Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ERDAL ÖZTÜRK BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

ERDAL ÖZTÜRK BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurulu Erna Center iş Merkezindeki dernek binasında gerçekleştirildi. Seçimlere tek liste ile giren mevcut başkan Erdal Öztürk güven tazeledi. Öztürk’ün yönetiminde Şenol Kurt, Cem Çınar, Devrim Dikme, Hüseyin Kadakoğlu, Kadir Alözkan, Mehmet Atılgan, Aykut Daşdelen ve Hamit Aydoğan yer aldı.

Erna Center’daki dernek binasında gerçekleştirilen olağan genel kurula Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve ilçe yönetimi, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve ilçe yönetimi ile dernek üyeleri katıldı.

DİVAN BAŞKANLIĞINI MURAT AKAY YAPTI

Genel Kurulda divan başkanlığına Murat Akay, divan katip üyeliklerine Cuma Karaoğlu ve Tandoğan Özen getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından derneğin gelir ve gider durumu görüşüldü. Derneğin genel gider durumu ile ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Şenol Kurt, 2019 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. 2018 yılında bir avuç insanla bu serüvene başladıklarını belirten Şenol Kurt, “2019’un Temmuz ayında kuruluş dilekçemizin vererek resmi dernek statüsüne kavuşturduk. 2019’dan bugüne kadar 577 üye yaptık. Derneğimizin resmi olarak 577 üyesi bulunmaktadır. 3 buçuk yıl içerisinde derneğimizi kirası, aidatı, elektrik giderleri, kırtasiye giderleri gibi giderleri üyelerimizden aldığımız aidatlarla karşılıyoruz. 3 buçuk yılda toplam gelirimiz 44 bin 171 TL, giderimiz 43 bin 344 TL de giderimiz var. Vergiye tabi bir dernek olmakla birlikte 6 bin TL vergi borcumuz vardır. Biz böyle onurlu bir mücadelede borcu sırtımızda taşımaktan son derece mutluyuz. Bugün gurur verici bir süreç yaşadık. Bugüne kadar mücadele ettik. Resmi gazetede yayınlanmasa da bir ivme kazandırarak artık netice almaya doğru gidiyoruz. Bundan sonraki süreçler için de mücadelemizi devam ettirme kararlılığındayız” dedi.

ÖZTÜRK’ÜN YENİ YÖNETİMİNDE ŞU İSİMLER YAR ALDI  

İlgili gündem maddesi yapılan oylamada oybirliği ile kabul edilmesinin ardından yönetim kurulu faaliyet raporu da yine oy birliği ile kabul edildi. Tahmini bütçenin de görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Erdal Öztürk seçimlere tek listesi ile girdi. Öztürk yapılan açık oylama sonunda oybirliği ile güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Erdal Öztürk başkanlığındaki yeni yönetimde şu isinler yer aldı. Şenol Kurt, Cem Çınar, Devrim Dikme, Hüseyin Kadakoğlu, Kadir Alözkan, Mehmet Atılgan, Aykut Daşdelen ve Hamit Aydoğan yer alırken, Denetleme Kurulu asıl üyeliğine de Bahattin Yalçın, Sami Kurultay, Hasan Ali Yavuz, Erdoğan Ersem seçildi.

"DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM"

Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Dernek Başkanı Erdal Öztürk, “Derneğimiz 2019 yılında kurularak bir hak arama mücadelesi olarak yoluna devam ediyor. Bugün gelinen noktada ise EYT’yi Türkiye emek tarihine altın harflerle yazdırmayı başardık. Bugün herkes EYT’yi konulur olduysa bu başta federasyon genel başkanımız sayın Gönül Boran Özüpak olmak üzere dernek başkanlarımız, yönetim kurulları, dernek üyelerimiz ve her türlü desteği veren dostlarımız, arkadaşlarımız, kaderdaşlarımız sayesinde olmuştur. Bu başarımızı kutlamaya da az kaldı. Herkesin bildiği gibi EYT ile ilgili sayın Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin’in itinalı çalışmasını sayın Cumhurbaşkanımıza sunması ve Cumhurbaşkanımızın ‘2023 yılında masamızdan kaldıracağız’ demesiyle ülkemizde bir mutluluk gecesi yaşandı. Şimdi beklentimiz biran önce bunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanmasıdır. Bu EYT mücadelemizi örnek göstererek herkesi derneğe üye olmaya davet edelim. Hep birlikte derneklerimize sahip çıkalım ve üye sayımızı da artıralım. Tüm EYT ailemizin 2023 yılını kutluyor, başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

“EL ELE, KOL KOLA DEVAM EDECEĞİZ”

Daha sonra konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ‘de, “Örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekerek, “ Örgütlü mücadele her zaman kazanacaktır. Hep birlikte örgütlü mücadeleye devam edelim. Bu tür dernekle destek de çok önemlidir. Genel Başkanımızın desteğini hepimiz yaşadık, gördük ve bundan sonra da inanıyoruz ki bu destek devam edecek. Örgütlü mücadeleye hep birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan böylede el ele, kol kola devam edeceğiz. Kazanamadığımız hakları da inşallah hep birlikte kazanacağız” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HEPSİNİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Ardından konuşan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ise, “Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nin üyesi olmaktan onur duyduğunu ifade ederek, “ Maalesef yıllardır benim de canımın yandığı sistemin içindeyiz. EYT bizim için çok büyük bir yaraydı.  Ama biz İYİ Parti olarak gündeme geldiğimiz andan itibaren Genel Başkanımız sayın Meral Akşener bunu defalarca kürsüde, grup toplantılarında ya da bunu dillendirebileceği her alanda Türkiye’de bir EYT gerçeği olduğunu iktidar partisinin gözüne sokan gerçek bir liderdir. Eğer bugün EYT’liler olarak biz hak kazanacaksak genel başkanımızın EYT’li tüm paydaşlara sahip çıktığı da çok aşikardır. Bundan sonra diğer mağduriyetleri de ortadan kaldırmak adına el ele vererek, hepsinin üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardında Erdal Öztürk ve ekibi genel kurulu katılanlarla birlikte günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!