Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ERSEÇKİN: “BU MİLLET HİÇBİR ZAMAN KORKMA’DI”

ERSEÇKİN: “BU MİLLET HİÇBİR ZAMAN KORKMA’DI”
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Erseçkin mesajında; “Aziz Türk Milleti’nin zor şartlar altında tüm dünyaya karşı verdiği destansı mücadelenin en güzel şekilde kelimelere büründüğü İstiklal Marşı, bundan tam 99 yıl önce Büyük Millet Meclisimiz tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmiştir. ‘Korkma’ diyerek başlayan ve ‘Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklal diyerek son noktayı koyan Mehmet Akif Ersoy, yazdığı her mısrada birlik ve beraberliğin önemine değinmiştir” dedi.

"AYNI HİS VE HEYECANLA OKUNMAYA DEVAM EDİYOR"

İstiklal Marşı’nın kaleme alınma sürecine de değinen Erseçkin; “İstiklal Harbi’nin en sıkıntılı dönemlerinde milletimize damarlarında taşıdığı asil kan ve ruhun yeniden ortaya çıkarılması amacıyla düzenlenen güfte yarışmasına tam 724 şiir katıldı. Eser yazanlar arasında Kazım Karabekir, Hüseyin Suat Yalçın ve Kemalettin Kamu gibi tanınmış isimler de yer alırken ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirimizin yazarı Mehmet Akif, “Milletin başarılarının para ile övülemeyeceği” düşüncesiyle bu yarışmaya katılmadı. Son şiir gönderme tarihi olan 23 Aralık 1920’de gönderilen şiirlerin arasında İstiklal Marşı olabilecek bir eser bulunamadı. Aradan 2 ay geçtikten sonra Mehmet Akif’e davet mektubu gönderildi. O dizeleri kaleme alan Milli Şairimiz Mehmet Akif, Türk Ordusuna hitap ettiği şiiri kaleme aldı ve bakanlığa teslim etti. Şiirde, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirmiştir. Şiir sadece Ankara’da değil cephede de çok beğenildi. Sonrasında mecliste Hamdullah Suphi Bey tarafından okunan şiir milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı. Mehmet Akif ise bu yarışmadan kazandığı beş yüz liralık ödülü yoksul kadın ve çocuklarına iş öğreterek yoksulluklarına son vermek için kurulan Darülmesai'ye bağışladı. Ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin istiklal mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızı aynı his ve milli heyecanla okumaya devam ediyor. Bu vesileyle İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’i sevgi ve rahmetle anıyor, İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıldönümünü kutluyorum. Vatanı uğruna can veren tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!