Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

GÜMRÜK’TE ETKİN VE HIZLI ÇÖZÜM

GÜMRÜK’TE ETKİN VE HIZLI ÇÖZÜM
Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi İnan Sokak Taşdelen Apartmanı üzerinde faaliyet gösteren MEOS Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık merkezi, etkin ve hızlı çözümlerle dikkatleri üzerine çekiyor. Firmaların gümrük işlemlerinin 24 saat içerisinde çözüme kavuşturulduğu merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren Gümrük Müşaviri Erdem Buldu; “Gümrük süreçlerinin tümünü etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi Çerkezköy’de sanayi firmalarının gümrük sorunlarını etkin ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla hizmete açılan MEOS Gümrük Müşavirliği firması verdiği hizmetle beğeni topladı. Firmanın yetkilisi ve Gümrük Müşaviri Erdem Buldu, yapılan çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.
24 SAATTE ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR
MEOS Gümrük Müşavirliği’nin yetkilisi, aynı zamanda firmanın gümrük müşaviri olan Erdem Buldu, özgeçmişi hakkında şu bilgiyi verdi; “Gümrük sektöründe çeşitli alanlarda hizmet verdim. İki yıldır da kendi işimi yapıyorum” ifadelerini kullandı. Tüm sınırlarda etkin ve hızlı çözümü ile dikkat çeken firmanın 24 saatte işlemleri çözüme kavuşturduğuna dikkat çeken Buldu; “MEOS Gümrük Müşavirliği ithalat ihracat ve gümrük süreçlerini Türkiye’nin tüm sınırlarında yapabilmekte ve işlemleri sonuçlandırabilmekte. TIR Şoförü veya TIR yetkilisi gümrük işlemi yapamaz. Sadece firma yapabilir. Bunun için de gümrük müşaviriyle birlikte çalışması gerekiyor. Gümrük müşavirine vekâlet vermek suretiyle gümrük işlemlerini yapabiliyor. Daha sonra gümrük müşaviri aldığı vekaletnameyle bu süreci tamamlanıyor. Bunun prosedürleri var ve beyanname verilmesi gerekiyor. Gümrük müşaviri o sürecin tümünü gerçekleştirebiliyor. MEOS’un ana prensibi hızlı ve doğru bir şekilde işlemleri gerçekleştirmek. 24 saat içinde bu işlemler gerçekleştirilebiliyor. İhracat işlemleri de en kısa zaman birimi içinde çözümlenebiliyor” diye konuştu.
“ÇERKEZKÖY ÖNEMLİ BİR BÖLGE”
Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olduğuna dikkat çeken Buldu, 2021 yılı ithalat ve ihracat rakamlarına göre Gümrük Müşavirliği hizmetinin bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Buldu; “Çerkezköy bir sanayi kenti. Türkiye’nin 2021 yılı ihracat rakamlarına bakıldığında ciddi bir gelişme görünmekte. Çerkezköy’de de dış ticaretin gelişmesi bizi çok yakından ilgilendiriyor. Gümrükteki işlemlerin tümünü biz gerçekleştirmekteyiz. İstanbul’a yakınlığı, Avrupa’ya yakınlığı sebebiyle Çerkezköy önemli bir bölge. Biz de bu yüzden Çerkezköy’de şube açılmasına karar verdik. Çevredeki ithalatçı ve ihracatçı firmalarımıza burada en iyi hizmeti vermek amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Türkiye’nin önemli bölgesi ve sanayi kenti Çerkezköy’de 2021 yılında 1 milyar 843 milyon dolar ithalat gerçekleştirilmiş, ihracat rakamları da 1 milyar 387 milyon dolar. Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü’nde işlem gören rakamlar bunlar” dedi.
“KAPIDAN KAPIYA HİZMET”
Dünyanın herhangi bir ülkesinde herhangi bir adrese kapıdan kapıya hizmet olduğunu belirten Buldu; “Bizim firma bünyemizde gerçekleştirdiğimiz işlemler kapıdan kapıya teslim şeklinde çalışabilmekteyiz. Dünyanın herhangi bir ülkesinde herhangi bir adreste eşyanın alınıp, Türkiye’nin herhangi bir yerinde herhangi bir adresine gönderebilme kabiliyetindeyiz şu an” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!