Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ENGELLİ BİREYLER SAHNE PERFORMANSLARIYLA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

ENGELLİ BİREYLER SAHNE PERFORMANSLARIYLA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Kapaklı Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programda sahne alan engelli bireylerin tiyatro ve dans gösterisi performansları büyük beğeni topladı. Performanslarından dolayı engelli bireyleri tek tek tebrik eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “En büyük engel sevgisizliktir. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na özel düzenlediğimiz etkinlikte tiyatro ve dans gösterisi ile muhteşem performans sergileyen ve sanat için tüm engelleri kaldıran yürekleri tebrik ediyorum.” dedi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla ilçemizde bir dizi etkinlik düzenlendi. Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirilirken, Kapaklı Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde engelli vatandaşların performanslarıyla ayakta alkışlandığı tiyatro ve dans gösterisi düzenlendi.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Akabinde Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, derneğin Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Uygur, “Görmezler Ama Görünmez Değiller” adlı şiiri okudu. Çelenk sunma töreni hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

TİYATRO VE DANS GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlama programı saat 14.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tiyatro ve dans gösterisi ile devam etti. Kapaklı Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda engelli vatandaşlar performanslarını sergiledi.

Programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi ve Çerkezköy Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği üyeleri, aileleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. Başkan Çetin, “Değişen ve Gelişen Kapaklı” söylemiyle çıktığımız bu yolda değişim ve gelişimi ilçemizde her alanda hissettirmek için tüm belediye personelimizle gayret içerisindeyiz. Tüm paydaşlarımızı bu vizyon içerisine dahil ederek ilçemizde sosyalleşmeyi, bir Kapaklı bilincini geliştirmeyi hedefliyoruz. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla da engelli kardeşlerimizi ön plana çıkarmak için onlarla beraber bu etkinliği düzenledik.” dedi.

PERFORMANSLARI DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından engelli bireyler hazırladıkları tiyatro ve dans gösterisini sundu. Engelli bireylerin performansları salondakiler tarafından büyük beğeni topladı ve dakikalarca alkışlandı.

“EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

Program sonunda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, her bireyin birer engelli adayı olduğuna vurgu yaparak, “En büyük engel sevgisizliktir. Sevgi ile her şeyin üstünden gelebiliriz.” dedi. Çerkezköy Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği Kurucu Başkanı Hayrettin Çetinkaya da desteklerinden dolayı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür etti.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından Çerkezköy Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği Başkanı Ayten Sakine Varlık ve eğitmen Zeynep Alışık’a çiçek takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle program sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!