Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.21
  • ALTIN
    2247.2
  • BIST
    8718.11
  • BTC
    66208.58$
VAHAP AKAY

ESNAF ODASI KAPAKLI’DA DA VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE

ESNAF ODASI KAPAKLI’DA DA VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kapaklı irtibat Bürosu düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı. Geniş katılımın yaşandığı törende konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının daha fazlasının Kapaklı’da olması gerektiğine vurgu yaptı.
MUSTAFA ÇETİN

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kapaklı irtibat Bürosu düzenlenen törenle açıldı. Törene; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetinkaya, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Kapaklı Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı ve çok sayıda davetli katıldı.
HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ
Töreninin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, katılımcılara teşekkür etti. Başkan Bozdağ, “Odamızın irtibat bürosunu Kapaklı’da hizmete açmaktan çok mutluyuz. Buradaki esnaf arkadaşlarımızı Çerkezköy’e kadar gelip zaman kaybetmeyecek. Bu vesile ile bizlere yardımcı olan herkese teşekkür eder, irtibat büromuzun hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi. Bozdağ’ın ardında  konuşan Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın da, irtibat bürosunun hayırlı olması temennisinde bulundu.
“ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIM”
Törende konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’nın büyüme oranı ile beraber ihtiyaçlarının da aynı oranda arttığını söyledi. Çetin, “Kapaklı büyüyor, büyüyerek ihtiyaçları da artıyor. Bu ihtiyaçları da karşılamak için bütün kurumların Kapaklı’ya gelmesi için biz azami çaba gösteriyoruz. Böyle bir irtibat bürosunu esnafımıza kolaylık sağlayacağını düşünerek oda başkanımızla, birlik başkanımızla yaptığımız istişareler neticesinde bir girişimi ortaya koyduk. İnşallah bunun akabinde diğer odalarında ama irtibat bürosu ama bir şekilde temsilcisi Kapaklı’ya gelmesi açısından ben üzerime düşeni yapmaya hazırım. Biraz önce yukarıda esnaf arkadaşlarımızla konuşurken özellikle şuan da şoförler odasının plaka basma ile ilgili işlemini Kapaklı’da yapılması elzem görülüyor çünkü sürekli buradan esnafımız Çerkezköy’e gidiyor ve orada bu işlemleri yapıyor. İnşallah Kapaklı’ya bir noter daha açılacak ve bu işlem hızlanacak. Kapaklı 125 bin nüfusuyla anadoluda bir çok ilden daha büyük ve bu sebeple de hem odaların buraya gelmesi hem de devletin bir çok kurumunun buraya gelmesi bizim için önem arz ediyor. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum, Kapaklı esnafına da hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 
“KAPAKLI’DA EKSİKLİĞİMİZ VAR”
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’da törende bir konuşma yaptı. Aygun, “Kapaklı ilçe oldu ama bir türlü daha ilçeyi savunmamayla ilgi sıkıntılar devam ediyor. İşte sayın başkanımın dediği gibi birçok Türkiye’de ki ilden büyük ilçe nüfus olarak ama maalesef kurumsal olarak birçok eksiğimiz var. Üstlerimize düşen ne varsa o konuda yapmak sözünü sizlere veriyoruz. Buraya odaların ve kamu hizmet binalarının biran önce kavuşturulması gerekiyor. Çünkü Çerkezköy, Kapaklı şu anda sanayinin merkezi ekonomiye Türkiye ekonomisine müthiş bir katkı sağlıyorsunuz ama tabi ki eksiklikler var bunların bir an evvel düzeltilmesiyle ilgili merkez hükümetle beraber bizlerde siyasi olarak parlamento gücüyle ne varsa hazırız diyoruz. Öncelikle ben yine böyle bir özel günde Esnaf Odamızın, esnaflarımızın en çok sıkıntı çektiği dönemlerden geçiyoruz. Bu pandemi dolayısıyla sıkıntılar büyük esnafımız işte okulların açılamamasıyla beraber kırtasiyecimiz sıkıntılı, şoför esnafımız sıkıntılı. Yani kısacası bütün esnafımız dertli ama bunun üstesinden geleceğiz. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki biz yeter ki üretelim diyoruz üretmek için güce sahibiz ama önümüzü açın diyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde kapaklıdaki bu enerji tüm Türkiye’ye yansır. Ve gelecekte de ekonomiye vermiş olduğunuz katkılar artar diyorum ama gördüğümüz tabloda bugün açılış var ama serzenişte bulunmadan da olmayacak kendinize dikkat edin diyorum. Mesafe maske dezenfektan bu üç kurala uyalım. Bir diğer konuda işimize sahip çıkalım çünkü eğer esnaf dükkanını açmazsa evine ekmek götüremeyecek. Bugünlerde o kadar çok açız çığlığı duymaya başladık ki aşım yok evime ekmek götüremiyorum diyen insanlar ulaşıyor. İçimiz parçalanıyor. Bu yüzden inşallah her şeyin üstesinden geliriz. Bu güzel Çerkezköy kurumumuzun parçası olan şimdilik irtibat bürosu ama inşallah yakın zamanda odalarımızı görmek istiyoruz. Çünkü ticaret odasında diğer esnaf odalarının açılması onunla beraber kamu hizmeti gereken binaların gelmesiyle beraber kapaklı hak ettiği duruma gelecektir. Bu konuda belediye başkanımızla sık sık görüşüyoruz kapaklının sorunlarının aşılması anlamında bize ne düşüyorsa varız diyoruz.” diye konuştu.
KURDELE KESİLDİ
Konuşmaların ve iyi dilek temennilerinin ardından İrtibat Bürosunun açılış kurdelesi kesilerek hizmete girdi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!