Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

EYT TRAKYA DERNEĞİ’NİN YENİ BAŞKANI ŞENOL KURT OLDU

EYT TRAKYA DERNEĞİ’NİN YENİ BAŞKANI ŞENOL KURT OLDU
Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk Erna Center iş Merkezi’nde bulunan dernek binasında yaptığı basın açıklamasında önümüzdeki günlerde emekli olacağını belirterek yönetim kurulunun kararı ile dernek başkan yardımcısı Şenol Kurt’a başkanlığı devrettiğini belirtti. Öztürk’ün bundan sonraki süreçte dernek başkan yardımcılığını üstleneceği ifade edildi.

Erdal Öztürk konu ile ilgili şu açıklamada bulundu; “2019 yılında kurduğumuz Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği yönetim kurulu olarak 8 Ocak Pazar günü yaptığımız 2. Olağan genel kurulumuzda yeni yönetim kadromuzu belirledik ve bu yönetim kadromuzla yeni yol haritamızı belirlemek üzere 29 Ocak Pazar günü yaptığımız yönetim kurulu toplantısı ile kararlar aldık. Trakya EYT derneğini kurarken özellikle Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerini kapsayan geniş bir yelpazenin birlikte daha güçlü bir yapıya sahip olacağını ve tüm gücümüzü de tüm mağduriyetin mücadelesini vermek için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

ŞENOL KURT’A DEVRETTİM

Görevi dernek başkan yardımcısı Şenol Kurt’a devrettiğini belirten Öztürk, kendisinin de başkan yardımcısı olarak dernekte etkin bir şekilde rol almaya devam edeceğini belirtti.

Kurt, “8 Ocak’ta 2. Olağan Genel Kurulumuzu yaptık ve bunu üzerine dernek faaliyetlerimizle ilgili ciddi değişiklikler yapmaya karar verdik. Önümüzdeki süreçle ilgili yol haritamızı ortaya koyduk. Örgütlenme modellerimizi ve çalışma alanlarımızı sahada daha aktif hale getirmek için bütün SGK mağdurlarının bu derneğe gelerek bize katkı sunması ve bizlerle birlikte yol yürümesi için faaliyet alanlarımızı genişletiyoruz. 2019’dan bu yana dernek başkanlığımızı yürüten Erdal Öztürk başkanımız, yeni yasayla beraber emeklilik süreci başlayacağı için görevi benim devralmamı uygun gördü. Kendisi büyük bir özveride bulunup koltuğu ise bizlere bırakmıştır. Kendisine bugüne kadar vermiş olduğu özverisinden, katkılarından ve desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi önümüzdeki dönemde emeklilerle ilgili sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve devam edecek. Örgütlenme çalışmaları devam edecek. Ben 2003 girişliyim ve EYT mağduru da değilim. Ama bu dernek kurulduğundan bu yana bu sürecin içerisindeyim. Bundan sonra  aylık bağlanma oranları ve 60-65 yaş mağduriyeti konusunda mezarda emeklilik dediğimiz bu sisteme de karşı durabilecek bir örgütlenme modeliyle sahada aktif çalışacağız. Ne kadar örgütlü bir toplum olursak hakkımızı aramayı o kadar iyi başarırız ve meydanlarda da sesimiz daha gür çıkacaktır. Bundan sonraki hedefimiz aylık bağlanma oranı, 60-65 yaşın aşağıya düşürülmesi olacaktır. Bu mücadeleye katkı sunacak herkesi derneğimize bekliyoruz” diye konuştu.

“KOMİSYONDA TARTIŞILACAKTIR”

2 Şubat Perşembe günü komisyonda görüşülecek EYT taslağıyla ilgili de konuşan Kurt, “EYT ile ilgili yapılan konuşmalardan taslakta yaş haddinin kaldırıldığını, kademeli prim artışının kaldırılmadığını anladık. Yarın bunlar komisyonda tartışılacaktır. Komisyonda bizim federasyon ve dernek temsilcilerimize de söz hakkı verilecektir. Örgütlenme modellerimizi devam ettireceğiz. Bundan sonraki süreçte tüm dernek üyelerinin faydalanabileceği promosyonlarla ilgili bankalarla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!