak 21.05.2023 tarihinden itibaren afetzedelere verilen geçici konaklama hizmetinin sonlandırılacağı bilgisi alınmıştır. Asrın felaketine maruz kalan afetzedelerimizin milletimizin ve devletimizin emaneti oldukları hassasiyetiyle konaklama ve diğer ihtiyaçlarının tamamının karşılanması, misafirlerimizin ne zaman isterlerse o zamana kadar konaklayacakları şekilde bedeli ödenmek kaydıyla otel tahsisinin sağlanması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini önemli rica ederim” denildi. Tekirdağ Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Devletimiz; Valiliğimiz, AFAD ve diğer kurumlarıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan, konuyla ilgili olarak; “Vatandaşlarımıza önemle duyurulur” başlığıyla yapılan açıklamada, “11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından belediyemiz tarafından misafir ettiğimiz depremzedeler üzerinden çirkin bir algı ve karalama kampanyası gerçekleştirilmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, depremin ilk anından itibaren Tekirdağ’daki tüm yatırımları durdurmuş ve bölgeye yönelik olarak tüm imkânlarını seferber etmiştir. Ayrıca Tekirdağ ili sınırları içerinde depremzedelerin OTEL kiralamak suretiyle tüm ihtiyaçlarını karşılayan tek kamu kurumudur. Ve bu durum AFAD ve Valiliğin öncelikli görevi olmasına karşın bölgede barınma ihtiyacının yeterince karşılanamaması sebebiyle, Büyükşehir Belediyemiz tarafından inisiyatif alınarak depremzede kardeşlerimizin mağduriyetini gidermek adına siyaset üstü bir anlayışla gerçekleştirilmiştir. İlimize gelen depremzede kardeşlerimizin beklenenin çok üzerinde olması sebebiyle ve Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi gazetede yayımlanan 5 milyon TL’lik limit sebebiyle ön görülen süre erken dolmuştur. Toplamda Tekirdağ ilimizde belediyemiz tarafından 550 depremzede kardeşimiz tüm ihtiyaçları karşılanarak otellerde misafir edilmiştir. Depremzedelerin 8 Şubat-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında her türlü ihtiyaçları belediye tarafından karşılanmıştır. Harcamaların bazıları şöyledir; 5’er milyon TL harcama limiti kapsamında otellerde konaklama ve yeme-içme toplam 10 milyon TL. Giyim yardımı artı ücretsiz ulaşım hizmet bedeli 1 milyon TL’dir. Depremzede misafirlerimizin konaklama yerlerinin değiştirilmesine ilişkin konu; bu limitlere mayıs ayı itibariyle ulaşıldığı ve yapılan sözleşme bedelinin tamamlanması sebebiyle Valilik ve AFAD’a bilgi verilerek ve koordineli bir şekilde otellerden AFAD’ın konaklama tesislerine nakledilecek olmasından ibarettir. Ancak deprem bölgesi bir türlü toparlanamayıp, geçici konteyner kentleri yeterince kurulamayınca, ilgili daireye gerekli talimatlar verilerek süre uzatılmıştır. Konunun çirkin bir şekilde siyasete alet edilmesi oldukça düşündürücüdür. Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz kurulduğu günden bu yana bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Tekirdağlı hemşerilerimizin ve tüm Türk Milletinin yanında yer almaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. Gelen tepkiler üzerine bu sürenin uzatıldığı açıklanmıştı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!