Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“EN BÜYÜK ALIŞKANLIĞIM; OKUMAK, ÖĞRENMEK, ARAŞTIRMAK”

“EN BÜYÜK ALIŞKANLIĞIM; OKUMAK, ÖĞRENMEK, ARAŞTIRMAK”
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) köklü kuruluşlarından Yörükler Boya Apre Tekstil San. Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı olan Yusuf Şenel, “Okulların eksikleri noktasında elimizden geleni yine yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Bu ülke bizim. Ailecek okumayı seviyoruz. İnsanlar ne kadar para kazansa da, geleceklerini ailesi için bırakıyorlar. Bütün insanların mutlu olması lazım. Yeni kuşağı çok iyi yetiştirmemiz lazım. Bu yüzden her türlü desteği veriyoruz” dedi.

Çerkezköy’e okul kazandırmasının yanı sıra kurduğu tekstil fabrikasıyla Avrupanın birçok ülkesine ihracat yapan Hayırsever Yusuf Şenel’le keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. En büyük alışkanlığının okumak olduğunu ifade eden Şenel, eğitime yapılan yatırımları da değerli bulduğunu ifade etti.
“MÜŞTERİ MEMNUN OLUNCA BİZ DE MEMNUN OLUYORUZ”
Kumaşçılıkla sektöre atılan ve 2000’li yılların başında Çerkezköy’deki fabrikasında üretime başlayan Yusuf Şenel, hayat hikayesini şu sözlerle paylaştı; “Yusuf Şenel İstanbul’da kumaşçılıkla başladı bu sektöre. Uzun yıllar Merter’de tekstil pazarlama yaptım ve daha sonra da kendi iş alanınımızı genişletmek üzere önce kendi dokuma atölyemizi kurduk. Sonra 2000 yılında da bu boyahane kuruldu. Hem kendi ihtiyacımızı görmek hem de dışarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere geniş bir yatırım alanı oluşturduk. En kaliteli ürünleri yapmak üzere çalışmalarımıza başladık. Çerkezköy’de 2000 yılında fabrikayı büyüttükten sonra 350 kişi çalışmaya başladı. Ürünlerimizin yüzde 30’u, 40’ını yurtdışına, diğerini de yurtiçine pazarlıyoruz. Yurtdışı ve yurtiçinde kalite ve müşteri memnuniyeti önemli. Müşteri memnun olunca biz de memnun oluyoruz. Yaptığımız çalışmanın karşılığını almış oluyoruz” ifadelerine yer verdi.
“2022 DAHA İYİ OLACAK”
Pandemi dönemini de değerlendiren Şenel, 2022 yılının daha iyi olacağını ifade etti. Şenel; “Pandemi dönemi hiç daha önce yaşamadığımız bir olaydı. Çok zor dönemlerden geçtik. Avrupa kapandı. Avrupa kapanınca siparişler yavaşladı. Türkiye kapandı, kapanınca belli bir süre siparişler durdu, alışverişler azaldı. Ama biz çalışmaya devam ettik, üretime devam ettik 2021’de fiyatların çok artması maliyetleri yükseltti. Bu sene biraz onun zorluğunu yaşadık. Ama 2022’de biz bunun düzeleceğine inanıyoruz. İnsanlar üretmek, giyinmek zorunda. 2022’nin daha iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.
“ÜLKEMİZİ SEVİYORUZ”
Çerkezköy’e 36 derslikli okul kazandıran Şenel, okulun yapılış hikayesini de şu sözlerle paylaştı; “Biz buraya geldiğimiz zaman fazla nüfus yoktu. Fabrikalar fazla değildi. Sonrasında İstanbul’da kapanmaları onları buraya taşıdı. Kapaklı’nın nüfusu birçok ilden büyük oldu, Çerkezköy, ondan daha büyük bir şehir oldu. Bu da eğitimde açığı ortaya çıkardı. Okul kazandırılması gerekiyordu. 3’lü eğitime doğru gidiyorduk. Sonrasında Sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş beyle tanıştık. Okul ihtiyaçlarını aktardılar. Biz de yapalım dedik. Ama güzel bir okul olsun, hiçbir zaman maddiyattan kaçmadık. Ve ilçemize okul kazandırdık. 1350 öğrenci kapasiteli, 36 derslik ve full laboratuvarlı, spor salonları, yemekhanelerle birlikte tam teşekküllü bir okul kazandırdık. Pandemide bu okulun faydasını gördük. Okul geniş olduğu için öğrenciler pandemiyi çok rahat atlattı. Şimdi öğrencilerimizin en büyük sorunu gelişen dünya şartlarına göre teknolojiyi yakalamak. Çevremizde birçok hayırseverimiz okul kazandırdı. Sağolsunlar onlara da teşekkür ediyoruz. Ama yapmakla da yetmiyor. Bizler sadece bizim yaptığımız okula değil, diğer okullara da destek sağlıyoruz. Okulların eksikleri noktasında elimizden geleni yine yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Bu ülke bizim. Yurtdışına ne kadar gitsek de ülkemize ayak bastığımızda şen oluyoruz” şeklinde konuştu.
“OKUMAYI ÇOK SEVİYORUM”
Fabrikadaki odasına kütüphane oluşturan Şenel, okumayı da çok sevdiğini söyledi. Sürekli okuma, araştırma isteğinden bahseden Şenel; “Okumayı çok seviyorum. Benim en çok sevdiğim hobim okumak, öğrenmek. En güzeli bu. Ben boş vakitlerimde kahve kültürü gibi bir alışkanlığım yok. En büyük alışkanlığım okumak, öğrenmek, araştırmak. Dünya olaylarını takip etmek. Benim çocuklarım da zaten üniversite mezunları. Bir çocuğum genetik okudu, Amerika’da şu anda. Doçent durumunda. Diğer kızım 2 üniversite bitirdi. Şu an burda öğretmenlik yapıyor. Edebiyat öğretmenliği yapıyor. Ailecek okumayı seviyoruz. İnsanlar ne kadar para kazansa da geleceklerini ailesi için bırakıyorlar. Bütün insanların mutlu olması lazım. Yeni kuşağı çok iyi yetiştirmemiz lazım. Bu yüzden her türlü desteği veriyoruz. Laboratuvar donanımlarını da yapıyoruz okulların. Bir sempozyum vardı okulda; küçük yaşta o kadar güzel şeyler yapmışlar ki; araba yapmış, doğayı kirletmemek için tüm çöpleri ayıran sistem oluşturmuş. Demek ki bizim emeklerimiz karşılıksız kalmamış” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!